Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Trelleborgs FF
2 - 2
IF Lödde
Trelleborgs FF2 - 2IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 28 februari, 19:00
Plats:Övrig Plats
Samling:17:00, Tolvans IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C.
Fredagsnöje.
2020-02-28 21:49
Fredags matcher är inte riktigt vår melodi, och inte såg det helt bra ut i omklädningsrummet när spelarna såg trötta och ofokuserade ut. Som tur var så var det tillräckligt kyligt i luften för att få bort den värsta tröttheten innan matchen började.
Vi möter Trelleborgs FF som har en bred och duktigt trupp, och hade med några riktigt snabba spelare som vi fick lite problem med, speciellt i början av matchen när TFF fick till sitt djupledsspel. Första målet är dock en bjudning av oss, när vi tappar bollen i backlinjen och en TFF spelare är snabbt där och plockar upp bollen och med första skottet mot mål så får spelaren till en perfekt träff som går precis över målvakten och in i bortre burgavel. TFF har en bra period här i början där de trycker på och spelar runt bollen inom laget bra, och vi får springa och jaga en hel del då vi inte ligger tillräckligt nära våra motståndare för att kunna hindra dem att spela sig fram. Vi ligger allt som oftast steget efter och det blir till att jaga och jaga. När vi sedan vinner bollen, så är det för lite rörelse för att riktigt skapa några farliga chanser, utan vi fastnar allt som oftast på mitt plan.
Ju längre in i matchen vi kommer desto mer får vi rörelsen i uppspelen och med djupledslöpningar från både innermittfält och från yttermittfält, så skapas det ytor för att kunna spela oss fram både i mitten men även på kanterna, och vid ett av dessa anfall så får vi in en kvittering. Vi fortsätter att spela bra i uppspelen, men har det fortfarande jobbigt i försvarsspelet då vi ligger för långt från våra motståndare på mittplan och de kan vända upp och sätt sina djupledsbollar. I slutet av första halvleken så får TFF till just detta, djupledslöpning på kanten och sedan inlägg som vi inte får rätt på och på bortre ytan kommer en TFF spelare och trycker dit 2-1.

I halvlek så pratar vi om vikten att ligga närmare motståndarna så vi inte ger dem så mycket tid med bollen, men även ger oss själva chansen att faktiskt bryta passningarna innan de kommit fram till motståndarna, dessutom måste vi bli bättre på att spela bollen framför spelaren istället för lite bakom som många av våra passningar hamlar. 

I andra halvlek får vi till ett tightare försvarsspel, vi ligger närmare TFF spelarna och de har betydligt svårare att vända upp och slå sina djupledsbollar som de gjorde i första halvlek. Vi lyckas också kliva in framför och bryta en hel del av deras passningar vilket gjorde att vi fick ett bättre tyck mot TFF och lyckades flytta upp mer spelare i anfallsspelet än i första halvlek. Vi varierar också anfallsspelet mer, då vi har mer folk längre fram i planen och dessutom fler djupledslöpningar från både inner och yttermittfält. Detta trycker ner TFFs backlinje ännu mer och vi behåller spelet på TFFs planhalva större delen av denna halvlek, mot slutet av halvleken lyckas vi också få in en kvittering. Tyvärr lyckas vi inte trycka dit ett segermål, men det var en riktigt bra halvlek vi gjorde.

Vi möter ett bra, tufft lag idag, det small på ordentligt i närkamperna och i första ligger i inte tillräckligt nära för att vara tillräckligt bra i försvarsspelet. I andra rättar vi till detta och när försvarsspelet sitter, då får vi till ett betydligt bättre anfallsspel också. Nu var det ju en fredagsmatch och det kanske behövdes en 20-30 minuter innan vi vaknar till liv ordentligt och började agera istället för att reagera, men när vi väl gjorde det så var det riktigt bra killar. 

Vi tackar TFF och domaren för matchen och ser fram emot nästa helgs matcher.

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare