Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IF Lödde
9 - 1
Wä IF
IF Lödde9 - 1Wä IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 augusti, 11:00
Plats:Tolvans IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 130944005
Samling:10:00
Trupp:#2 Samuel Björk
#6 Sam Hegdal
#7 Hugo Bäckstrand
#10 Marcus Rosenqvist
#15 Neo Norbjer
#22 Noah Persson Vlachou
#24 Elliot Lindblom
#26 Elias Ståhl
#27 Ludvig Bengtsson
#30 Max Karninger
#31 Oscar Hartman
Felix Erlandsson
Andra seriepremiären
2019-08-17 15:22
Då var det dags för seriepremiär i andra serien. Efter en bra vårsäsong i kvalserien är vi nu placerade i Skåne A, där Skånes 10 bästa 05 lag är representerade (undantaget MFF och HIF, som ju spelar i 1 år äldre serie). I dagens match ställdes vi emot ett lag som vi aldrig har möt tidigare och det enda vi vet är att de vann sin kvalserie, så tufft motstånd direkt alltså.
Matchinledningen är ganska avvaktande från båda lagen, man känner lite på varandra, försöker se hur man reagerar på olika uppspel och spelet böljar fram och tillbaka i de första 10 minuterna, där vi sakta äter oss in i matchen och de sista 15 minuterna har vi ett klart övertag men lyckas inte få in bollen i mål. Men det är bra rörelse, bra kombinationer, fina uppspel och ett riktigt härligt uppoffrande försvarsarbete. Vi gör det riktigt svårt för Wä att få till sina uppspel och vinner mycket boll på mitten.

I andra så drar vi ur korken ur flaskan och fram väller det gula spelare i det ena anfallet efter det andra, den ena kombinationen bättre än de andra, uppspel efter uppspel tar vi oss fram och sonika manglar sönder Wä och får utdelning på våra anfall, tror vi trycker ditt 6 bollar i denna period och hade bud på bra många fler. Och det som ligger till grunden för detta fina anfallsspel är ett fantastiskt försvarsarbete över hela planen, där vi stänger ytor, ligger tätt och är aggressiva i presspelet. En riktigt bra period.

I sista perioden blir det lite mer avslaget, även om vi gör en bra period, så märks det att det är första matchen och det är en del trötta ben och huvud hos båda lagen, det är dock vi som fortfarande är det bättre laget på plan, mer bollinnehav, bättre passningsspel och fler avslut gör att vi kan utöka vår målskörd till 9 st, och tyvärr släpper vi in ett på en hörna, där vi inte får ordentlig träff på bollen när vi skall nicka undan den, så den trillar ner till en Wä spelare som klipper till direkt.

En riktigt bra match killar, fantastisk jobb över hela planen, och med bra rörelse, snabbt kortpassningsspel dominerade vi mittfältet och löste många trånga situationer men framför allt gav oss massor med bra anfallslägen.

Bara att köra på stenhårt på träningarna i veckan, för nästa helg möter vi Vellinge som också vann sin kvalserie.

/Magnus

<< Tillbaka