Matchnummer: 130342007
Samling:15:45
Premiärseger!
2023-04-16 22:04

Allerums GIF kom under söndagen till Tolvans IP för att starta upp seriespelet för IF Löddes damlag. Laget stod över första omgången förra helgen då gästerna Allerum däremot tog en kassaskåpssäker seger i derbyt mot Ödåkra IF.

IF Lödde visar premiärnerver första 15-20 min med följden att det slarvas mycket med och rörelsen är obefintlig vilket gör att det är svårt att hitta spelbara medspelare. Hemmalaget gör dock 1-0 en bit in i denna perioden när Ebba Andersson löper sig loss och osjälviskt spelar in till Lovisa Sandgren framför mål som inte gör något misstag när hon trycker dit den med vänstran.  Amanda Rancic serverar kort därefter en perfekt djupledsboll till Jacklyn Nilsson som säkert placerar in en bredsida höger om målvakten. Allerum har en frispark ifrån 25m som går tätt över som sin enda målchans under första halvlek.

I andra halvlek börjar Lödde komma igång lite mer och skapar då mängder av målchanser medan Allerum återigen har sin enda farlighet under halvleken via en frispark ifrån långt håll som Bea Olin i mål inte har några problem att avvärja. Claudia Halvarsson gör sitt första seniormål när hon stöter in en hörna i bortre krysset efter lite flipperspel inne i målgården framför målvakten. Jacklyn avslutar sedan målskyttet för dagen när hon gör sitt andra mål via ett stenhårt avslut långt ut emot stolpen. Otagbart!

I det stora hela en typisk premiärmatch där anspänning ställer till det och IF Lödde aldrig riktigt kommer upp i normal intensitet eller kvalitet. Vi gnuggar på i veckan och sedan väntar E6-derby mot Borgeby FK nästa söndag på Borgeby IP!