Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till IF Lödde P09!
Gillar du fotboll och är född 2009 kom och spela med oss i IF Lödde P09. Ingen föranmälan behövs. Bara kolla i kalendern på vår hemsida när vi tränar och sedan är det bara att dyka upp och presentera er för någon av ledarna som är där. Ta med vattenflaska, fotbollsskor och benskydd om du har, annars går det bra att prova på i vanliga gympaskor och givetvis kläder efter väder.

Självfallet får du prova på helt gratis några gånger innan du behöver teckna medlemskap.

När du förhoppningsvis efter några träningar bestämt dig för att börja så registrerar du dig i föreningen via länken på hemsidan.
Träning höstlovet och Pågacupen
2019-10-22 16:00
Träning höstlovet
Vi är tillräckligt många träningssugna spelare och ledare som är hemma på höstlovet, 29 och 31 oktober så vi kör träning på konstgräset som vanligt.

Pågacupen
Nu till helgen 26 oktober så spelar vi Pågacupen med två lag på Staffansvallen. Det är olika samlingstider och spelscheman för våra två lag men det har ni full koll på i SportAdmin Medlemsappen.
Där finns även en kartlänk jag lagt dit till alla cuper och bortamatcher som öppnar Google maps för vägbeskrivning.

Det är GRATIS parkering på Staffansvallen med parkeringsvakter som visar er vart ni ska parkera.

Spelarna har omklädningsrum 2 i huvudbyggnaden(tegelbyggnaden).
Vi spelar på liten 7-mannaplan på konstgräs utomhus.
Vi är 11 spelare i varje lag och har 4 avbytare som byts fritt under matcherna. Vi spelar resultatlöst i enlighet med Skånes Fotbollsförbunds regler.

På Staffansvallen finns det en stor klubbstuga med kiosk och den vanliga cupmaten.

Kläder efter väder! Det brukar blåsa kallt på Staffansvallen!
Och glöm inte SUPPORTERTRÖJAN och ett gäng glada hejarramsor! Går utmärkt att ha den utanpå ett varmt underställ och tjocktröja.

Ledarna P09
Thomas

Samåkning & skjutshjälp
2019-10-13 09:15
Det är både trevligare och miljövänligare att samåka till bortamatcher och en del matcher blir längre och längre bort ju äldre våra spelare blir. Ofta är det halvfulla bilar som åker från samlingen men där kan vi bli bättre genom att tala med varandra på samlingen och se om det går att samåka och lämna några bilar kvar på IP?
Ibland skall man åt annat håll efter matchen etc så att samåkning inte fungerar.

Hur löser man det ekonomiskt med den som kör? Det brukar jämna ut sig i längden annars kan man väl bjuda den man fått åka med på en fika på matchen eller dela på bränslekostnaden om matchen är riktigt långt bort.

Ibland är det kanske spelaren som behöver hjälp att få åka med någon då föräldrarna inte själva kan vara med.

Behöver ni hjälp med skjuts, skriv det i kommentaren när ni tackar ja till kallelsen- Då vet vi ledare och andra föräldrar att er spelare behöver hjälp denna gång för att kunna vara med och spela. Det enda som då behövs är att spelaren kommer till samlingen så garanterar vi att han får åka med någon. Bor ni ”långt” bort och spelaren behöver bli hämtad hemma, skriv det så löser vi det om ni inte själva kontaktar och ordnar det med någon som skall spela samma match.

PS Kontaktlista till alla spelarna och deras föräldrar finns i SportAdminappen.

Ledarna P09
Thomas
Nya träningstider från 8 oktober
2019-10-01 16:00
Nu är höstmörkret här och vi flyttar in träningarna på det belysta konstgräset med start på tisdag 8 oktober.

Eventuellt juluppehåll meddelas inom några veckor. Träningar på höstlovet/sportlovet kommer vi att skicka ut en intressekallelse för att se om det är tillräckligt många spelare hemma för att köra träning dessa lovveckor.

Håll koll i kalendern och om det står träning i den så är det träning!
Synkronisera gärna kalendern med er mobil och ladda hem och installera den nya Sportadmin Medlemsappen så har ni full koll på lagets kalender, nyheter, utskick och kallelser på ett ställe.

P09 nya träningstider
Tisdagar 17.00-18.30 Konstgräs Y2
Torsdagar 17.00-18.30 Konstgräs Y3

Ledarna P09
Thomas
Höstinformation
2019-09-13 15:55
Hösten närmar sig och det kommer att bli mycket fotboll även under vintersäsongen för våra spelare. För ett par veckor sedan hade vi ledare ett planeringsmöte och här är information från det mötet som delvis sträcker sig ända fram till Hällevik nästa år.

Ledarstaben inför vintern
Vi har två tränare som avslutar sitt uppskattade och engagerade arbete med P09. Bernt-Åke har precis slutat men säger att han givetvis kan ställa upp enstaka gånger om det behövs. T.ex. senast i helgen så ställde han upp som domare i vår match då ingen av de ordinarie domarna kunde. Gustav slutar efter sista seriematchen i mitten av oktober och jag vet att vi kommer att få se honom också runt laget i fortsättningen men då som hejande supporter.

Vi har även ett nytillskott på tränarsidan, Johan Nordlund som är pappa till Alfred Kvist. Johan har spelat en hel del fotboll i sitt liv och kommer genom det tillföra mycket fotbollskunskap till laget.

Vi är nu fem tränare där Andreas fortsätter som Huvudtränare och Kalle, Mats, Henrik och Johan som Tränare. Daniel är kvar som Fystränare och hjälper även till med annat vid behov. Thomas fortsätter som Administratör och Sophie och Sofia som Lagföräldrar.

Grönt kort
Grönt kort för Fair Play ska lyfta goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut av respektive motståndarlags ledare till en spelare i vardera lagen som utmärkt sig på ett schysst sätt. Från och med höstsäsongen 2019 delas det gröna kortet ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år i hela Sverige.

Viktigt att tänka på vid Grönt Kort för Fair Play är att det inte handlar om att göra mål utan att uppträda schysst mot både medspelare, motspelare, ledare, domare och publik.

Spelaren kan registrera sitt korts unika nummer i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris för andra i Fotbollssverige.

Kortfattade 7-manna regler finns som en länk i menyn på P09s hemsida för de som vill förstå hur domaren dömer. 7mot7kortfattat.pdf »

Seriespel
Vi deltar med två 7-mannalag i seriespel nu i höst. Ett lag i B-nivå och ett lag i C-nivå. Det här med nivåer och hur svåra eller lätta matcherna är jättesvårt att veta då motståndet varierat stort i år i båda serierna. Tyvärr så drog sig två lag i den ena serien ur för en dryg vecka sedan vilket gör att vi missar två matcher. Totalt kommer vi att spela 16 matcher där alla kommer att bli kallade till ca 5-9 matcher.

Att ta ut de ca 10 spelare som skall kallas till varje match är inte lätt för tränarna men det grundar sig först och främst på träningsnärvaro, inte ”hur duktig” spelaren är. Har ni frågor och funderingar kring det här, ta det gärna med Thomas då vi vill att laget skall vara transparent i sitt tänkande och gemenskap.

Vinterserier
Vi kommer att delta med tre lag i vinterserier i Skåne, två lag i Landoras Vintercup(serie) och ett lag i Skånes Vintermästerskap. Det är seriespel utomhus på konstgräs 3x20min, dvs riktiga matcher. Varje lag kommer att spela ca 7 matcher under perioden mitten av november till slutet av mars. Alla spelare kommer bli kallade till ca 7 matcher var men vi vet också att några har andra aktiviteter som kanske krockar och då kommer andra spelare att få spela fler matcher vid behov.

Målsättningen är fortfarande att ha tre lag i seriespel till våren 2020 för att möjliggöra att alla skall få chansen att spela varje matchhelg och att de som vill och brinner för fotboll skall få några fler möjligheter att spela matcher. Eventuellt kanske vi kan dela ett lag med en annan åldersgrupp. Det beror självklart främst på hur många aktiva spelare vi själva har till våren?

Cuper
Vi kommer att delta med två lag i Pågacupen i Staffanstorp lördagen 26 oktober. Den spelas utomhus på gräs/konstgräs och kallelse har redan skickats ut. Som vi planerar idag så blir det inga inomhus Futsalcuper denna vintern om de inte spelas på konstgräs och har rimligt lång speltid. Så vi supportrar får klä på oss varmt och heja utomhus på våra duktiga spelare.

Till våren blir det 7-manna Kickoffen i Lund i början av april. Även Kristihimmelsfärdshelgen som är en traditionell cuphelg i Sverige så kommer vi att spela cup. Vi har ännu inte bestämt vilken cup och om det blir en endagars eller någon flerdagarscup då det finns en hel del att välja på.

Givetvis så kommer vi att åka till Sommarcupen i Hällevik även 2020 och mer information skickas ut när vi vet exakta datum för när cupen spelas. Troligen (99%) blir det 6-9 augusti.

Träningar
I mitten av oktober går vi över till vinterträningstider på konstgräset. Vi kommer inte att köra någon inomhustränings utan två utomhusträningar tisdagar och torsdagar. Exakta tider meddelas innan första vinterträningen.

Träningsuppehåll
Vi kommer att skicka ut kallelse innan höstlovet och innan sportlovet för att se hur många som är hemma och vill träna då. Sedan kommer vi att ha ett uppehåll på några veckor över jul. Vi informerar när vi närmar oss och det är alltid lagets kalender som gäller om inget annat meddelats.

Träningsläger
Preliminärt kommer vi att hålla träningsläger för spelarna utan föräldrar 27-29 mars 2020. Vi inväntar just nu svar från flera alternativ med avseende på tillgång till konstgräsplan och boende. Mer info kommer. Beroende på vilket alternativ så kan några frivilliga föräldrar behövas för skjuts och lättare marktjänst.

Vår Kick-Off för spelarna
Tränarna kommer att hålla en gemensam vår kick-off i en knapp timme med spelarna innan första träningen efter juluppehållet. Denna är endast för spelarna, inga föräldrar!

Föräldramöte
Vi kommer att hålla föräldramöte preliminärt i mitten av januari 2020. Kallelse kommer när vi spikat tid och plats.

Spelarsamtal
Tränarna planerar att under vintersäsongen ha ett första enkelt spelarsamtal på 5 min per spelare tillsammans med en förälder för att vägleda dem till fortsatt god utveckling i sitt fotbollsutövande. Kallelse för detta kommer att skickas ut och det blir mest troligt under ordinarie träningstid som samtalen hålls enskilt.

Vi behöver bli fler!

Vi är idag 27 aktiva spelare i truppen och behöver fler spelare så har er son kompisar födda 2009 som vill komma och prova på så är de jättevälkomna. Det är bara att dyka upp på en träning och tala om för någon av tränarna att man är där och vill vara med. Det är helt gratis och inga förpliktelser att testa några gånger.

Matchställ, träningskläder och lagoverall
Mats och till en del Thomas tar över som kläd- och materialansvarig i laget efter att Gustav slutar som tränare. Till föräldramötet kommer vi att ha mer information kring kläder.

Säljaktiviteter
Alla säljaktiviteter är enormt viktiga för att vi skall kunna åka på bland annat cuper och träningsläger då det kostar mycket pengar. Den cupavgift som vi tar ut av varje spelare vid cupanmälan täcker ofta bara en liten del av hela kostnaden och resterande tas från lagkassan.

Lagkassans intäkter kommer från försäljningen av bonuskorten, försäljningar etc. Det finns också andra möjligheter att stärka lagkassan genom att hjälpa föreningen med P-vakter, städning och annat vid t.ex. Knattespelen.

Även för att kunna ordna spelaraktiviteter utanför fotbollen så behövs pengar. Vi har bowlat med spelarna, käkat pizza i klubbstugan och kommer att göra fler saker roliga saker tillsammans den kommande säsongen.

Synkronisera P09s kalender med din egen kalender
Synkronisera gärna kalendern med er mobil. Gå in på P09s hemsida och gå till kalendern. Tryck sedan på prenumerera uppe till höger vanför kalendern. Då får ni upp hur ni synkroniserar beroende på om ni har iPhone eller Android mobil eller Outlook i datorn. Ladda även hem och installera den nya SportAdmin Medlemsappen så har ni full koll på lagets kalender, nyheter, utskick och kallelser på ett ställe. Behöver ni hjälp eller frågor om appen, fråga Thomas så hjälper han er.

Från och med denna veckan så har SportAdmin ändrat så att det bara går att svara på kallelser via appen, inte tidigare direkt i mailen.

I Medlemsappen finns även en kartlänk till alla bortamatcher som öppnar Googlemaps så att ni kan hitta utan behöva köra vilse till okända spelplatser.

Ledarna P09
Thomas
Bonuskort!
2019-08-15 20:41
Nu är det dags för säsongens bonuskort. 

Lördagen den 31/8 kl 09-09:30 finns 
Sofia Gullwi på IP för utdelning till de som vill hämta sina kort.

Har man inte möjlighet att hämta korten då får man kontakta Sofia på 070-8641507 för att bestämma närmre. 

Alla spelare kommer att få 10 kort var.

//Sophie Petersson, föräldragruppen