Matchnummer: 130342055
Samling:15:45
Storseger mot Torns IF!
2023-06-05 00:39

I strålande solsken så tog vi på söndagen emot Torns IF som med en tunn trupp anmält att de vill spela niomanna i serien vilket var ett bra tag sedan hemmalaget testade det.

Under första halvlek varierar Lödde spelet bra och håller ett högt tempo i sitt passningsspel och vänder spelet bra och snabbt vilket gör att Torn får jobbigt att hänga med överflyttningarna. Första kvarten har Lödde redan spelat sig fram till 6-7 bra lägen men tyvärr går skotten strax över eller så är stolpen i vägen. Det skulle dock lossna strax efteråt när Amanda Rancic bryter in ifrån sin vänsterkant och sätter den tätt intill målvaktens vänstra stolpe. Kort därefter är Ida Karlsson påpassligt framme och rakar in en målvaktsretur. När halvtimmen är spelad så kommer nyinsatta Ebba Andersson runt på vänsterkanten och serverar Lovisa Sandgren en fin boll framför mål som hon inte gör något misstag på. Med fem minuter kvar av halvleken friställer Millie Olin Ebba Andersson med en fin djupledsboll och fri med målvakten så rundor hon henne och rullar enkelt bollen i tomt mål. Precis innan halvlek hittar Ebba A en fin passning till Amanda R som utnyttjar läget på bästa sätt.

I halvtid pratar vi om att hålla uppe tempot, rörligheten och inte bli bekväma.

Tyvärr blir första halvan en slarvig period fylld av dåliga beslut och tempolöst. Sista halvan rycker tjejerna upp sig och helt plötsligt skapas massa bra lägen igen. Lovisa Sandgren gör 6-0 på ett distansskott som går stolpe in och 7-0 gör Jacklyn Nilsson snyggt framspelad av Amanda R. Med fem minuter kvar av matchen så fullbordar Amanda R sitt hattrick när hon är på hugget framför mål när en målvaktsretur dyker upp.

En stabil insats av IF Lödde där siffrorna är i underkant men kul att målskyttet lossnade lite efter att vi haft det tungt i avslutslägen under en period. Nästa match får vi vänta hela 16 dagar på då vi avslutar vårsäsongen borta mot Allerums GIF.