Aktivitetsinfo: Om ni kör direkt så var på plats Kl.11:45. Meddela i så fall!
Referat: Kullabygdens DFF - IF Lödde
Oavgjort igen!
2022-05-22 23:19

Löddes damlag besökte Höganäs för mötet mot Kullabygdens DFF under söndagen. Lödde rivstartar matchen med att göra två mål första tio minutrarna via snabba omställningar och distinkta avslut av Jacklyn Nilsson samt Lovisa Sandgren. Efter denna perioden så tar Kullabygden över och skapar många halvchanser bl.a. via många fasta situationer. Reduceringen kommer efter knappa halvtimmen spelad och hade då legat i luften ett tag. Kullabygden fortsätter att trycka på mot Löddes mål men duktiga Linnea Norrman i målet fredar det imponerande fram till halvtid.

Pausen handlar för löddelaget om att samla ihop sig och komma överens om att visa att man kan betydligt bättre i andra halvlek och då framförallt kring rörlighet(med/utan boll)och aggressivitet.

Andra halvlek blir jämnare och Lödde får till något bättre spel även om man släpper till ovanligt mycket målchanser i det öppna spelet. Lödde har också sina lägen och på ett av dessa rullar Alicia Lindberg in den lugn och fint till höger om målvakten. Efter målet har Lödde en bra period och många tror nog att 4-2 är ett faktum när Lovisa Sandgren rullar en boll brevid målvakten i samband med ett friläge men bollar hoppar till och går i stolpen istället. Kullabygden kvitterar istället till 3-3 med tio minuter kvar och det resultatet står sig matchen ut.

Oavgjort var nog ett rättvist resultat till slut om man ser till att Lödde ledde med båda 2-0 och 3-2 och att Kullabygden var det något hetare laget för dagen. Lagen i serien är oerhört jämna(om man bortser ifrån HIF och Halllands nation) och känslan är att alla kan slå alla och att varje match är en kamp om viktiga poäng i den jämna serie. Kul! IF Löddes nästa uppgift blir mot Hallands nation om tio dagar. Hallands har börjat serien imponerande med endast en knapp förlust mot HIF på minuskontot.