Referat: IF Lödde - Jonstorps IF FK
Andra raka segern!
2022-04-18 23:43
Alma Holm sätter 3-1 med kvarten kvar av matchen!

På annandagen tog IF Lödde sin andra raka seger i seriespelet på en för året fin gräsmatta på Tolvans IP.

Tjejerna i hemmalaget rivstartade matchen i högt tempo och skapade under matchens första 25 min 6-7 riktigt heta målchanser. Målet skulle dock dröja till halvtimmen spelad då Ida Karlsson gav sig ut på en soloraid med en säker avslutning intill närmaste stolpen. Jonstorp spelar upp sig efter målet och lyckas också kvittera innan halvlek via en långboll ifrån backlinjen som friställde forwarden.

Andra halvlek tar IF Lödde återigen tag i taktpinnen mot ett tröttkört Jonstorp och skapar då mängder av målchanser. Jonstorps duktiga målvakt Julia Cronberg lyckas dock hålla rent fram till 20 minuter kvar då hon också var tvungen att kapitulera efter att Agnes Darud vikit in ifrån vänsterkanten och via ribban satte ett fint högerskott. Fem minuter senare punkterade Alma Holm matchen med ett fint volleyskott(se bilden) i bortre burgaveln.

IF Lödde gör en stabil match där man under stora delar av matchen dominerar och styr händelserna. Fin rörlighet och passningsspel i offensiven och ett uppoffrande jobb när motståndarna hade boll var en framgångsrik kombination som så många gånger förr! Nästa söndag välkomnas Höganäs BK till Tolvans IP!