Välkommen till IF Lödde P05!
Enkla Bolaget Cup 2016, där vi med 3 lag slutade på imponerande 1:a, 2:a och 3:e plats!
IF Lödde P-05 är ett gäng duktiga och träningsflitiga killar, vi tränare ställer krav på våra killar att genomföra träningar och matcher utifrån sin egen förmåga. Man skall efter varje träning och match vara trött och känna att man gjort sitt bästa. 

Vi sätter individens fotbollsutveckling i fokus och vill ge alla rätt förutsättningar att utvecklas på den nivå som man befinner sig just nu. Därför spelar vi matcher i olika nivåanpassade serier och genomför nivåanpassade träningar. Vi har inga fasta lag utan lagen sätts utifrån nivån på motståndare och våra egna spelare. Vårt mål är att hela tiden ge killarna tuffa matcher där de måste kämpa och göra sitt yttersta för att genomföra matchen. 

/Tränarna
Hovmantorp.
2017-04-03 18:38
I helgen så var det åter dags för oss att göra Hovmantorp osäkert med vårt träningsläger 2017.
28 barn, 5 ledare och 7 föräldrar som skötte markservicen var bidraget denna gång.
Förväntningarna var höga efter förra årets mycket lyckade träningslager.
Infriades då detta?
Ja, det måste man säga.
Skönt väder(första träningarna i år utan vinterjacka), bra planer och härlig inställning från alla inblandade.

Träning Fredag kväll med internmatcher sen var det dags för den nu sedvanliga pizzan på restaurang Linnea(kaos). 
Lördagen började med träning på förmiddagen sen var det lunch och efterföljande frågesport med fotbollsregler.
Eftermiddagen följdes upp med ännu ett träningspass och avslutades med Tacos och fritt "häng" under kvällen men det var många som var slutkörda efter dagens beep test där för övrigt killarna gjorde en grym insats.

Även under detta träningslägret så körde vi Mästarnas Mästare precis som förra året.
Tuffa fajter i burpees, kickning, beep test o.s.v.
Vi gratulerar Ludvig till segern!!

Söndag morgon var det så dags att ta farväl från Hovmantorp för denna gången(tiden går fort när man har roligt) och bege oss vidare till två avslutande 11 manna matcher mot Öster och Sandsbro.
Trötta och slitna killar i bilarna och ens farhågor var ju att det blir vad det blir.
Första matchen mot Öster och de farhågorna man hade innan dom fick man släppa.
Från första minut så spelar vi ut Öster efter noter och vinner med 4-0 i underkant.
Härlig match från vår sida med ett riktigt bra spel, jäkla go och inställning.
Andra matchen mot Sandsbro som också är ett duktigt lag och där får vi lite tuffare.
Första halvlek rätt medioker med alldeles för mycket sparka och spring och trötta ben och vi får inte riktigt till det spelmässigt.
Andra halvlek så höjer vi oss, kanske inte så mycket spelmässigt men inställningen är superb och vi maler Sandsbro med slutresultatet 2-0 till oss.
Starkt killar!

Summa summarum ett riktigt bra läger och vi tackar alla föräldrar som följde med upp och gjorde det möjligt.
Bra kämpat killar!!

//Ledarna.


Föräldramöte.
2017-01-29 19:44
Hej.

Glöm nu inte bort föräldramötet på tisdag, 17:15 - 18:30 så kör vi i klubbstugan samtidigt som killarna tränar.

Välkomna!


Referat: FC Bellevue - IF Lödde
2017-01-28 13:21
En helt underbar vintermorgon, -1 grader, strålande solsken och helt vindstilla. Skall man spela fotboll på vintern så är det dagar som idag man skall spela. Tror till och med att det var en 3-4 plusgrader när matchen var slut, underbart helt enkelt.

Det var en jämn match i höstas och vi såg fram emot en jämn tuff match nu också. Idag kastade vi runt spelarna rätt mycket så det blev nya positioner för de flesta. Det märktes lite i början av matchen men ju längre matchen gick så kom killarna mer rätt i sina positioner. Det är viktigt att man provar nya positioner så man breddar sitt register hur man spelar fotboll, varje position har sina små egenheter och fokusområden.

Vi börjar matchen bra och Bellevue sätter hög press, de spelar med 1 försvarare och 2 anfallare, vilket ger massor med ytor på kanterna men vi har svårt att utnytja dem när bellevue pressar högt och intensivt, vi lyckas spela oss hur deras press några gånger och vips så blir det farligt, tycker att vi är lite bättre i första halvlek där vi hittar några snygga anfalls kombinationer, men Bellevue är farliga när de vinner boll och genast kommer med mycket folk i anfallen. Målvakten och backarna gör ett bra jobb här.

I halvlek så fokuserar vi på att vi skall förska uttnytja deras höga press, genom att spela oss ur den, lyckas vi med det så kommer vi få numerära överlägen i alla våra anfall då de spelar med så hög press och med 2 anfallare på topp.

I andra halvlek så börjar bellevue med ännu mer press och vi blir tillbaka pressade rätt rejält, tyvärr så får vi inte passningsspelet att fungera riktigt vilket gör att de kan bita sig kvar på vår planhalva, men bra målvaktzspel så fredar vi målet och kan sticka i väg på någon snabb kontring och ta ledningen i matchen. Det börjar bli rätt grinigt ute på planen, och killarna börjar lägga mer fokus på vad motståndarna gör utan boll än vad vi skall göra med boll. Det resulterar i att det blir lite hawaii fotboll där vi går från 3-2 till 4-4 på 5 minuter. Inte blir det lättare när vi får en spelare utvisad när det är 6-7 minuter kvar och dessutom har 2 spelare skadade, så de spelarna som är kvar får slita hårt för att stå emot, men bellevue får göra sista målet och det blir 4-5.

Idag är en bra match vi gör killar, bellevue var duktiga och satt hög press, med ett snabbare passningsspel hade vi kunnat straffa dem mer, men det är inte lätt när motståndarna ligger tätt och sätter högpress. Det vi måste tänka på är att inte tappa huvudet, lägg inte så mycket fokus på vad motståndarna gör, och låt domaren döma. Motståndarnas jobb är att få er ur balans, och de lyckades de med idag, och det får vi bli bättre på, fotboll är en fysisk sport, det skall smälla lite när man spelar fotboll, det handlar om att ge och ta.

/Magnus
FIFA KUNGAR...
2017-01-15 19:20
... det är bara gratulera Isak och Oscar för att de tog hem segern i P-05s första FIFA turnering. En riktigt härlig eftermiddag med massor av fotbollstokiga killar, och roligt också att så många stannade hela turneringen ut även om man kanske åkte ut tidigt i turneringen.

Sedan en JÄTTE STOR eloge till våra föräldrar som fixade mat, mat, mat och mat samt lite mer mat.... Det gick åt lasagne, mackor, kakor och bullar samt en del dricka till 32 speltokiga killar. Utan er hade det aldrig gått att hålla killarna vid så gott humör som de var.

/Magnus
Referat: Asmundtorps IF - IF Lödde.
2017-01-15 18:52
Första matchen 2017. En nya träningsmatch i 11-manna mot asmundtorp, vi möte dem i Asmundtorp innan jul, och skulle ha ett ny drabbning idag. Sist så tappade vi på slutet och förlorade med 4-1 och till denna match så har vi haft uppehåll i 1,5 månad och träningarna börjar på tisdag, så kanske inte världens bästa förutsättningar för att "ta revansch"...

Innan matchen så samlades vi i klubbstugan för en genomgång där vi tillsammans kom fram till att vi skall orka ge allt i 15 minuter iallafall, och därefter så får vi ta det som det kommer då vi inte tränat något på länge... Vi skulle fokusera på 2 saker i dag, det var inställning/kämpa samt våga. Dessa 15 minuter skulle vi ge allt i löpningarna och i närkamperna och vi skulle dessutom våga utmana och våga lita på vårt passningsspel.

När matchen sätter igång så är killarna taggade och vi gör det vi pratat om, vi vågar och vi visar inställning i både närkamper och löpningar, vi spelar runt bollen inom laget och vi försöker ta oss fram med fart längs kanterna, vi spelar bra och får helt rättvist 1-0 med oss i den första kvarten. Efter 15 minuter tar vi en kort paus och vi berömmer killarna för deras inställning och fina spel, nu har vi gjort vad vi lovat varandra så nu kör vi bara på tills vi inte orkar mer och så får det gå som det går därefter. I andra kvarten så spelar killarna ännu bättre fotboll än i första, vi hittar fina kombinationer och fina lösningar men har svårt att komma till avslut men vi ger inte Asmundtorp så mycket tid med bollen och det blir inte så många chanser på det hållet heller, även om de har något bra avslut.

I den längre pausen så fortsätter vi berätta för killarna om allt som de gjort bra och killarna ser förvånansvärt pigga ut för att ha haft 1,5 månads uppehåll.

I 3:e kvarten så börjar Asmundtorp få mer boll och vi börjar få det lite jobbigare, om jag tyckte vi var bättre i de 2 första kvartarna så skulle denna bli oavgjord, även om Asmundtorp får kvittera i denna kvart till 1-1 så hänger vi fortfarande med och fortsätter spela fotboll.

I 4:e och sista kvarten så ser vi att energin tar slut och Asmundtorp tar över mer och mer och får också med sig ett sista mål i matchen när det bara är några minuter kvar. Här märktes det ganska tydligt att vi inte hade tränat på ett tag. Även om vi fortfarande försöker spela runt bollen, så märks det att det fanns lite tunga ben och tunga huvud...

Idag gör vi en riktigt bra match killar, vi skall tänka på att vi inte tränat på 1,5 månad, för många var det här kanske 2:a 11-manna matchen och för några första. Vi visste också att Asmundtorp har snabba, duktiga spelare (de märkte vi i förra matchen) och idag fick de inte riktigt samma utrymme som sist och ni spelade ett riktigt bra passningsspel. Kul att se killar. Skall bli spännande att se var år 2017 kommer hitta på för er och er fotbollsutveckling. Året började väldigt spännande och ser lovande ut!.

/Magnus
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 22/06 23:30 
IF Lödde, 19/06 13:00 
IF Lödde, 19/06 07:40 
IF Lödde, 15/06 23:52 
IF Lödde, 12/06 09:07 
IF Lödde, 15/05 13:13