Aktivitetsinfo: Matchvärd: Elis Ståhl förälder.
Arkiv - P 2005
Referat: IF Lödde 1 - Ängelholms FF
Extra träning i sommar.... för någon.
2020-06-06 16:43, Arkiv - P 2005
Idag möter vi Ängelholm, ett lag som vi känner väl till och om vi är på topp bör vi vinna den matchen, men är vi inte det så blir det en riktigt jobbig match...
Efter förra helgens urladdning mot BK Olympic så var vi inte riktigt lika taggade på uppvärmningen och kanske trodde vi att det skulle bli en enkel match idag. Så vi gör ingen bra början, de första 20 minuterna är vi inte riktigt med i matchen, många felpassningar, 1-2 sekunder för sent in i situationerna och mycket stå stilla och reagerar på händelser i matchen istället för att agera i förväg och styra matchen dit vi vill. Nu har vi tur för Ängelholm verkade inte heller vara på tårna även om de sprang betydligt mer än oss i början.
Vi jobbar oss dock in i matchen och efter de första trevande 20 minuterna så trycker vi på och låser fast bollen på Ängelholms planhalva och vi kommer till fler och fler avslut, vi har några riktigt bra lägen där vi inte är riktigt hungriga i straffområdet så Ängelholm lyckas få bort bollen. Lite mer "taggtråd" till frukost så hade vi tryckt dit dessa bollar. Vi lyckas dock till slut få hål på Ängelholm innan pausvilan och det känns ändå skönt och väldigt rättvist.

I pausen blir det lite direktiv och uppmaning att vara betydligt hungrigare i straffområdet och se till att få in bollen i mål bara.

Vi börjar andra riktigt bra med ett snyggt mål på hörna, där vi just är så hungriga så vi vinner andra bollen som dimper ner vid bortre stolpen och det blir en injektion för killarna som nu fullständigt kör över Ängelholm, vi gör så mycket rätt både defensivt och offensivt och det är så enkelt att spela fotboll när man har mycket rörelse och snabbt passningsspel, vi gör ytterligare 4 mål i denna halvlek och slutresultatet skrivs 6-0, och även om vi borde ha gjort några mål till (och vi har någon som skall ha extra träning hela sommaren, varje dag, på att träffa mål) så var det faktiskt spelet som är det som måste lyftas i denna halvlek. Det fanns så mycket spelintelligens, så mycket spelförståelse och individuell teknik som gör att det är en fröjd att titta på när ni spelar killar. Hur man letar efter rätt alternativ och rätt beslut att ta, hur man lyckas med mycket av detta och samtidigt inte bara tänker offensivt utan är med direkt i defensiven så vi kan vinna boll högt och på Ängelholms planhalva. Riktigt bra gjort killar.