Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IF Lödde (U19)
4 - 7
AIF Barrikaden (A) div.5
IF Lödde (U19)4 - 7AIF Barrikaden (A) div.5

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 mars, 12:00
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Samling:10:45
Trupp:Christoffer Wernersson
Erik Mårtensson
Henrik Norstedt
Isak Ekström
Jens Ivarsson
Johannes Regedal
Jonathan Dahlström
Juandy Sierra
Max Brigge
Melker Nilsson
Muhammed Yavuzkir
Måns Jönsson
Noa Schill
Tim Almqvist
Truls Ohlin
Inte den nystart vi hoppats på!
2019-03-10 16:18

Idag var det AIF Barrikadens A-lag som stod för motståndet för vårt U-19-lag. Med sin raka- och fysiska fotboll visste vi att det skulle bli en bra värdemätare på var vi som lag befann oss i vår uppbyggnadsfas. Vi var optimistiska innan matchen om att vi skulle kunna vinna den om vi bara höll oss till den taktik vi hade lagt upp. Stundtals gjorde killarna det mycket bra med tryggt passningsspel från lagdel till lagdel och så länge vi spelade så hotade vi motståndarlaget vid varje anfall. Utmaningen för killarna var att de perioderna tyvärr var relativt korta under den första halvleken. En lite för stor del av halvleken slarvade vi istället med passningsspelet, var lite för tunna i närkampsspelet samt tog för många felbeslut på planen. Trots det stod det 2-2 i halvlek och vi hyste fortfarande gott hopp om att vi skulle vinna matchen om vi lyckades rätta till ovan saker.

 

Så blev det tyvärr inte. Med undantag av korta perioder i andra halvlek och ett fåtal enskilda individers insatser korrigerar vi som lag inte vårt spel på det sätt som vi skulle behövt göra för att vända- och vinna matchen. Istället fortsatte vi att slå bort ett stort antal enkla passningar samt ta felbeslut på planen som AIF Barrikaden kunde utnyttja genom raka omställningar. Matchen slutade 7-4 till motståndarlaget och vi fick inte alls den nystart som vi hade hoppats på.

 

Men det var långt ifrån en bortkastad eftermiddag trots den trista förlusten. Hela idén med träningsmatcher är ju att vi som lag; i en skarp matchsituation, skall försöka omsätta det vi tränat på. Det är också en möjlighet att identifiera vart förbättringsområdena finns i vårt spel. Och utifrån det senare var denna match trots allt givande. Det blev mycket tydligt inom vilka områden vi snabbt måste förbättra oss för att stå starka till seriepremiären som bara ligger drygt tre veckor bort. Så resultatet och insatsen ser vi till att glömma men de förbättringsområden som blev tydliga skall laget träna på redan kommande vecka.

 

<< Tillbaka