Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Svedala IF
1 - 5
IF Lödde
Svedala IF1 - 5IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 november, 19:00
Plats:Övrig Plats
Samling:17:15
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C

Ombyte i "Aggarpskolans sporthall"
Fredagsmatcher är inte riktigt vår melodi....
2019-11-22 22:21
En riktigt November dag, disigt, mulet, lite blåsigt och fint fint regn bjöd kvällen på när vi skulle spela den sista träningsmatchen för några av våra killar nu i höst. 
Idag möter vi Svedala ett lag som vi inte vet så mycket om då knappt har mött dessa de sista åren, men de vann sin Sydvästra A serie så vi såg fram emot en tuff och intensiv match med bra tempo. Vi tränar var dock inte helt övertygade om att det här skulle bli en bra match efter vår uppvärmning, det var dåligt med fart, lojt och allmänt tramsigt och flamsigt på uppvärmningen. Inte ens lite påtvingad tempo löpning verkade få igång dem och det satte sin prägel på de första 5-10 minuterna av matchen.

Vi rullar fint boll från kant till kant i baklinjen men kommer ingenstans i uppspelen, Svedala ligger rätt i sina position och vi är ganska fantasilösa i uppspelen så vi får inte till det riktigt. I det här läget är det starkt av killarna att faktiskt inte stressa iväg bollen, utan ha tålamod med uppspelen och vända om och försöka igen, det gör vi bra. Svedala lånar knappt bollen dessa 5-10 minuter, men vi kommer heller ingenstans, den riktiga glöden saknas, speeden i besluten och tillslagen finns inte riktigt där. 
Så från ingenstans så förändras hela bilden, då vi inte lyckas spela oss ur pressen i vårt straffområde och en tilltrasslad situation slutar med att bollen studsar in i vårt mål, vi tränare undrar fortfarande hur det gick till. Med målet ändras iallafall inställningen, det tas snabbare beslut och bara någon minut efter 1-0 målet så kvitterar vi på ett uppspel från eget straffområde på 5 tillslag. Från back till innermitt, tar emot bollen och vänder upp, drar sedan en perfekt boll i djupet till löpande ytter som tar emot den i fart och på nästa tillslag sitter bollen i mål. Ett ruskigt snabbt anfall som är starten på en fantastisk halvlek där vi gör så mycket rätt, tar rätt beslut allt som oftast, kommer i löpningar i djupet, varierar vårt anfallsspel med korta uppspel med flera spelare inblandade, till djupledsbollar i mitten, med snabba uppspel till ytter som bryter in för att avslut eller spel på centralspelare. Vi får till något mål, men annars är det det som saknas framåt, den riktiga målfarligheten. Försvarsspelet fungerar jättebra, Svedala har några duktiga snabba centrala spelare som man försöker spela fram, vi ligger dock väldigt bra i våra försvarspositioner och täcker upp för varandra bra, går in tidigt i press med understöd som snabbt är framme om motståndarna kommer ur första pressen.

Andra halvlek blir lika bra som första, kanske till och med med mer bollägande då Svedala tröttna en del på slutet då de fått jaga mycket boll. Vi gör något mål till i andra och gör om möjligt ännu bättre försvarsarbete i denna halvlek, och samma tempo och rörelse på spelarna som i första. Det var riktigt bra, det vi saknar är skott och avslut, vi har en tendens att försöka hitta det perfekta läget, problemet är att oftast är första läget det bästa läget vi har och kommer få, så vi behöver bli mycket bättre på att våga ta avslut utanför straffområdet för att kunna gå på eventuella returer.

Som sagt en riktigt bra match, även de första 5-10 minuterna när ni fortfarande inte var riktigt vakna så valde ni rätt beslut att avvakta, att börja om när vi inte hittade något bra uppspels alternativ. Det kan kännas frustrerande att spela bollen i sidled och bara flytta över men tänk då på vad motståndarna måste tycka det är, de har ju inte ens något boll inom laget utan får bara jaga....

Vi tackar Svedala för matchen och önskar de lycka till med resten av sina matcherna, och så hoppas vi att killarna som spelar i morgon mot Trelleborg är mer vakna än vad vi var i början av matchen, men att de sedan kan göra resten lika bra som vi gjorde det idag.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 14:00
2 - 7  
Sön 6/6 14:00
5 - 2  
Lör 5/6 11:00
3 - 2  
Sön 30/5 15:30
3 - 3  
Fre 28/5 19:00
2 - 1  
Sön 23/5 13:00
1 - 2  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare