Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Fortuna FF 1
1 - 5
IF Lödde 2
Fortuna FF 11 - 5IF Lödde 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 18:30
Plats:Örbyvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130720010
Samling:16:30, Tolvans IP, Lödde
Aktivitetsinfo: Samling kl 17:15 på Örbyvallen för er som kör direkt. Meddela i kommentarsfältet om så är fallet. Tänk på att ni som samlas i Lödde ska ha skjuts ordnad innan ni kommer till samlingen.
Trupp:Alfred Bengtsson
Axel Medved
Gabriel Bexvall
Gustav Jönsson
Isak Paulsson
Jakob Olsson
Jonathan Dahlström
Juandy Sierra
Kasper Johansson
Leonardo Osmanaj
Lukas Persson
Malte Hedberg
Matheo Persson Vlachou
Muhammed Yavuzkir
Oscar Egard
Wiktor Bäckstrand
1 + 1 = 3
2019-04-12 21:55

Idag var det dags för andra seriematchen i HJ Div.2 och för motståndet stod Fortuna FF. Vi ledare var spända på att se om den positiva trend som startade på allvar för två matcher sedan kunde hålla i sig samt huruvida de nya taktiska drag vi infört sedan ett par veckor tillbaka hade börjat sätta sig hos killarna. Det är av stor vikt att killarna själva kan lära sig känna igen de situationer som skall trigga igång dessa taktiska drag. Om vi ledare behöver påminna om dem tappar vi värdefull tid och förlorar övertaget i de olika matchsituationerna.

 

Fortuna FF bjöd på en, efter årstiden, fullt godkänd gräsplan som var minst lika bra som de vi själva tränat på under veckan. Vi försökte understryka för killarna på att det skulle bli en hel del felpassningar OM vi inte koncentrerade oss ordentligt på detaljerna i fotbollsspelet. Killarna tog till sig av vår feedback och kom ut starkt i matchen och redan efter 20 minuter stod det 3-0 till oss efter bl.a. två mål på hörna och en fin sololöpning längs med kanten. Efter den målrika inledningen av matchen lugnade vi ner oss lite i det offensiva spelet och prioriterade istället passningsspel från zon till zon och att ligga rätt i positionerna. Vi gjorde ytterligare ett mail innan paus och gick till pausvila med 4-0 i ryggen. Det vi gjorde riktigt, riktigt bra i första halvlek var att vi låg rätt i våra positioner, att vi värderade klokt när vi skulle initiera vårt presspel och att vi var noggranna i vårt passningsspel.

 

I paus gjorde vi fem byten och fortsatte att mana till noggrannhet, ”rätt presspel” samt att ligga rätt i positionerna. Fortuna å’ sin sida kom ut lite, lite starkare i andra halvlek. De satte pressen lite högre och spelade lite rakare. De fick dock ingen större effekt av detta utan vi var starkare på nästan varje position. Vi tycker själva att vi dominerade hela matchen och det kändes till och med som att vi hade en växel till att lägga i om det skulle behövas. Andra halvlek slutar 1-1 och vi vinner välförtjänt matchen med 5-1.

 

Det som är riktigt, riktigt roligt att se i laget idag är att vi fortsätter att vara starka inom våra gamla ”adelsmärken” som t.ex. passningsspel, fysik och fasta situationer. Dessutom har vi snabbt anammat våra nya taktiska inriktningar och fått dessa saker att se naturliga ut på fotbollsplanen. Att vi varit framgångsrika med dessa saker har lett till att vi kunnat bygga upp både självförtroende- och vinnarkultur i gruppen. Och just dessa saker kommer att vara helt avgörande när vi framöver möter tuffare motstånd och matcherna står och väger. Då kommer det lag som känner sig tryggast i en pressad situation och som vill vinna mest att gå segrande ur dessa matcher. Gamla ”adelsmärken” och nya taktiska drag har lett till ett ökat självförtroende och en begynnande vinnarkultur. 1 + 1 = 3

 

Målskyttar idag var: Mummo (X2), Matheo, Gustav och Isak. 

 

<< Tillbaka