Referat: Askeröds IF (9m9) - IF Lödde
Tredje raka i u-serien!
2022-05-17 23:21, Damer

Askeröds IF besöktes under tisdagskvällen och då det var 9-manna match i u-serien som stod på programmet. Kvällens lag var en mix av damlagsspelare samt spelare ifrån F07/08-laget och bestod av något färre spelare än vanligt beroende på skador, sjukdomar samt en tuff provperiod för våra gymnasieungdomar i damtruppen.

Spelet svänger lite fram och tillbaks innan matchbilden satte sig och Lödde tar över taktpinnen med fin rörlighet och bra passningsspel nerifrån säkra Bea Olin i målet! När kvarten är spelad så löper Alicia Lindberg igenom motståndarnas försvar, står emot en tackling och rullar snyggt in ledningsmålet till höger om målvakten. Lödde fortsätter att hota i djupled och har bud på några fler mål innan domaren blåser av halvleken. Askeröd, som ständigt hotade med en vindsnabb centralforward, spelade upp sig sista tio minuterna innan halvlek men utan att skapa något rejält målläge.

Andra halvlek fortsätter med samma spelbild och Lödde utökar rättvist ledningen efter timmen spelad när Linnea Nilsson distinkt avslutar ett anfall igångsatt av Lovisa Lindholm nerifrån mittbacksposition. Tilda Perssons hörnor oroade rejält under hela matchen och inom några minuter i andra halvlek har Tilda tre fina hörnor där det luktar mål på samtliga!

Matchen slutar 2-0 och Lödde är fortsatt obesegrade i u-serien under våren. Matcherna i u-serien har varit av stort mervärde där våra duktiga tjejer ifrån F07/08-laget får känna på seniorspel på en bra nivå och spelare ifrån damlaget fått testa nya positioner på plan! Nästa match i u-serien spelas nästa torsdag mot Furulunds IK som också tagit tre raka vinster i inledningen.