Arkiv - P 2005
Referat: Förslövs IF (Bjäre United) - IF Lödde
Gött...
2019-10-13 14:40, Arkiv - P 2005
Inför dagens match var läget att vid en vinst med ett par bollar så borde andra platsen vara klar, då vi hade samma antal poäng men 12 plus mål på Harrie, som möter Furulund samtidigt i sin sista match. Så en vinst med en 5-6 bollar kräver att Harrie så fall skulle vinna med 18-19 mål, och även om det skulle vara möjligt så är det ändå högst osannolikt.
Förra matchen mot Teckomatorp så saknades viljan hos spelarna, så hela snacket innan match handlade bara om att få killarna att steppa upp, att plocka fram viljan, viljan att vinna, viljan att våga men framför allt viljan att faktiskt bli trött. Och vilja fick vi i massor, till och med lite för mycket vilja ibland...

Det var en ganska dåligt höstplan vi spelade på och vårt spel hade mått betydligt bättre av att spela på konstgräset bredvid. Vi tar tidigt tag i matchen och gör också 1-0 efter 6 minuter i matchen, i elfte minuten får Förslöv sin första chans, som de givetvis sätter och helt plötsligt står det 1-1 när vi för matchen. Vi fortsätter att mala på och gör både 1-2 och 1-3 innan perioden är färdigspelad, vi har haft en del chanser som vi inte lyckats förvalta, men framför allt så har vi för bråttom att ta oss fram i anfallsspel så får inte de luckor och ytor som vi behöver och allt för ofta så fastnar vi i mitten med en 4-5 motståndare omkring oss. Lite mer tålamod att spela runt bollen från kant-till-kant behövs.

I andra perioden fortsätter vi att spela bra fotboll, och hittar en massa kombinationer för att ta oss fram, men även denna period präglas av att viljan att komma till avslut tar överhand, vi vänder från en kant till en annan, men har sedan inte tålamod att vända tillbaka, utan så fort den kommer över på en kant, så skall den framåt och allt för ofta in i mitten, där det är trångt, trångt, trångt. Det blir massor med kamp, massor med närkamper, och mycket chansbollar. Inte riktigt så som vi vill ha det, nu gör ju killarna det bra ändå, med bra teknik, och massor med löpningar så vi utökar ledningen till 1-6 i denna perioden, men med mer tålamod, lite rappare passningsspel så hade vi haft betydligt mindre kamp, betydligt mindre närkamper och betydligt fler målchanser... Det börjar också läggas en hel del fokus på vad domare inte gör, istället för det som vi skall göra, vilket gör att det står 3 irriterade tränare utanför plan.

Inför 3:e och sista perioden så blir det en del instruktioner om att domaren dömer och vill vi inte hamla i närkamper, vill vi inte tappa bollen i 50/50 situationer så löser vi det genom att inte försätta oss i dessa situationer, genom att helt enkelt öka bolltempot, skapa större ytor genom att hålla bollen inom laget och låta motståndarna springa sig trötta. I 3:e perioden så blir det några fler spelvändningar, det skapas mer ytor på kanterna, men vi får ändå inte riktigt till det och båda lagen gör vars ett mål i sista perioden så slutresultatet blir 2-7.

Idag får vi vinsten som var viktigt för tabelläget, vi får massor med vilja, det kämpades ordentligt på planen, ingen ger upp, och vi har massor med löpningar, det vi inte riktigt fick till var tålamodet att hålla bollen inom laget, för att skapa ytorna, och sedan när de väl kommit ta den avgörande passningen i rätt tillfälle, oftast kom den 2-3 tillslag för sent, och då hann motståndarna täppa till ytorna. Nu är vi det bättre laget så vi löser många situationer bara genom individuell skicklighet, men när vi nu börjar spela 11-manna, så måste vi utnyttja det övertag som vi får genom att vi är bättre passningsspelare än motståndarna, det kommer bli tuffare att försöka lösa saker individuellt, men där vinsten av ett välfungerande passningsspel kommer bli så mycket större än på 9-manna, det blir helt enkelt mycket jobbigare att täcka upp för misstag, och det skall vi utnyttja att motståndarna gör.

Då Harrie slog Furulund med 4 bollar, så betydde vår vinst att vi blev 2:a i serien efter suveräna Fortuna, vilket ju är perfekt med målsättningen att placera oss bland topp 3. Det är bara att lyfta på hatten killar, även när inte allt stämmer till 100% så vinner vi matcher, och vi gör det genom att vara det lag som spelar fotboll, har mest bollinnehav, och har fantastiska lösningar på olika situationer. Det skall bli jätteintressant och se vad ni kan åstadkomma för storverk på en 11-manna plan, där det bättre passningsspelet  kommer bli ännu mer avgörande för matcherna.

En första plats i Skåne A och en andra plats här i Nordvästra A är imponerande killar, vi har en hög högsta nivå, men ännu mer viktigt en otroligt hög lägsta nivå, så även när allt inte stämmer, när man inte är 100-procentig, är vi ändå bättre än många andra lag, kul killar!