Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
2 - 6
LB07
IF Lödde2 - 6LB07

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 februari, 12:30
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Samling:11:15, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C
Inte alltid resultatet speglar matchbilden...
2020-02-01 15:03
Vi har önskat att få spela med 2 lag i Skåneserie, ett i A och ett i C. Om det sedan kommer bli så eller det blir ett i Skåne A och ett lag i en lokal A-serie beror helt på hur många andra klubbar som har lag som vill spela i Skåneserie. Men för att vara förberedda på en tuff våren så matchar motståndet på våra träningsmatcher dessa serier och idag till och med ett lag som spelade i Skåne B i höstas. Med andra ord tufft motstånd.
Vi gör detta för att förbereda killarna på eventuell medverkan i Skåne C, men även för att tvinga dem att lyfta sig själv, att våga tro på sig själv och visa på killarna vad som krävs för att spela på dessa nivåer. Det viktiga med dessa träningsmatcher är att vi tror på vårt spel och vågar spela det fast det går lite fortare än vad vi är vana vid.

Idag möter vi alltså LB07, ett lag som försöker spela boll och har en hel del duktiga killar, och vi gör det fantastiskt bra, med ett kort undantag! Vi börjar matchen strålande och får till vårt spel precis som vi vill, vi har massor med rörelse och få tillslag på bollen, det ger ett högt bolltempo som tillsammans med löpvilja skapas oreda hos LB och de har svårt att försvara sig, svårt att komma in i matchen. De gånger som LB får bollen, ligger vi helt rätt i försvaret, gör det trångt och flyttar över som vi skall, hela laget sätter pressen gemensamt och det finns understöd när någon går fram i press. Det är inte många gånger som LB fick något avslut de första 20 minuterna. En tidsperiod som förtjänas att lyftas och dessutom gett oss ledning med 1-0 och jätteläge att utöka till 2-0 sen följer 10 minuter med ganska jämt spel där LB lyft sig lite och dessutom får till en kvittering till 1-1 när det är 8 minuter kvar till halvtid. Här händer något med våra killar, under dessa 8 minuter går vi från 1-0 till 1-5 och det var inte så att LB helt plötsligt blev mycket bättre, utan vi slutade bara gör saker rätt, vi började pressa en och en, vi håller inte ihop laget, vi tappar rörelsen i uppspelsfasen och börjar ta för många tillslag på bollen, vi spelar oss inte ur situationerna utan behåller bollen där det är trångt och tappar boll i uppspelsfasen flertal gånger och blixtsnabbt är LB där och vinner boll och trampar rakt igenom för att göra mål om och om igen. Det är ganska skönt att halvtidsvilan kommer där, för det är många tunga huvuden på killarna.

Efter peptalk och instruktioner i halvtid så kommer det återigen ut ett lag som vill, som vågar och som jobbar mer ihop. LB är dock stärkta av sina 10 minuter i rampljuset och ger oss en betydligt tuffare motstånd än de första 20 minuter av första halvlek, men vi gör andra halvlek riktigt bra också. Vi rättar till det som inte fungerade, vi håller ihop laget bättre och vi får till mer rörelse och snabbare bolltempo, vilket ger oss betydligt fler anfallsmöjligheter, vi har en del möjligheter att göra mål, men det vill sig inte riktigt istället får LB in bollen i ett av sina anfall och det står 1-6 när det är 15 minuter kvar. Nu var man rädd att det skulle trilla in några bollar till, men killarna fortsätter kämpa på och vi tappar inte det som vi gjorde i första utan lyckas istället få ett mål på alla anfall som vi skapade i andra och matchen slutar 2-6.

Alltid surt att förlora killar, men i 45-50 minuter av matchen är vi minst lika bra som LB, har fler målchanser men lyckas inte förvalta dem, i 20 minuter är vi betydligt bättre än LB och borde haft något mål till där, och i 10-15 minuter är vi helt under isen och förlorar både match och självförtroende. 
Vi skall ta med oss att vi spelar minst lika bra som LB och i bland bättre och då betänka att dessa killar spelade i Skåne B i höstas, alltså betydligt högre tempo än vad vi hade i Nordvästra A. Så även om vi blir straffade när vi inte är hundraprocentigt med i matchen, så gör ni en riktigt bra insats de övriga 70 minuter killar och spelar riktigt bra fotboll, det fanns massor med situationer och tillfällen som var rena skolboks exempel på hur man skall spela fotboll.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare