Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
1 - 1
Staffanstorp United
IF Lödde1 - 1Staffanstorp United

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 november, 12:30
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Samling:11:30
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie A
Kanske borde kommunen bygga en fullstor inomhushall...
2019-11-16 15:37
Ytterligare en träningsmatch, idag mot Staffanstorp United som vi har jämna och tuffa matcher emot, vi brukar dock dra längsta strået men idag ville det sig inte riktigt.
Början av matchen är en jämn och intensiv tillställning, vi försöker spela oss fram från kant-kant och sticka in bollar i mitten för någon djupledslöpning men Staffanstorp är bra med i försvaret och ligger rätt i sina positioner i början av halvleken, de första 10-15 minuterna är ganska jämna, vi har mer boll men har svårt att komma till avslut och farliga anfall medans Staffanstorps hela tiden hotar oss med djupledsbollar både centralt och på kanten. De kommer dessutom med fler spelare i sina anfall än vad vi får med oss i våra och vid ett av dessa djupledsspel hittar sig bollen fram till en friställd anfallare som sätter bollen i mål och vi börjar med ett baklängesmål.
Här efter så lyfter vi oss och de sista 25-30 minuterna är vi klart bättre har betydligt mycket mer boll, hittar fram till fler anfall med fler spelare som följer med och framför allt så lyckas vi med att vända spelet från kant till kant på få tillslag och det skapar ytor för våra yttrar att anfall i och ett av dessa anfall kvitterar vi till 1-1. Vi fortsätter att spela bra halvleken ut och har många fina kombinationer där vi tar oss fram i planen men lyckas inte få till det riktigt även om vi hade bra lägen för att utöka ledningen flertalet gånger.

I andra halvlek så börjar vi bra, har dock svårt att komma till avslut och sedan tappar vi det helt i en 15-20 minuters period där vi inte lyckades med mycket och där Staffanstorp fick igång ett betydligt bättre spel än de hade i första halvlek, vi hade något avslut med Staffanstorp hade fler och farligare när deras djupledsbollar letade sig fram till deras anfallare. När det är en 10 minuter kvar av matchen börjar vi ta tag i det igen, får till ett bättre passningsspel, tappar inte lika mycket boll i uppspelen och får mer tryck på Staffanstorp, vi har några bra anfall och något där det borde varit mål men det ville sig inte riktigt och matchen slutar 1-1.

Vi gör en riktigt bra första halvlek, men mycket rörelse, bra kombinationsspel men framför allt lyckades vi få till snabba spelvändningar från kant till kant, vilket gav våra yttrar massor med yta och utmana i, och då blev det farligt med mycket folk i straffområdet. I andra tappar vi det lite, och har dessutom en period där vi tappar boll alldeles för ofta och för enkelt, då blir det jobbigt, vi får springa och jaga en massa och vi tillåter Staffanstorp att få ett tryck mot vårt mål, som de inte var i närheten av i första. Sista 10 lyfter vi oss igen och börjar hitta tillbaka till spelet vi hade i första perioden, och även om vi inte når hela vägen upp, så var det bra 10 sista minuter vi avslutar matchen med.

Bra kämpat idag killar, ta med er den fina första halvlek och framför allt de snabba spelvändningar från kant till kant som öppnade upp motståndarnas försvar, tillsammans med fint kombinationsspel på mitten. Till nästa match hoppas vi på lite bättre väder, känns konstigt att behöva tända belysning klockan 13:00 för att få en acceptabel ljusnivå på planen...

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/5 13:00
7 - 3  
Lör 15/5 13:00
3 - 2  
Sön 9/5 13:00
2 - 3  
Lör 8/5 11:00
2 - 3  
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare