Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IFK Osby
2 - 1
IF Lödde
IFK Osby2 - 1IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 maj, 13:00
Plats:Osby IP C-plan konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000443035
Samling:10:00, Buss från Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Busstransport till och från match utan matstopp. Medtag matsäck att äta efter matchen.
Blytung förlust!
2019-05-12 18:01
Idag var det IFK Osby som stod för motståndet och underlaget var konstgräs. Både vi och de har fått en lite tuff start i serien och det märktes verkligen på båda lagen att man ville ta sin första serieseger för säsongen. 

Första halvlek präglades över lag av bra spel från båda lagen. Våra killar följde den uppsatta spelplanen på ett mycket bra sätt och vi lyckades skapa ett par farliga lägen. IFK Osby gick in hårt men rättvist i närkamperna och våra killar likaså. Vi vårdade passningsspelet och försökte etablera spelet från en spelzon till en annan och en bit in i första halvlek tyckte vi oss identifiera var vi kunde straffa våra motståndare. Vi lyckades dock inte riktigt omsätta denna insikt i klara målchanser utan istället tappade vi ofta boll i våra omställningsfaser och gav på så sätt bort bollen till våra motståndare. Och det var precis på en sådan situation som IFK Osbys ledningsmål kom till. En boll som vi borde "haft" ett par gånger under uppspelsfasen gled oss ur händerna och motståndarna kunde göra 1-0.

I paus berömde vi trots allt killarna för deras solida insats i första halvlek och pratade mycket om att fortsätta på den inslagna vägen. Det vi ville försöka förändra till det bättre var våra bolltapp i uppspelsfasen samt att vi inte skulle ha för bråttom med uppspelen; från en zon till en annan. 

Om första halvlek var intensiv var det ändå ingenting mot andra halvlek. Den var nog, med facit i hand, lite FÖR intensiv för sitt eget bästa. Båda lagen fortsatte att "pumpa på" och allting skruvades upp ytterligare ett par pinnhål. Även närkamperna blev mer intensiva och tonläget på planen likaså. Domaren, som tillät mycket matchen igenom, och som gjorde en mycket bra insats, stävjade detta genom att börja dela ut gula kort till spelarna. Lödde kvitterade på ett mönsteranfall. Fint spel från zon till zon och ett vårdat- och snabbt passningsspel ledde fram till ett friläge som målvakten räddade. På den efterföljande hörnan trodde vi tränare att vår tilltänkta hörnvariant var körd men det trodde inte våra spelare. De genomförde varianten, modifierade den en aning och till slut kunde Jens "vrida in" kvitteringsmålet i bortre hörnet. 

Både före och efter det målet hade Lödde en mycket stark period i matchen och vi tyckte själva att vi var betydligt starkare än IFK Osby just här. Vi lyckades tyvärr inte omsätta detta övertag i ett ledningsmål utan tappade istället vårt momentum. Matchens  sista tredjedel blev ryckig. Vi gjorde en del planerade byten för att försöka förändra matchbilden ytterligare och samtidigt fick vi en del spelare skadade och vi tvingades därför även till en del oplanerade byten. IFK Osby å sin sida fick två spelare utvisade. Man skulle kunna tro att det senare gynnade oss men vi tränare tror att det nästan "drabbade" oss lika illa. Även om vi fick ett numerärt övertag bidrog det också till att rycka sönder halvleken ytterligare. 

Med tre minuter kvar hade nog båda lagen ställt in sig på att dela på poängen. Då tappade vi återigen bollen i en uppspelsfas och IFK Osby gör 2-1. Efter det gör vi allt vi kan för att få till en kvittering och lyckas få till ett friläge som målvakten räddar. Båda lagens målvakter var förresten utmärkta matchen igenom. Matchen slutar 2-1 till IFK Osby och vi tvingades konstatera att säsongens tyngsta förlust var ett faktum. 

Förlusten till trots så ser vi positivt på fortsättningen. Det finns mycket bra att bygga vidare på i matchen och de saker vi måste förbättra blev också tydliga för oss tränare. Det ger oss goda förutsättningar för en bra träningsvecka fram till nästa match. 

Ett stort tack till IFK Osby, domarteamet och tillresta- och lokala åskådare! 
 

<< Tillbaka