SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet

Damer
Referat: IF Lödde - Kullabygdens DFF 
Delad pott mot KDFF
2024-04-14 15:35, Damer

På lördagen kom ett av de tippade topplagen Kullabygdens DFF till konstgräset på Tolvans IP. Lödde hade p.g.a. högskoleprovet, skador och sjukdomar fått möblera om en hel del i laget jämfört med premiärsegern veckan innan och i backlinjen var det endast lagkaptenen Ellen Månsson som var kvar t.ex. 

 

Första halvlek är ett ställningskrig med få målchanser åt båda hållen och KDFF ledningsmål kommer på en frispark som lyfts in på en omarkerad bortaspelare som kan skjuta in högt bakom Bea i hemmamålet. Lödde har tidigt en trippelchans inne i straffområdet och något skott tätt utanför precis innan halvlek. 

Tio minuter in i andra halvlek ställer en för lös bakåtpass till det så att KDFF kan öka ledningen. Löddes moral ställs på prov i detta läget men man visar, likt många gånger tidigare, att de aldrig ger sig. Helena Jöneros knoppar vackert in reduceringen med 25 min kvar och sedan kort efter upprepar Stina Nilsson samma scenarie och sätter dit kvitteringen. Lödde går sista kvarten för ett vinstmål men kommer inte närmre än några skott rakt på målvakten samt några hörnor som är halvfarliga. 

Lagen delar rättvist på poängen i en match som var mycket och tufft närkampsspel där unga IF Lödde stod upp exemplariskt. Hemmalaget avslutade matchen med fyra 07:or och en 09:a på plan. På tal om unga spelare så var Molly och Majken ifrån F2013/2014 med oss ifrån samling till avslutning för att se hur det fungerar kring ett damlag. Kul! 


Dagens matchvärd ICA Maxi Löddeköpinge delade ut pris till matchens lirare som gick till duktiga mittbacken Stina Nilsson i IF Lödde och till mittfältaren Stina Carlsson i Kullabygden. 

Nästa lördag beger vi oss till Helsingborg för att möta Eskilminne FF som också är ett tippat topplag. 

 

Vilken insats!
2024-04-07 10:26

Vilket fantastiskt gäng föräldrar som kom till IP igår för årets städdag, ännu roligare med många kommentarer om att det var en riktigt trevlig dag! 

 

Och vilken insats ni gjorde, några exempel (och förlåt om något är missat, det fixades så mycket), 6 rundor till tippen, röjningsarbetet som gjordes mellan A och B plan trodde vi nästan inte var möjligt, målen smörjdes och putsades, vi ser ut genom fönsterna som nu är så fint putsade, ogräset runt klubbhuset hade inte en chans när gänget satte igång, IF Lödde stenarna på kullen tvättades och kan när de torkat målas igen, blommor planterades, planerna är fria från pinnar och löv så att vi kan förbereda planerna och förhoppningsvis snart kunna gå ut på gräs. Ett speciellt tack riktar vi till vädret som gav oss rejäl vårkänsla :-).

 

För att kunna driva en ideell förening krävs just ideella krafter, timmar i mängder läggs ner från våra ledare, styrelse och andra engagerade, allt för att våra barn skall kunna spela fotboll.

Utan ideella krafter går det  inte att bedriva vår verksamhet, tack  till alla som var på IP igår och med sin energi och entusiasm såg till att IP nu har fått årets initiala underhåll, den är sååååå fin och en idrottsplats som våra barn, byn och besökare kan njuta av.

 

Välkomna ner redan idag söndag 7 april kl 13.00, då herrarna tar emot Karlskrona och det skrivs historia på IP. För första gången i föreningens historia kommer det spelas division 2 fotboll på IP. 

På grund av vädret, som i veckan inte har varit med oss, ses vi på konstgräsplanen.

Välkomna till IP för att supportera vårt lag!

 

Damer
Referat: Billesholms IK  - IF Lödde
Premiärvinst!
2024-04-06 15:44, Damer

Redan kl.10 på lördagen var det avspark uppe i Bjuv på Hedvallas konstgräs när serien för damlaget startade mot Billesholms IK. Billesholm är också nykomlingar efter överlägsen serieseger 2023 med ett lag med spelare som spelat på hög nivå men nu varvat ner i Billesholm. 

Lödde rivstartar säsongen då bollen ligger i mål redan efter 12 sekunder. Avspark, längre boll ifrån Ebba och sedan skott ifrån Ida Nielsen som målvakten inte orkar hålla. Tre minuter senare revanscherar sig målvakten då hon reflexräddar Stina Nilssons direktskarv. Innan tio minuter har gått så har Ida N också hunnit få ett kanonläge vid straffpunkten som tyvärr går över. Sedan följer 20-25 min. där Billesholm håller i taktpinnen men utan att skapa några heta chanser förutom några fasta som lyfts in i straffområdet. Lödde jämnar ut det igen innan halvtid och Amanda Rancic hinner skjuta i stolpen i denna period. 

Andra halvlek startar jämnt men efter att Stina Nilsson snyggt skruvat in bollen i bortre burgaveln med sin vänstra så tar Lödde över helt. Lovisa Sandgren får ett friläge strax efteråt men där målvakten räddar snyggt. Sandgren tar igen det direkt efteråt när hon snyggt spelar fram Ida N till sitt andra för dagen. Anna Lundqvist pressar sedan Billesholms mittback högt, vinner boll och sätter kliniskt dit läget till höger om målvakten. Premiären slutar därmed 4-0 till IF Lödde. 

Fysiskt tuff match där det small rejält i närkamperna under hela matchen. Löddes bredd, där alla 16 spelare lirade minst 35 min, avgjorde mot ett Billesholm som försökte spela boll på ett bra sätt men där orken tröt allt eftersom.

 

Nästa lördag väntar tuff hemmapremiär när topptippade Kullabygden kommer på besök.  

Ändrade öppettider på kansliet
2024-04-06 11:59

Kansliet håller öppet på onsdag 10 april kl 18-19.30, men är stängt på torsdag 11 april.

Herrar
John kontrakterad över 2025!
2024-04-05 08:04, Herrar

John Henriksson kom till IF Lödde under vintern och har nu signat ett avtal som sträcker sig över de två kommande säsongerna. John kommer närmast ifrån IFK Trelleborg i div.2 men har tidigare säsonger alltid tillhört sin moderklubb GIF Nike i Lomma. Där har han gjort avtryck som en stabil och bra innermittfältare och belönats med utmärkelser ifrån klubben som MVP och Årets spelare. Kör hårt John! 

Stöd IF Lödde
Digitala bingolotter            Svenska Spel
Nyheter från våra lag
Herrar, 14/04 19:24 
Damer, 14/04 15:35 
U19, 12/04 23:10 
Herrar, 12/04 09:19 
Herrar, 07/04 16:11 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare