Matchnummer: 130342068
Samling:16:00
Tillbaka på segerspåret!
2021-09-05 23:10

Tolvans IP visade sig från sin bästa sida när Hittarps IK FF kom på besök efter sin storvinst mot Marieholm förra helgen. En hel del sjukdomar i löddelaget ställde till det på förhand men hemmalaget kunde ändå mönstra 14 tjejer i truppen.

Första 30 min är relativt jämna där IF Lödde vaskar fram en hel del målchanser. En av dessa resulterar efter en kvart då Lovisa Sandgren förvaltar ett friläge genom att placera den lugnt i bortre hörnet. Sju minuter efter ledningsmålet reducerar Hittarp efter att ha skruvat in en hörna direkt i mål. Hittarp hotade i denna perioden med långa bollar in bakom löddes backlinje men där ingen resulterade i något skott på mål. Fem minuter innan halvtid serveras Emma Törnqvist en fin djupledsboll och ren med målvakten gjorde Emma inget misstag.

I halvtid känner vi att sista kvarten är bättre och att vi börjat få ett ordentligt grepp på matchen.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade och sista 45 min spelas i stort sett bara på Hittarps planhalva. Löddetjejerna får dock inte sätta dit chanserna och det dröjer till tio minuter kvar när Amanda Rancic vänder spelet fint på Agnes Darud som trycker dit 3-1 i bortre burgaveln. 4-1 gör Emma när hon vänder snabbt i straffområdet och sätter sista målet med ett hårt skott högt i målet.

Starkt av IF Lödde att återigen vinna och vara tillbaka på segertåget trots att spelet inte stämde fullt ut idag! Tjejerna gör dock som vanligt en 100%-ig arbetsinsats vilket gör att dagens seger aldrig var i fara! På lördag kl.15:00 är det dags för match igen när Marieholms IS kommer på besök på Tolvans IP!