Referat: Högaborgs BK grön - IF Lödde
Anfall är bästa försvar.
2019-05-18 14:15, Arkiv - P 2005
Idag var en dag då man önskade att resultaten i serierna var hemliga. Det var nog många av våra spelare som hade tittat i serien och konstaterat att det räcker att skorna står på planen för att vinna, de blev dock ganska snabb varse om att det krävdes mycket mer jobb än så för att överleva denna match.
Innan match så berättar vi för killarna att de skall ta med sig det vi tränat på nu de sista 2 veckorna in i matchen. Motståndarna skall inte få ha 5 passningar inom laget, vi skall ligga tätt på dem och vara aggressiva som bara den. De kan få rulla boll i backlinjen, men så fort den kommer till mittfält eller anfall, så skall vi gå in i närkampen och vinna bollen. Försöker också förklara för killarna att oavsett hur det ser ut i serien så är varje match unik, och att tidigare resultat är helt ointressant. Idag visade sig detta vara helt korrekt, då Högaborg ställde upp med sitt 06:lag istället för deras 05:or, som enligt sig själva är bättre.

Killarna blir tagna av Högaborgs intensiva och höga press, och de 5-6 första minuterna har vi otroligt svårt att hänga med och få ordning på något spel alls. Ju längre tiden går, ju mer ordning får vi på bollen, men har fortfarande svårt med Högaborgs höga press, men framför allt så är vi alldeles för passiva, både i närkamper men även i rörelse. Vi ger väldigt lite alternativ för bollhållaren, när vi står stilla, men framför allt står vi väldigt nära en motståndare och man ger sig själv väldigt lite tid när man får en passning. Högaborg har minst 3 spelare som sätter press på backlinjen, ibland 4:a. Detta skapar enorma ytor för våra mittfältare när vi spelar oss ur pressen och detta utnyttjar vi väldigt effektivt med snabba omställningar med bollar ut på kanten och vi leder efter första perioden med 4-2, där vi har gjort det bra anfallsmässigt, men där vi återigen har det otroligt svårt i försvars och presspelet.

I andra perioden börjar vi vakna till, det är mer löpningar för att komma på rätt sida i försvaret, vi går också in mer i närkamperna och börjar se konjunkturerna av vårt fina passningsspel som vi har i oss. Det är dock väldigt tydligt att när vi inte tar det jobb som krävs så blir vi straffade direkt. Vi fortsätter med vårt fina anfallsspel, även om det blir lite för mycket raka bollar i djupled, och oftast för tidigt. Vi vill ju flytta boll från kant till kant, så vi får motståndarna att springa mer än oss, och dessutom till sist gå bort sig i någon överflyttning och där vi snabbt som attan sätter fart framåt. Nu blev det inte så mycket av att spela runt bollen mellan backlinje och mittfält, inte heller så mycket att sätta bollen till anfallaren, utan det blev mycket bollar ut på kanterna direkt från vara försvarare, vi gör det väldigt bra när vi gör det, men vi får inte sluta att spela runt bollen inom laget, det är det som kommer utvecklar er killar. Iallafall ett stort steg framåt i denna period jämfört med första. Tror vi avslutar denna period med en 6-3 ledning.

Sista och tredje perioden så skall killarna fokusera på att spela runt bollen, och det gör vi. Vi håller bollen mycket mer inom laget i denna period. Vi hittar också fler alternativa anfallslösningar, med mer löpningar i mitten och ett snabbare passningsspel, dessutom hinner vi få med fler spelare i anfallen när vi spelar upp bollen i banan en bit innan vi spelar ut den på kanten. Försvarsmässigt är denna period den bästa vi gör idag, vi lyfter oss ordentligt upp till en nivå där vi borde att startat matchen, ni visar ju att ni kan killar. Så den sista perioden är en riktigt riktigt bra period, vi är aggressiva i försvaret, vi spelar runt bollen och har tålamod i passningsspelet, vi varierar vårt anfallsspel med både bollar i djupet, bollar på kanten och genombrott i mitten, här är det en fröjd att titta på er killar, det är en riktigt bra period ni gör. Och det gör också att resultatmässigt är det den bästa perioden vi gör. 4-1 slutar den.

Nu har vi 3 matcher kvar i denna serier och det är 3 tuffa matcher killar, om ni börjar dessa 3 matcher som ni avslutade denna så kommer det blir 3 spännande och intressanta matcher, om inte så kommer vi ha en enorm uppförsbacke i varje match, finns ingen anledning att släppa in motståndarna i matchen för att vi inte är på tårna från start.

Nu ger vi järnet på träningarna i veckan så ser vi framemot derbyt mot Furulund på fredag.