Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
3 - 2
Furulunds IK
IF Lödde3 - 2Furulunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 november, 12:30
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Samling:11:15
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C
Det kan verka tråkigt men fotboll handlar om att springa, springa och springa...
2019-11-17 15:09
Idag var det kommunderby, vi möter Furulund och deras lag som spelar i Skåneserien. Vi möte deras andra lag i höstas och vann komfortabelt. Så det fanns ju lite farhågor att killarna nog trodde detta skulle bli en enkel match... 
När matchen börjar så är det Furulund som får bestämma tempo, och det går fort, lite för fort för våra killar i början som inte riktigt hängde med, vi blev passiva, stillastående och lite nervösa av Furulunds press och det tar inte många minuter innan vår målvakt får göra en fantomräddning på ett avslut bara några meter från målet. Vi hade otroligt svårt att få till något riktigt uppspel från backlinjen och vi tappade bollen en hel del gånger i uppspelsfasen. 
Nu har vi ju spelare som är trygga med bollen och när Furulunds intensiva press började mattas av lite, så fick vi några tiondelar till på oss att hantera bollen och uppspelen började hitta mer och mer rätt. Och en 10 minuter in i matchen får vi ett bra läge som vi gör mål på, sett till matchbilden var det inte helt rättvist, men det blev istället startskottet för våra killar att lyfta sig själva och spelet. Match jämnas ut och vi börjar få igång vårt passningsspel bättre och bättre, vi hittar fler och fler uppspelskombinationer, och fler djupledslöpningar från innermittfält som skapar farligheter. Vi börjar komma runt på kanterna och har några bra lägen att utöka vår ledning, men det vill sig inte riktigt och det står 1-0 i halvtid.

I paus pratar vi om mer rörelse i våra uppspel, speciellt innermittfält får inte bli stillastående och vänta på boll, utan måste hela tiden söka nya ledig ytor och dessutom ännu mer djupledslöpningar rakt igenom deras försvarslinje oavsett om ni får boll eller ej, så bara spring, det är jobbigt med kommer ge resultat.

När andra halvleken börjar så tar vi över matchen, killarna gör det vi pratat om, vi får mycket mer rörelse på mitten, vilket dessutom öppnar ytor på kanterna där vi kommer fram och utmanar gång på gång, vi får också djupledslöpningar i mitten av innermittfält, och flera gånger är vi på väg igenom, men där sista passningen inte riktigt når fram, eller en motståndartå kommer emellan.  Vi har ett massivt tryck framåt, och det skapar givetvis öppningar bakåt som Furulund försöker utnyttja genom snabba bollar i djupet och snabba anfallare och yttrar. Här gör våra försvarare en hästjobb och plockar bort det mesta och någon enstaka gång kommer Furulund igenom, och på ett av dessa anfall så kvitterar de till 1-1. Vi låter oss inte nedslås av det utan fortsätter vårt fina spel och matar på och utökar till både 2-1 och 3-1. Alla löpningar börjar ta ut sin rätt och det öppnas upp på båda hållen och på en hörna som Furulund får tappar vi markeringen och de kan nicka in reducering till 3-2. De sista 10 minuterna blir det lite väl svängigt, bollen tappas av båda lagen i uppspelsfaserna och båda lagen har några bra chanser att göra mål, men det blir inte fler mål i matchen och när domaren blåser av så är det trötta lödde spelare som kliver av planen.

Idag så är vi inte riktigt där de 10 första minuterna, om det var underskattning eller inte är svårt att säga, men när ni väl steppar upp killar så gör ni det bra, vi har totalt sett ett bättre spel än vad Furulund har, de hade några duktiga farliga killar som var på väg igenom ett par gånger, men vi täcker upp bra för varandra med press-understöd, så oftast slutar det med att vi vinner tillbaka bollen utanför straffområdet, när vi sedan får till mer rörelse och löpningar i djupled så blir vi livsfarliga, det var så många bra kombinationer, små många bra små instick, vändningar från kant till kant och i 25-30 minuter av andra halvlek är vi klart bättre än Furulund, sen tar orken slut och det är okej, det är större ytor att springa på, ni kommer få löpa mer och ni kommer bli trötta, men det är också enda sättet att orkar mer till nästa match.

Så bortsett från de första 10 minuterna när vi inte riktigt är med, så gör ni en jättebra match killar, nu skall vi bara orka göra det hela matchen också och inte bara i 65-70 minuter. Nästa träningsmatch är mot Svedala på fredagskväll, kör vi järnet på träningarna i veckan så vi orkar med 80 minuters löpning där.

/Magnus << Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare