Matchnummer: 130342053
Samling:17:30
Delad pott i toppmötet
2023-05-25 23:57

Torsdagskvällen tillbringade damlaget i Asmundtorp där tvåan och trean i tabellen skulle drabbas samma i den sjunde omgången av seriespelet. Blåsten hade lagt sig och solen sken så förutsättningarna för en bra match var på plats. Lödde spelade idag i blåa västar då spelarna, inte rutinerade domaren Roland, tyckte löddes svarta bortaställ var för likt hemmalagets randiga tröjor.

Lödde pressar ner Asmundtorp första delen av matchen med några halvchanser som resultat då hemmalaget försvarade sig lågt och organiserat. Asmundtorp sticker upp i en omställning efter en kvart där deras snabba forward Oltner rundar Bea i friläget och rullar in ledningsmålet. Lödde maler på och kommer närmare och närmare ett mål. Amanda Appelgren blir bl.a. fint frispelad av Rebecka Lindulf och skär in ifrån sin kant men hennes hårda avslut tar tyvärr i stolpen. Kvitteringen skall dock komma några minuter senare när Jacklyn Nilsson rycker ifrån sin försvarare på högerkanten och sedan snyggt hittar Lovisa Sandgren på bortre stolpen. Rättvist! Glädjen blir dock kortvarig för löddetjejerna då Asmundtorp återigen tar ledningen efter att en frispark ifrån hemmakaptenen resulterar precis innan halvlek.

Vi är nöjda med prestationen under första halvlek där Asmundtorp gör det svårt för oss men känslan är att de börjat tröttna en del under första halvleks sista tio minuter.

Andra halvlek skall bli en lång anstormning ifrån IF Lödde där det skapas mycket halvchanser och hörnor under första halvtimmen men bortalaget tappar inte tålamodet och drabbas av stress utan fortsätter mala ner motståndarna som med ökad trötthet och skador släpper till fler och fler chanser. Kvitteringen hänger i luften och kommer mycket riktigt tre minuter innan matchuret nått till nittio och då är det återigen Lovisa Sandgren som i friläge placerar lugnt in kvitteringen. Bara några minuter senare är det dags igen då Emmy Bohm slår en perfekt hörna som Stina Björk snyggt skarvar in på främre stolpen. Det återstår då 5-6 tilläggstid, efter skadeuppehåll tidigare under halvleken, och hemmalaget hinner skrapa ihop ytterligare en frispark mitt på löddes planhalva som Oltner snyggt trycker in högt uppe till vänster. Lödde skapar, direkt på avspark, ett friläge för Stina Björk men Asmundtorps högerback hinner glidtackla bort bollen precis innan avslut och den efterföljande hörnan blir resultatlös. Matchen slutar 3-3.

En fysiskt tuff match där inget av lagen höll igen i närkampsspelet. Lödde är det spelförande laget genom hela matchen och där Asmundtorp försvarade sig väl och ställde om vasst samt utnyttjade sina fasta situationer på ett effektivt sätt. Lödde spelar återigen fin fotboll och skall ha en eloge för sina fina inställning och att inte drabbas av någon stress för att ligga under långt in i matchen utan istället mala på och göra det som är bestämt och bra på.

Nu har laget en spelfri helg att vårda ömma kroppar och sedan ser vi fram emot nästa match som är hemma mot Torns IF nästa söndag.