Samling:17:00, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Seriematch
Äntligen seger igen!
2022-06-22 00:16

Efter drygt en månad sedan senaste segern så var det skönt att återigen få höra segersången under tisdagen när vi gästade Jonstorps IF.

IF Lödde kom med en trupp bestående av lite färre spelare än vad vi vant oss vid pga semestrar, sjukdomar och sommarjobb. Lödde startar matchen med en lite annorlunda formation och osäkerheten lyser igenom och de ser ängsligt och passivt ut. Vi försöker korrigera efter ett tag men det är hemmalaget Jonstorp som hinner göra två mål innan halvlek. Lödde skapar 3-4 bra läge under första 45min men spelarna får inte till avsluten riktig och Jonstorp går rättvitst till halvtidsvila med ledning.

Under pausen hinner spelarna och ledarna snacka ihop sig i lugn och ro om hur vi vill lira. Vi  kommer överens om att vi skall gå tillbaka till våra grunder och göra dom på ett bra sätt och med fart så skulle vi kunna ha en bra chans att vända matchen!

Lödde kommer ut piggare i andra halvlek och radar upp chanser på löpande band första tio minutrarna innan Lovisa Sandgren lyckas trycka dit första löddemålet ifrån straffområdeslinjen. Lödde trummar på och när kvarten återstår hittar Linnea Nilsson Lovisa Sandgren med en fin pass som förvaltas på bästa sätt. Jonstorp sticker upp med några farligheter annars är det mest IF Lödde för hela slanten efter paus och därmed inte helt ologiskt att Alicia Lindberg avgör matchen med tre minuter kvar när hon friställs av Sandgren. Vilt jubel utbröt bland tillresta och bland spelare och ledare i IF Lödde!

Ikväll visade IF Lödde att föreningen har en fin bredd och många unga som är på god väg att etablera sig på seniornivå! Matchen avslutades med att sju av elva löddespelare var födda 2005-07. Riktigt roligt och starkt att ro segern i hamn vilket gör att Lödde fortsatt på allvar är med och krigar om de åtråvärda topp-5 platserna som ger spel i div.3 även 2023.

Nästa onsdagen avslutar vi den intensiva(12 div.3-matcher + 5 u-seriematcher på två månader) vårsäsongen när vi återigen styr bilarna norrut för att möta Höganäs BK.