Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
5 - 0
FC Bellevue
IF Lödde5 - 0FC Bellevue

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 06 mars, 18:30
Plats:Tolvans IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 134002004
Samling:17:15, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: P16 2*45 minuter
Släng dig i väggen Blixten McQueen...
2020-03-06 20:34
Fart, vi är fart! 
De första 60 minuter av denna DM match var nog det bästa vi någonsin har spelat och vi höll ett helt sjukt högt tempo. Men inte bara vi utan även FC Bellevue höll samma tempo, det gick ruskigt fort hos båda lagen. 
Vi möter alltså FC Bellevue i DM för 16-åringar. Bellevue är precis som vi baserade på 05-or och tillhör ett av Skånes bästa 05-lag. Vi möte dem i serien i höstas och spelade 5-5 mot dem, vi möte dem i en träningsmatch i våras och förlorade med 3-5, de spelar med enormt hög och intensiv press med 2 riktigt vassa forwards som hela tiden ligger och hotar i djupled. En massa duktiga, tekniska och snabba spelare som jobbar hårt så vi visste att det skulle bli en riktigt tuff match idag.

Vi börjar som sagt i ett rasande tempo, med högt bolltempo och få tillslag, och redan efter 1-2 minuter får vi ett riktigt bra inspel från kanten som vi inte får riktigt kontroll på inne i boxen och avslutet landar rakt i magen på målvakten. Det dröjer faktiskt till 12:e minuten innan vi trycker dit 1-0 och då borde vi nog ha satt 2-3 bollar innan på riktigt bra målchanser. FC Bellevue har några bra chanser också, men det är vi som har spelet och bollen, de är livsfarliga i sina omställningar där den långe djupa bollen skapar många 1-1/2-2 lägen som våra mittbackar klarar med bravur. Vi fortsätter att spela, kanske lite rakar och snabbare än vad vi brukar vilket ger oss massvis med farliga anfallssituationer, något tillfälle kom vi 3 mot 1, men lyckades inte förvalta situationen. I 34 minuten trycker vi in bollen på en hörna och det känns lite bättre, för även om vi har mer boll, fler anfall och fler avslut, så var en kvittering bara en spark bort, och Bellevue hade en i stolpen på ett av sina 1-1 lägen.

I andra så börjar vi i samma tempo, och efter 5 minuter trycker vi dit 3-0 och bara minuten senare så får vi in 4-0 då ytterback har tagit jobbet hela vägen upp och får en tå på bollen när målvakten rusar ut. Det är nu 40 minuter kvar av matchen och vi orkar hålla uppe tempot i 10-15 minuter till, men sedan ser man på spelarna hur orken tar slut mer och mer. Bellevue får nu äga boll mycket mer, då vi inte orkar sätta samma press som tidigare, men då vi ligger helt rätt i positionerna så fastnar de allt som oftast några meter utanför straffområdet, eller så når inte inläggen fram till deras löpande yttrar/forwards. Tröttheten hos båda lagen gjorde att det blev en hel del fel passningar och enkla misstag, och innan matchen blåses av tappar Bellevue boll på mittplan, vi är snabbt där och petar upp den till anfallaren som trampar på och i friläget som blir så placerar han behärskat in bollen vid stolproten och vi avslutar matchen med ett 5:e och sista mål för dagen.

Alltid kul att spela bra och det har vi gjort i många tidigare matcher, men idag höjde vi tempot 2-3 steg, och vi lyckades fortfarande spela ett passningsorienterat spel, även om det gick betydligt fortare att komma upp i planen med färre passningar inom laget, mycket beroende på Bellevues höga press med många spelare som gav oss de ytor vi önskar i anfallsspelet, så när vi lyckades spela oss förbi Bellevues höga press så var det flera gånger som vi kom i numerära överlägen i anfallsspelet tack vare löpviljan hos mittfältet och ytterbackar. Som sagt killar en ruskigt bra match och ett hiskeligt högt tempo. 

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare