Välkommen till IF Lödde P01/02!

IF Lödde P01/02 är en träningsgrupp där totalt ca 50 spelare ingår. Under 2017 kommer träningsgruppen träna 3-4 dagar i veckan och ha tre lag i seriespel. Ambitionen är att spelare ska utvecklas tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt med en stark lagkänsla som bas.


Alla lag kommer spela minst en cup utomlands och tack vare att våra fantastiska killar i P00 spelar i Pojkallsvenskan 2017, är P01 garanterade en plats i kvalet till Pojkallsvenskan 2018.

Julgeneralen
2017-06-30 17:23
Bilder från dagen

Min pappa var en ”Julgeneral”. Inte så att han fixade allt det praktiska inför julen. Nej, långt ifrån.”Det är inte en generals uppgift att utkämpa själva striderna; det gör soldaterna”, brukade han säga. Nej, det var inte hans sak att se till att skinkan blev sockersaltad på rätt sätt, däremot såg han det som sin uppgift att se till så att ”någon” köpte skinkan och att en annan ”någon” tillagade den osv. Och så agerade han ”julgeneral” i många år; han ”låg på” helt enkelt, såg till att saker och ting kring julen blev av….på ett bra sätt skall tilläggas. Han var en snäll general. Med åren satte han också mer och mer prestige i att vara ute i god tid med detta arbete. När släkt och vänner, på Midsommarafton, satt och suckade att ”nu blir det ju bara mörkare”, då klingade min pappa i glasen och frågade: ”och hur blir det med julen år?”

 

Utöver att vara ”Julgeneral” var han också den som kom med förmaningar till mig inför varje fotbollsläger och varje utlandsresa med kompisar.”Du vet reglerna” sa han och jag nickade…..utan att veta vad han verkligen menade. Han utvecklade aldrig vad ”reglerna” var; det behövdes liksom inte. Idag är han 84 år och jag vet fortfarande inte vad ”reglerna” gick ut på. Jag gjorde min egen tolkning och det gick bra i de allra flesta fall. Men nu skall vi ju inte prata om min pappas i detta inlägg utan detta var inget annat än en låååång "Segway" in till de verkligt stora frågorna "men hur sköter sig killarna när det INTE är fotbollsmatch? Och hur är just vår son? Och har ni haft stränga regler för killarna?" Låt oss börja med den sista frågan först. Nej, vi har inte haft stränga regler….däremot få- och mycket tydliga regler. När samlas vi? Vem ansvarar för att alla är på plats? När äter vi? Och till sist: när skall det vara tyst på rummen? Utöver det har våra killar haft full frihet….under ansvar. Lite som min pappa sa till mig har vi sagt till killarna….”ni vet reglerna”.När det gäller de andra två frågorna; "men hur sköter sig killarna när det INTE är fotbollsmatch? Och hur är just vår son?” måste vi göra er besvikna. What happens in Vegas....förlåt....i Lloret Del Mar stannar där....åtminstone när det gäller era respektive söner. Meeeeen när det gäller våra killar som grupp har vi absolut ingenting emot att dela med oss kring vad vi ser och upplever. Det är mer än fråga om hur mycket ni orkar läsa men ryktet säger att ni är uthålliga so here comes. 

 

Vi gör ju den här resan med två stora syften. Vi vill mäta våra krafter mot internationellt motstånd i fotboll OCH vi vill få ihop vår grupp av killar på ett ÄN bättre sätt. Och just idag; när fotbollen är slut och vi har en ledig dag tillsammans, är det det senare syftet med resan som jag tänker lite extra på. Det är verkligen en ynnest att få vara med om när en person; ens barn, ens kollegor på jobbet eller, i detta fallet, ens fotbollskillar, utvecklas i sina "roller", övervinner utmaningar eller "vågar visa sitt rätta jag"....och som ett resultat av det växer som personer. Jag har kommit fram till att det nog inte finns något bättre i livet än just det. Det är lite som nektar för en fotbollstränare och pappa. Att se en person ta på sig ansvar som han eller hon inte är vana vid, att se någon "släppa sargen" och stiga utanför sin komfort zone eller se en person "resa sig på nio" och äntligen lyckas övervinna sin utmaning.....är inget annat än små "religiösa tillfällen" när de väl händer. Man är så tacksam att man får vara med om dessa ögonblick. Och sånt har vi haft mycket av härnere skall ni veta. I vissa fall har vi tränare haft tydliga idéer kring hur vi utvecklar våra killar och tänkt i termer av "om vi gör så här så kommer det kanske leda till det här" men i många fall har killarnas utveckling kommit spontant eller som en konsekvens av något annat….som vi inte ens vågat hoppats på. Det är så himla häftigt att se- och vara en del av.

 

Så enskilda individer som utvecklats har vi haft gott om här nere men även gruppen har tagit ett stort steg framåt i mognad och utveckling. Det som skedde i Nörhalne-turneringen tidigare i år sker även här. Ingen behöver känna sig utanför utan alla får vara med….om de vill. Vill man inte är det helt ok att avstå. Och ändrar man sig sedan en timme senare, ja, då får man självklart vara med igen. Det finns en acceptans för alla i gruppen och man tar hand om varandra i gruppen vilket känns väldigt tryggt för oss ledare. Vi kan koppla av på ett helt annat sätt när vi vet att killarna ser om varandra. Det tyder på mognad och klokhet hos våra ungdomar.

 

Ja, det var det. Ytterligare ett låååångt referat….men ett viktigt referat, eller hur? Era killar sköter sig. De ”kan reglerna”. Det är det vi säger. Nu återstår egentligen bara en fråga….”och hur blir det med julen år?”  

 

Ha det gott därhemma! Nu kommer vi snart hem!

"
Nu lyfter vi mot nya mål!
2017-06-30 13:35
 
P15 Mediterraneo Cup - torsdag del 3
2017-06-29 20:25
Dagens Spelare i respektive lag, Carl-Edvin och Edvin
 
Mediterraneo Cup - torsdag del 2
2017-06-29 19:56
FairPlay-priset och två pokaler åker med hem till Lödde!

Stensballe IK - IF Lödde 1: 4-2 efter straffar


Det finns olika sätt att förlora finaler på och att göra det efter straffar tillhör förmodligen kategorin "värsta sorten". Men, om vi ska vara helt ärliga förlorade vi inte den här matchen på straffar utan pga vårt usla anfallsspel under ordinarie tid. Det finns en del förklaringar till att det blev så. Motståndaren gjorde sitt till, inte minst genom att punktmarkera Jens matchen igenom. Vinden, som var kraftig ställde till det för båda lagen. Ändå känns det så här efteråt som att vi borde gjort det bättre. Backlinjen hade behövt hålla laget betydligt kortare i medvinden för att vi enklare skulle vinna boll på mittfältet och därifrån kunna anfalla. Där hade vi tränare behövt göra ett bättre jobb inför matchen med att förbereda killarna.

Försvarsmässigt släpper vi endast till en målchans utöver en del fasta situationer och är fortfarande väldigt svåra att göra mål på. Det kan ingen ta ifrån oss. Under ordinarie tid har våra två lag släppt in endast sex mål på tio matcher under turneringen. Det är vi väldigt nöjda med.

Lika nöjda är vi med hur killarna tar hand om varandra när förlusten är ett faktum. Med killar som Melker och två grymma lagkaptener i spetsen för att trösta, känner vi ledare att gruppen har kommit långt i sin utveckling.

P15 Mediterraneo Cup - torsdag del 1
2017-06-29 18:52
Glada löddekillar firar segern!
Brödeskov IF - IF Lödde 2: 0-3

Återigen var det en blåsig dag på platsen där vi spelar våra matcher. Och återigen var det ganska trånga- och hårda plan 2 som var platsen för denna viktiga match. Startuppställningen och taktiken var densamma som dagen innan men med det tillägget att killarna behövde komma upp YTTERLIGARE en nivå i kvalitet och arbetsförmåga. 

Vi tog tag i taktpinnen redan från början med rejäla närkamper och goda försök till att spela klokt. Spelet böljande visserligen fram och tillbaka men det var Lödde som skapade de farligaste lägena...med god hjälp av medvinden. Med fem minuter kvar av första halvlek resonerade vi ledare att "vi hade behövt ett mål för att kunna fortsätta spela klokt i andra". Killarna gjorde oss till viljes....inte bara en gång utan två gånger innan domaren blåste av första halvlek, vilket var skönt både för killarna och oss ledare. 

En av fördelarna med att ha spelat nästan en identisk match dagen innan (mycket vind och ledning efter första) är såklart att man kan använda samma taktik återigen, vilket vi också gjorde. Killarna kontrollerade andra halvlek på ett mycket bra sätt och danskarna hade svårt att skapa lägen. Vårt lag kunde inte bara bibehålla ledningen utan också utöka den till 3-0

Vi vinner matchen helt rättvist. Vi är effektivare när vi väl får lägen, vi går in rejälare i närkamperna och vi följer vår uppsatta taktik till punkt och pricka. Och varje kille kommer upp ytterligare en nivå i dagens match....precis som vi ville. 

Stort grattis, killar! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 22/9 18:00
2 - 0  
Sön 17/9 18:00
2 - 0  
Sön 17/9 13:00
6 - 0  
Lör 16/9 12:00
0 - 0  
Sön 10/9 12:00
1 - 2  
Sön 10/9 11:00
3 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 05/09 21:31 
IF Lödde, 25/08 10:26 
IF Lödde, 21/08 10:30 
IF Lödde, 08/08 09:46 
IF Lödde, 04/08 07:30