Referat: IF Lödde - Ängelholms FF
Efterlängtad comeback.
2019-02-02 16:16, Arkiv - P 2005
Idag kom så dagen som de flesta väntat på, min efterlängtade comeback, och som jag genomförde den. :)

Som de flesta vet så finns det två typer av matcher, det är tränarsegrar och spelarförluster och idag så blev det givetvis en tränarseger. Med bestämda steg längs linjen och en klar stämma så... Va! Vill ni veta mer om matchen och spelarna än om min comeback... suck :(
Fokus innan match var att få upp laget och få mer löpningar i djupled av våra yttrar och innermittfältare, vi har en tendens att fall djupt ner och spelare ett fantastiskt försvarsspel, men sedan så har vi svårt att få med oss tillräckligt med folk i anfallen, så det blev det fokus på idag.

Vi börjar matchen lite trevande, men får till några djupledslöpningar i början av matchen och redan efter några minuter så får vi in 1-0 på just ett uppspel längs marken i djupled. Det tar inte heller lång tid efter det som vi får till det som nog är matchens läckraste passning, när vår innermittfältare drar en (utsida?)passning som skruvar sig perfekt runt Ängelholms innerbackar och lägger sig precis vid anfallarens fötter i steget där han tagit djupledslöpningen mellan dem, tajmingen var perfekt i allt, det enda vi kunde önskat oss mer, var att målvakten inte stått i vägen för avslutet!
Här följer sedan en period av mindre bra spel från vår sida, och Ängelholm äter sig in i matchen och gör det svårt för oss med hög press och ett rappt spel. Det ser lite oroligt ut bland spelarna och de börjar känna sig pressade och stressade.  Ängelholm lyckas här med att få dit en kvittering till 1-1.Efter ytterligare 10-15 minuter så börjar vi spela upp oss, där vi för varje minut som går, höjer nivån på vår spel och insats ett litet litet steg, som gör att i halvtids vilan så känns det ändå som vi hade ett övertag på Ängelholm.

Inför andra halvlek har vi tappat en av våra 3 avbytare som hade ont i knäet och vi har en som har känningar i ljumskarna, inte helt optimalt, men bara att gilla läget.

I denna halvlek så lyfter sig hela laget och vi får verkligen till våra uppspel, där det följer med mer folk i anfallen än vad vi är vana vid. Vi är dessutom mer trygga med bollen och lyckas flertalet gånger spela oss ur trånga situation genom att slå den lite längre passningen och vända spelet. Det gör att vi vågar lyfta upp laget ännu mer och har en mängd fina framspel och anfall där vi tyvärr inte lyckas med avsluten. Risken blir nu att vi öppnar upp för snabba omställningar från Ängelholm när vi har vårt lag så högt, och Ängelholm har några farliga omställningar men där försvaret och målvakten löser dessa. Tyvärr har vi oturen att få en av våra spelare utvisade, för målchansutvisning när man olyckligtvis fäller spelaren när man skall ta bollen ifrån honom. In med vår sista hela avbytare med mer än 20 minuter kvar av matchen (då det var en träningsmatch, så slängde vi in en annan spelare vid rött, så inte matchen skulle påverkas så mycket av utvisningen). Lödde killarna fortsätter att mala på och får till det ena anfallet efter det andra och till slut får vi till en mycket bra löpning av vår ytter som tar löpningen in i planen, kommer mellan ytterback och innerback och får en smörpass av innermittfältaren och fri med målvakten så gör han inga misstag. Riktig bra och vackert mål. Den tid som är kvar av matchen fortsätts som innan och man märker att Ängelholmskillarna är mycket tröttare än vad vi är och det slutar med en 2-1 vinst för Lödde killarna.

Idag gör vi en bra match, vi går ner oss en lite stund i första halvlek, men kommer igen och lyfter oss genom hela matchen och avslutar jättestarkt. Nu finns det alltid saker att bli bättre på killar, och det skall vi givetvis träna på och förbättra, men roligt att se hur vi genomför denna match!