Eskilscupen 2017 - dag 1 och 2
2017-08-05 21:16

Så är vi i full gång med Eskilscupen. Efter en hel del återbud och sjukdomar mönstrade vi femton tappra spelare under dag 1. Då vi saknade målvakt ställde Wille sig i mål första matchen. Killarna spelade riktig propagandafotboll och tog hem en storvinst mot Kullavägens BK 2. Löpningar, passningar, skott och utmaningar, allt fungerade jättebra. Andra matchen väntade tuffare motstånd, Brommapojkarna. Filip ställde upp och drog på sig målvaktshandskarna. Vi gjorde tyvärr en riktigt svag förstahalvlek och låg under med 0-2 i paus. I andra visade killarna betydligt mer vilja och skapade en handfull bra lägen med publikstödet i ryggen, men istället ställde BP om och fastställde slutresultatet till 0-3. Rättvist.

Dag 2 började med match om andraplatsen i gruppen mot Ängelholms FF. Killarna ägde matchen från start och det var egentligen inte oroligt någon gång. När vi väl fått hål på motståndarna rullade det på på ett härligt sätt. Vi gick upp till 3-0 och de reducerade på straff med matchens (näst) sista spark (avsparken blev den sista). Nu väntade kvalmatch om A- eller B-slutspel mot danska AB. Killarna var taggade och det märktes. I första halvlek anföll de fysiskt storväxta och starka danskarna de första minuterna men vi har därefter en del farligheter och kunde tagit ledningen med lite bättre skärpa och lite tur. 0-0 i halvtid och med två duktiga mittfältare nedsparkade så att de inte kunde spela på ett tag. I andra har vi lite svårare att hålla uppe samma skärpa då vi får flytta runt killarna lite pga skadorna. Efter tre lite svagare ageranden från vår sida låg vi under med 0-3. Efter lite oturligt flipperstudsande fick AB även in 0-4. Trots allt rättvist, men en himla bra insats av killarna! Härlig kämpaglöd!!

Imorgon väntar kvartsfinal i B-slutspelet mot Staffanstorps United. Ett jättebra resultat av killarna och fullt godkänt. Nu är allt bara bonus och vi hoppas att killarna antar utmaningen, njuter, spelar bra fotboll och har roligt! Vi hoppas på ert stöd!! ⚽⚽