SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet

IF Lödde (U17)
1 - 3
Eslövs BK (U16)
IF Lödde (U17)1 - 3Eslövs BK (U16)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 mars, 12:00
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Samling:10:45
Arkiv - U17
Referat: IF Lödde (U17) - Eslövs BK (U16)
Trenden säger att vi har höjt vår lägsta-nivå!
2019-03-24 17:42, Arkiv - U17

Helgens träningsläger avslutades idag med träningsmatch mot duktiga Eslövs BK. Vi tränare ville se ytterligare en gedigen insats där vi följde vår taktik matchen igenom, fortsatte att skapa målchanser och orkade springa som lag i 90 minuter. Det här laget har alltid haft en mycket hög högsta-nivå när allt klaffar men vi har arbetat under försäsongen för att göra även lägsta-nivån betydligt bättre. Den här matchen skulle vara ytterligare en indikator på om vi tagit positiva steg framåt i den ambitionen.

 

Vi förlorade tyvärr matchen med 3-1 men tycker ändå att lagets insats var ett steg i rätt riktning. Det är tredje matchen i rad vi faktiskt kan säga det, vilket är roligt att kunna konstatera. Det killarna gjorde bra var att inställningen- och viljan att göra sitt bästa fanns där rakt igenom hela matchen. Vidare genomförde vi vårt presspel på ett mycket bra sätt under merparten av matchen. Vi testade återigen vårt nya upplägg för att pressa motståndarna till misstag och det var framgångsrikt under delar av matchen. Så länge vi ”vågade” att gå framåt- och orkade tvingade vi Eslöv till en hel del felpassningar, vilket ledde till farliga omställningslägen för oss. Vi skapade vi ett flertal chanser som kunde resulterat i mål om vi hade varit lite mer ”kvalitativa” i både utförande och beslutsfattande.

 

Det som måste bli bättre, dock, och som tyvärr var en sak vi anmärkte på även i matchen mot Landskrona var passningsspelet. Även idag var vår felprocent på tok för hög och vi tryckte inte heller till bollen ordentligt, vilket ledde till att mottagaren av passningen ofta hamnade i tidsnöd direkt när han tagit emot passningen. I många fall passade vi också helt fel, vilket ledde till farliga omställningar för Eslöv. Utöver passningsspelet använde vi inte heller kanterna så mycket som vi skulle önskat. När vi fick omställningar med oss blev vi ofta ”giriga” och ville slå den avgörande passningen direkt på djupet istället för att lägga ut den på kanten och sedan fylla på i straffområdet med flera spelare.

 

Sammanfattningsvis tycker vi, som sagt, att killarna levererade en solid insats…igen, vilket bådar gott framöver. Vi har faktiskt redan höjt vår lägsta-nivå jämfört med förra säsongen. En hel del killar spelade på lite ovana positioner idag, en del var tillbaka från ganska långa skadeuppehåll och hela laget kommer från en mycket hård träningsperiod med 5 träningstillfällen och 1 match på 7 dagar. Då får man kanske ha lite överinseende med att orken- och kanske även skärpan inte fanns där i 90 minuter mot ett duktigt lag som Eslövs BK.

 

Målskytt: Kasper Johansson    

 

<< Tillbaka

 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare