Välkommen till IF Lödde P05!
Enkla Bolaget Cup 2016, där vi med 3 lag slutade på imponerande 1:a, 2:a och 3:e plats!
IF Lödde P-05 är ett gäng duktiga och träningsflitiga killar, vi tränare ställer krav på våra killar att genomföra träningar och matcher utifrån sin egen förmåga. Man skall efter varje träning och match vara trött och känna att man gjort sitt bästa. 

Vi sätter individens fotbollsutveckling i fokus och vill ge alla rätt förutsättningar att utvecklas på den nivå som man befinner sig just nu. Därför spelar vi matcher i olika nivåanpassade serier och genomför nivåanpassade träningar. Vi har inga fasta lag utan lagen sätts utifrån nivån på motståndare och våra egna spelare. Vårt mål är att hela tiden ge killarna tuffa matcher där de måste kämpa och göra sitt yttersta för att genomföra matchen. 

/Tränarna
Eskilscupen 2017.
2017-08-06 22:32
Då var Eskilscupen avslutad för vår del året 2017.
Jag hörde från en del föräldrar att de tyckte att vi skulle skriva ett par rader som sammanfattning från Eskils.
Nu när vår gamle saknade tränarkollega har lagt statistiken och referaten på hyllan(Gladh-vi saknar dig) så får väl jag göra en insats ibland även om jag nog inte är den rätta för det här.
För första gången spelade vi en cup resultatlöst vad jag kommer ihåg.
Man kan tycka vad man vill om det men så är det just nu.
Vi hade 2 ganska jämna lag men tyvärr mycket skador och skavanker på våra killar just nu och vi hoppades få till 3 dagar med jämna matcher och ut och ha kul och göra sitt bästa.
Hur det gick?
Måste säga ganska bra över 3 dagar och då är man väl kräsen för vi tränare har valt att lägga ribban högt och vi vill alltid lite till.

Vi spelade 18 matcher sammanlagt båda lagen och vi vann 13 matcher och 2 oavgjorda och 3 förluster.
Matcherna blev tuffare efterhand eftersom de ändå räknade resultaten(???) så man hamnade i tuffare matcher hela tiden och idag var en finaldag.
Sista dagen är alltid tuffast och så är det alltid och då är man lite trött och man börjar känna lite efter.
Då sitter allt i huvudet och ge det lilla extra och visa att jag orkar och jag ger mig aldrig.
Ni är väldigt duktiga fotbollsspelare killar men det här är någonting vi måste jobba på och vi tränare kommer nog aldrig sluta tjata om "huvudet".
För mycket är mentalt.

Summa summarum är att vi gjorde det mycket bra till slut och vi kan vara nöjda över vår insats.
Positivt över hela linjen och bra insatser från samtliga.
Nu taggar vi höstsäsongen!
Mvh Ledarna.

Hovmantorp.
2017-04-03 18:38
I helgen så var det åter dags för oss att göra Hovmantorp osäkert med vårt träningsläger 2017.
28 barn, 5 ledare och 7 föräldrar som skötte markservicen var bidraget denna gång.
Förväntningarna var höga efter förra årets mycket lyckade träningslager.
Infriades då detta?
Ja, det måste man säga.
Skönt väder(första träningarna i år utan vinterjacka), bra planer och härlig inställning från alla inblandade.

Träning Fredag kväll med internmatcher sen var det dags för den nu sedvanliga pizzan på restaurang Linnea(kaos). 
Lördagen började med träning på förmiddagen sen var det lunch och efterföljande frågesport med fotbollsregler.
Eftermiddagen följdes upp med ännu ett träningspass och avslutades med Tacos och fritt "häng" under kvällen men det var många som var slutkörda efter dagens beep test där för övrigt killarna gjorde en grym insats.

Även under detta träningslägret så körde vi Mästarnas Mästare precis som förra året.
Tuffa fajter i burpees, kickning, beep test o.s.v.
Vi gratulerar Ludvig till segern!!

Söndag morgon var det så dags att ta farväl från Hovmantorp för denna gången(tiden går fort när man har roligt) och bege oss vidare till två avslutande 11 manna matcher mot Öster och Sandsbro.
Trötta och slitna killar i bilarna och ens farhågor var ju att det blir vad det blir.
Första matchen mot Öster och de farhågorna man hade innan dom fick man släppa.
Från första minut så spelar vi ut Öster efter noter och vinner med 4-0 i underkant.
Härlig match från vår sida med ett riktigt bra spel, jäkla go och inställning.
Andra matchen mot Sandsbro som också är ett duktigt lag och där får vi lite tuffare.
Första halvlek rätt medioker med alldeles för mycket sparka och spring och trötta ben och vi får inte riktigt till det spelmässigt.
Andra halvlek så höjer vi oss, kanske inte så mycket spelmässigt men inställningen är superb och vi maler Sandsbro med slutresultatet 2-0 till oss.
Starkt killar!

Summa summarum ett riktigt bra läger och vi tackar alla föräldrar som följde med upp och gjorde det möjligt.
Bra kämpat killar!!

//Ledarna.


Föräldramöte.
2017-01-29 19:44
Hej.

Glöm nu inte bort föräldramötet på tisdag, 17:15 - 18:30 så kör vi i klubbstugan samtidigt som killarna tränar.

Välkomna!


Referat: FC Bellevue - IF Lödde
2017-01-28 13:21
En helt underbar vintermorgon, -1 grader, strålande solsken och helt vindstilla. Skall man spela fotboll på vintern så är det dagar som idag man skall spela. Tror till och med att det var en 3-4 plusgrader när matchen var slut, underbart helt enkelt.

Det var en jämn match i höstas och vi såg fram emot en jämn tuff match nu också. Idag kastade vi runt spelarna rätt mycket så det blev nya positioner för de flesta. Det märktes lite i början av matchen men ju längre matchen gick så kom killarna mer rätt i sina positioner. Det är viktigt att man provar nya positioner så man breddar sitt register hur man spelar fotboll, varje position har sina små egenheter och fokusområden.

Vi börjar matchen bra och Bellevue sätter hög press, de spelar med 1 försvarare och 2 anfallare, vilket ger massor med ytor på kanterna men vi har svårt att utnytja dem när bellevue pressar högt och intensivt, vi lyckas spela oss hur deras press några gånger och vips så blir det farligt, tycker att vi är lite bättre i första halvlek där vi hittar några snygga anfalls kombinationer, men Bellevue är farliga när de vinner boll och genast kommer med mycket folk i anfallen. Målvakten och backarna gör ett bra jobb här.

I halvlek så fokuserar vi på att vi skall förska uttnytja deras höga press, genom att spela oss ur den, lyckas vi med det så kommer vi få numerära överlägen i alla våra anfall då de spelar med så hög press och med 2 anfallare på topp.

I andra halvlek så börjar bellevue med ännu mer press och vi blir tillbaka pressade rätt rejält, tyvärr så får vi inte passningsspelet att fungera riktigt vilket gör att de kan bita sig kvar på vår planhalva, men bra målvaktzspel så fredar vi målet och kan sticka i väg på någon snabb kontring och ta ledningen i matchen. Det börjar bli rätt grinigt ute på planen, och killarna börjar lägga mer fokus på vad motståndarna gör utan boll än vad vi skall göra med boll. Det resulterar i att det blir lite hawaii fotboll där vi går från 3-2 till 4-4 på 5 minuter. Inte blir det lättare när vi får en spelare utvisad när det är 6-7 minuter kvar och dessutom har 2 spelare skadade, så de spelarna som är kvar får slita hårt för att stå emot, men bellevue får göra sista målet och det blir 4-5.

Idag är en bra match vi gör killar, bellevue var duktiga och satt hög press, med ett snabbare passningsspel hade vi kunnat straffa dem mer, men det är inte lätt när motståndarna ligger tätt och sätter högpress. Det vi måste tänka på är att inte tappa huvudet, lägg inte så mycket fokus på vad motståndarna gör, och låt domaren döma. Motståndarnas jobb är att få er ur balans, och de lyckades de med idag, och det får vi bli bättre på, fotboll är en fysisk sport, det skall smälla lite när man spelar fotboll, det handlar om att ge och ta.

/Magnus
FIFA KUNGAR...
2017-01-15 19:20
... det är bara gratulera Isak och Oscar för att de tog hem segern i P-05s första FIFA turnering. En riktigt härlig eftermiddag med massor av fotbollstokiga killar, och roligt också att så många stannade hela turneringen ut även om man kanske åkte ut tidigt i turneringen.

Sedan en JÄTTE STOR eloge till våra föräldrar som fixade mat, mat, mat och mat samt lite mer mat.... Det gick åt lasagne, mackor, kakor och bullar samt en del dricka till 32 speltokiga killar. Utan er hade det aldrig gått att hålla killarna vid så gott humör som de var.

/Magnus
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 21/1 11:30
Lör 20/1 13:00
3 - 1  
Lör 9/12 08:00
Sön 3/12 11:00
2 - 3  
Sön 26/11 11:30
4 - 6  
Sön 26/11 08:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Lödde, 07/01 12:04 
IF Lödde, 20/12 19:00 
IF Lödde, 20/12 09:33 
IF Lödde, 08/12 15:50 
IF Lödde, 05/12 22:40