Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Eskilsminne If
0 - 2
IF Lödde
Eskilsminne If0 - 2IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 mars, 12:00
Plats:Västergårds IP
Samling:11:15, Tolvans IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Nivå: Skåneserie C

Men vi gör så att vi samlas på plats på västergårds IP 11:15 ombytta och klara (i bortaställ).

Målvakt:Nils,
Vem stängde av värmen?
2020-03-29 15:35
En av de sista träningsmatcher inför serien (som förhoppningsvis startar som planerat) och vi ville se vilja och hjärta inför en tuff match mot ytterligare ett Skåneserie lag.
Corona gör att det inte blir några genomgångar innan match i omklädningsrummen, utan det får ske ut på plan visst solen sken från en nästa klarblå himmel med det var en isande kall vind som svepte ner norrifrån, så det blev endast en kort genomgång uppdelad på  flera tillfällen för att killarna inte skulle behöva sitta still så länge i kylan. Någon stängde av värmen från igår.. brrrr!

Det är en ganska frisk vind och ligger precis i planens längdriktning så det blir en halvlek med bra medvind och en med bra motvind, och vi får medvinden i första halvlek. Om det är medvinden som gör det eller ej vet jag inte men denna halvlek har vi nog 90-10 i bollinnehav och säkert 0 farliga anfall. Vi får till 2 hörnor där vi kunde ha fått till det, men är inte först på bollen när den trillar ner i straffområdet, utöver det så är vi harmlösa. Eskil ligger jättebra i sina positioner och låter oss rulla runt boll i backlinje, från backlinje till mittfält, men sedan så kommer vi inte så mycket längre. Vi blir statiska, nästan lite fega då vi allt som oftast vänder om hem för att börja om på nytt. Och det är okej killar, man skall inte stressa, man skall värdera situationerna, men lite högre risktagande måste vi ha på sista 3:e delen av planen. Vi måste våga utmana, våga ta oss förbi, våga slå passningar som har mindre chans att komma fram, men som öppnar upp möjligheter när de gör det. En del av problematiken är att vi saknar rörelse, löpningar för att skapa ytor för andra spelare, löpningar in i djupet med vetskap att jag kommer inte få någon boll, men min löpning kommer skapa en yta för någon annan, vi hade några få tillfällen när det skede, men då var det som vi inte vågade utnyttja chanserna. 
Det blir en svår avvägning för vi spelar jättebra, vi rullar boll precis som vi vill, vi flyttar över, vi spelar loss, vi varierar oss, men vi kommer inte till avslut, och även om vi vet att vårt bollinnehav kommer ge resultat senare i matchen, så behöver vi komma på fler avslut, så våga riskera lite mer, våga utmana mer och spring mer utan boll.

Och detta hände mycket mer i andra halvlek, vi fick nu motvinden emot oss, vilket gjorde att Eskilsminne automatiskt flyttade upp mer folk och vi fick mer ytor i anfallsspelet. Men framför allt så fanns där mer löpningar i djupet från mittfält, vi hade mittbackar som trampade igenom flertalet gånger och skapade oreda hos motståndarna, och vi kom närmare och närmare mål, givetvis öppnar vi oss mer när vi utmanar, när vi spelar med mindre marginaler, och när vi gör saker som bryter mönstret, men vinsten är så mycket större också, och det är precis vid ett sådant tillfälle som vi får 1-0, då vår mittback driver upp bollen och följer med i anfallsspelet och spelar sedan (en ganska svår boll) fram till innermitt som gått i djupet och kan lyfta bollen över målvakten in i mål. Så att bryta det statiska, det förväntade och ha passningar med mindre marginaler och högre risk gjorde att vi fick målet, och det i sin tur öppnar upp så mycket annat. Självförtroendet kommer, moralen stiger och så surfar man fram på en glädjevåg och bara några minuter senare så sätter vi 2-0 på frispark. Samtidigt så öppnar vi oss för motståndarna som hade fler farliga omställningar på oss, där bra målvakts och försvarsarbete såg till att vi kunde åka hem med en intakt nolla.

Så killar en bra match, även om man måste värdera varje situation så är det okej att spela med lägre marginaler ju högre upp i banan vi kommer, vi vill att ni skall gå mot mål, våga utmana, våga vara själviska när vi befinner oss runt motståndarnas straffområdet och sista 3:e delen, och ju närmare vårt eget mål vi är så spelar vi med högre marginaler och värdera situationerna ännu mer. Vinsten av att utmana och dribbla av en motståndare i eget straffområde kanske inte är så stor jämfört med risken man tar, men göra man det i motståndarnas straffområde så är vinsten enorm jämfört med risken ni tar. Så våga! Våga utmana, våga skjuta, våga bryta mönster... 

/Magnus<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare