Referat: IF Lödde - Hallands Nations FF
Hallands Nations FF visade klass!
2022-06-01 22:26

På onsdagskvällen gästade Hallands nations FF Tolvans IP som bjöd på en perfekt gräsmatta i solskenet. Hallands har efter premiärförlusten mot Helsingborgs IF radat upp fem segrar i serien.

Hallands trycker gasen i botten och spelar ut hela sitt register ifrån start och IF Lödde får försvara lågt mot ett rörligt och passningsskickligt motstånd. Hallands tar tidigt ledningen via ett friläge och när halva första halvlek är spelad så lobbar seriens skyttedrottning, Sigrid Aas, in ett friläge som uppstod efter fin nickskarv. Lite innan paus rullar hon även in sitt andra, och sista mål för kvällen, då hon fastställer pausresultatet 3-0. Sista kvarten av första halvlek börjar Lödde komma mer rätt i sina positioner och börjar vinna närkamper vilket gör att trycket mot löddes mål avtar.

IF Lödde fortsätter i andra halvlek på inslagen väg och bjuder nu bättre motstånd och skapar då också lite halvchanser och hörnor. Hallands gör tre mål till i andra halvlek men de har mer karaktären av slumpmål med bl.a. ett inlägg som dalar in i bortre burgaveln samt ett motlägg efter hörna som seglar in över Linnea Norrman i målet.

Stor eloge till alla spelarna i IF Lödde som aldrig tummade på sitt hårda jobb mot det övermäktiga motståndet. Det blev en mycket rättvis seger för Hallands Nations FF som imponerade stort med sitt fina spel och rörlighet. Hallands är det bästa motståndet vi stött på i serien såhär långt i år och vi lägger nu det bakom oss och laddar om för mycket viktig seriematch på söndag borta mot Råå IF.