Samling:12:15
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C

Plan 7.

Samling: 12:45 på västergårds IP om ni kör själv, skriv det så fall i kallelsen.
Arkiv - P 2005
Referat: Högaborgs BK - IF Lödde
En riktigt genomkörare..
2020-01-25 16:45, Arkiv - P 2005
Skall man spela fotboll i Januari, så är det här helt rätt väder :)
Då har P15 säsongen börjat för våra killar. För många är det nu nästan 10 år sedan de stod på IP på sina första träning som 5-åringar. Om jag inte missminner mig var det närmare 60 unga "vilddjur" som sprang runt på de första träningarna och tiden gick mest åt att försöka hålla koll på killarna än lära dem spela fotboll. En hel del har fallit bort på vägen, några till andra klubbar, någon till andra sporter och några till livet i den sköna soffan :). Några har tillkommit på vägen och alla som var med idag fick speltid så det räcker och blir över.
Tyvärr hade vi stort manfall pga av skador, sjukdomar och andra aktiviteter. Så när laget ställde upp på planen så hade vi lånat in en 06:a och en av målvakterna fick spela utespelare och ändå stod där bara 12 gulklädda killar på plan, var av minst 8 spelare kommer spela imorgon också. Vi hoppas detta är en extremt helg, för vi kommer omöjligt kunna ha igång 2 lag i serierna om vi behöver dubbla 5-8 spelare varje helg.

Fokus innan match låg på att vi skall komma högre upp i plan vid utspel från målvakt, och sedan spela på få tillslag i uppspelsfasen för att få högt bolltempo, värdera situationerna när det är läge att utmana, skjuta eller passa. Men framför allt vårda boll inom laget och ha tålamod för att skapa luckor och ytor hos motståndarna.

Vi börjar matchen ganska avvaktande och de första 7-10 minuter är ganska jämna, vi och Högaborg turas om att hålla bollen inom laget runt mittplan. Efter de första trevande 10 minuterna börjar vi bli varma i kläderna och uppspelen blir fler, snabbare och vi kommer till avslut. Ungefär halvvägs in i första halvleken har vi tagit över matchen helt och låter knappt Högaborg låna bollen och vi har en period med bra spel, bra tempo och en drös med avslut där vi lyckas göra 3 mål.

I halvlek så leder vi med 3-0 och är ganska nöjda med hur halvleken sett ut, vi har några trötta spelare, speciellt vår anfallare som haft ett uppehåll med fotbollen i närmare 2½ år, såg ganska trött ut i halvlek. Nu var det bara 40 minuter kvar, ut och fortsätt spela fotboll och höj tempot ännu mer.

När andra halvlek börjar så är det Högaborg som tar tag i spelet och håller bollen inom laget, de kommer inte till så många avslut, men vi får springa och jaga desto mer, och när vi får tag i den så tar vi för många tillslag på bollen så bolltempot sänks och vi får svårare att få till uppspelen. En bit in i andra halvlek så börjar vi spela på färre tillslag och anfallen börjar komma, lägen att göra mål blir fler och fler, men tröttheten hos spelarna visar sig när skärpan inte finns i avsluten. Det är inte heller direkt något jätte tempo på plan, de flesta av våra killar spelade i 70 minuter och några hela matchen utan byte, så det är inte konstigt att killarna är trötta och leder man med 3-0 så kanske man undermedvetet tar det lite lugnar i löpningarna, men så ibland blixtrar det till och vårt fjärde och sista mål är just en sådan tempohöjning när innermittfältare sätter ut boll till ytterback och sedan fortsätter löpningen framåt i högfart, och där ytterback ser löpningen lägger bollen emellan deras innerback och ytterback, så vår innermittfältare får bollen i steget bara 5-10 meter utanför straffområdet och kommer helt fri med målvakten, och osjälvisk nog väljer att spela anfallaren som följt med upp i löpningen som tar emot bollen och fintar bort målvakten och kan lägga in bollen i tomt mål.
En härlig fotbollssekvens som vi såg några gånger under dagens match, när vi spelar oss fram på få tillslag och utnyttjar både diagonallöpningar, djupledslöpningar och motlöpningar. Fotbollsgodis helt enkelt.

Vi tackar Högaborg för träningsmatchen och önskar dem lycka till i serien i vår.