Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ramlösa Södra IF
3 - 6
IF Lödde
Ramlösa Södra IF3 - 6IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 november, 11:00
Plats:Övrig Plats
Samling:09:20
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C

Spelplats: Heden, KG 1
En bra grund att bygga vidare på.
2019-11-09 14:59
Idag hade vi den första av höstens träningsmatcher. Dags att ta steget fullt ut på 11-manna planen. Nu är det ju inte killarnas första 11-manna match, vi hade träningsmatcher redan på hösten när de var 11 år, då planen var att spela mot 1 år äldre vid 12 år, och då spela 11-manna (eftersom man gjorde det som 13-åringar tidigare). Men det var ett tag sedan.
Vi möter Ramlösa som placerade sig i mitten av Skåneserie C och en förening som brukar försöka spela fotboll, så vi såg fram emot en bra och intensiv match. Både vi och Ramlösa spelade på ett snarlikt sätt, med uppspel från backlinje via mittfält. Och det var intressant att killarna fick möta ett lag som faktiskt försöker spela sig fram, allt för många matcher har vi möt motstånd som spelar över sitt mittfält. Det betydde också att vi hamlade i den lite annorlunda situationen att vi fick jaga boll en hel del, i vanliga fall är det ju vi som varit spelförande och motståndarna som jagat boll vi har oftast haft en 70-80% bollinnehav i våra tidigare matcher, men här var det väldigt jämt möjligt att vi hade bollen lite mer, men absolut inte som i tidigare matcher.

Eftersom båda lagen spelar via sitt mittfält och gärna centralt, blir det väldigt kompakt där, och bollen byter ägare flertal gånger i zon 2, och det är faktiskt inte jättemycket chanser som skapas i första halvlek, vi gör mål på frispark, straff och ett spelmål och Ramlösa får till 2 spelmål i denna halvlek utöver det är det inte många chanser på något håll, utan en ganska tight och kompakt tillställning. Mot slutet av halvleken så öppnas det upp lite mer när det blir en del trötta ben och huvud.

Vi går in i halvtid med en 3-2 ledning, där vi spelat bra men samtidigt möt en duktig motståndare som gör det kompakt i mitten och inför andra halvlek behöver vi minska tillslagen på bollen och vända över till andra kanten fortare för att utnyttja ytorna som finns där.

Andra halvlek påminner en hel del om första halvlek, med skillnaden att ju längre matchen spelas desto mer öppnas den upp när spelarna får trötta ben och trötta huvuden. Det blir lite mer svängig match där lagen inte hinner få med sig lika många i sitt försvarsspel vid en omställning. Vi lyckas utnyttja dessa omställningsläge bättre än våra motståndare och gör 3 mål i denna halvlek när Ramlösa gör ett. Inte så att Ramlösa inte saknade chanser, för de fick några riktigt bra chanser men där vår målvakt gjorde riktigt bra ingripande och där vi sedan var vakna på de returer som släpptes och kunde spela oss ur situationen. Riktigt bra gjort.

Så en bra första träningsmatch mot ett duktigt lag, vi har 2 träningsmatcher till i höst, där vi skall bli bättre på att hålla bredden och faktiskt utnyttja hela planens bredd, dels för ytornas skull men även för att motståndarna skall behöva lägga mer energi på att springa och jaga boll.  

/Magnus

<< Tillbaka