Referat: IF Lödde - Röstånga IS
Röstånga vann i värmen!
2021-08-22 23:15

Röstånga besökte ett varmt Tolvans IP under söndagen när andra höstomgången skulle spelas.

Röstånga får en pangstart när de efter en felpass av Lödde på mittplan utnyttjar ett 4 mot 3 läge redan efter 1 min. Det tar en dryg kvart innan Lödde hämtat sig från kallduschen i början och man återigen känner igen tjejernas uppoffrande spelsätt. Sista 25-30 min av första halvlek blir bättre för Lödde och Röstånga får allt svårare att ta sig över mittlinjen när Löddespelarna pressar högt och intensivt. Lödde skapar bra tryck och får till några skott samt ett friläge innan det är dags för paus.

Underläge 0-1 i halvtid och vi uppmanar tjejerna till att fortsätta gasa på och störa Röstånga tidigt för att styra bort precisionspass mot djupledslöpare högre upp i banan.

Lödde bibehåller trycket mot bortalagets mål men trots mycket bollinnehav så skapas endast halvchanser och det fysiskt starka bortalaget stoppar de flesta anfallen utanför straffområdet! Röstånga kontrar in 2-0 med 7-8 min kvar. IF Lödde vägrar dock vika ner och reducerar med 3-4 min kvar via Meja Selanders volleyskott. Tyvärr lyckas Lödde inte skrapa ihop fler chanser utan när domaren blåser av så står det klart att Lödde inkasserat årets första förlust.

Nu laddar vi om och så får Hittarp förhoppningsvis sota för vår frustration när de kommer till Tolvans om två veckor!