SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
Dam A

Allerums GIF
1 - 4
IF Lödde
Allerums GIF1 - 4IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 juni, 19:00
Plats:Ryvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130342073
Samling:17:00
Vinst i våravslutningen!
2023-06-21 00:36

Under tisdagskvällen så avslutade damlaget sin vårsäsong med en resa till gemytliga Ryvallen i Allerum. Hemmalaget stod även för motståndet i löddes seriepremiär i mitten av april hemma på Tolvans IP där trots en premiärnervös första kvart IF Lödde vann med klara och rättvisa 4-0. Uppladdningen inför denna match har varit kul men allt annat än optimal då otaliga studentfester, skolavslutningar samt en festivalhelg i Båstad har hunnits med av stora delar av truppen de senaste två veckorna. 

 

Dock visar IF Lödde ingen ringrostighet utan trycker gasen i botten och den första halvtimmen spelar tjejerna fantastisk fotboll och skapar 6-7 riktigt heta chanser där två resulterar i mål. Jacklyn Nilsson inleder målskyttet när hon fri med målvakten lugnt och behärskat placerar in bollen säkert bredvid målvakten och sedan utökar Amanda Rancic målskörden när hon viker in ifrån vänsterkanten och trycker säkert dit ett hårt avslut i bortre hörnet. Lödde fortsätter därefter att skapa bra chanser men får inte dit fler och Allerum släpps upp lite sista kvarten utan att skapa några farligheter i det öppna spelet. 

Lödde kommer fel in i andra halvlek och första 15-20 min så lyckas Allerum vinna boll lite högre p.g.a. dålig passningskvalitet och rörelse i bortalaget. När kvarten gått så ställer löddes backlinje till det för sig och det utnyttjar hemmalaget och reduceringen är ett faktum. Det hinner inte bli någon nerv då Lödde direkt efter målet höjer sig och skapar återigen målchanser på ett Allerum som chansar och står väldigt högt med sitt lag. Ebba utnyttjar en målvaktsretur efter hårt skott av Amanda R och sedan krigar Jacky in bollen och målvakten i mål vid 4-1. Efter dom två målen dör matchen och Lödde kan rättvist defilera hem segern.  

Med tanke på förberedelserna inför matchen så är vi nöjda med resultatet samt prestationen under halva matchen(30 första och sista 15). Glädjande ikväll var också att Felicia "Feffe" Holgersson var tillbaka på plan igen efter en tre månader lång resa och gjorde nu fyrtiofem minuter i den tryckande värmen. Starkt! 

Lödde håller nu upp med seriematcher ett tag och laget har satt sig i ett bra utgångsläge inför höstens avgörande. Sex vinster och tre oavgjorda är bra även om vi känner att vi borde ha fått med oss några fler poäng under en del av matcherna under våren. Vi tar igen det i höst med start i derbyt mot Borgeby FK onsdagen den 16 augusti hemma på Tolvans IP. Ses då!

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 14:00
2 - 2  
Lör 6/4 10:00
0 - 4  
Mån 1/4 16:00
3 - 1  
Sön 24/3 16:00
0 - 2  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare