Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

BK Olympic 2
3 - 3
IF Lödde 2
BK Olympic 23 - 3IF Lödde 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 maj, 11:00
Plats:Lindängens IP, Malmö B-plan
Tävling:
Matchnummer: 131203021
Samling:10:00, Lindängen
Trupp:#1 Nils Cedergren
#2 Samuel Björk
#3 Edvin Segerström
#4 Liam Bergström
#18 Elliot Härd
#19 Max Karninger
#20 David Leiswall
#23 Nils Månsson
#25 Johan Sjödahl
#27 Elis Persson
#29 Neo Andersson
Antwone Olsson Prescod
12 tappra män
2020-05-10 15:29
Idag begav vi oss till Lindängens IP för att möta BK Olympic, ett lag med många tekniska och skickliga spelare som körde slut på våra killar ordentligt. Nu var vi ganska få, 12 tappra spelare fick vi ihop med lån från 06.
Vi börjar matchen bra, med att spela precis så som vi skall, vi ligger tätt kompakt i defensiven och får till bra uppspel som resulterar i några fina avslut, där vi även tar ledningen med 0-1 ganska tidigt och har bra läge att utöka till 0-2 men bollen smiter precis utanför stolpen. Men ju längre tiden gick, desto fler luckor på mittfältet hittade BK Olympic där de kunde spela sig fram och blev farliga i djupet, ett av dessa anfall resulterade en frispark precis utanför straffområdet som de snyggt la över muren och in i bortre hörnet för målvakten, riktigt snyggt faktiskt. Resten av halvleken var ganska jämn och vi byte boll med varandra allt för många gånger på mittfältet där vi dels snodde bollen från BK Olympic men sedan ganska fort lämnade tillbaka den med slarviga passningar eller oförmågan att snabbt spela oss ur situationen. Vi fick inte heller till vändningarna från kant till kant, utan spelade allt som oftast tillbaka in i mitten utan ha vänt spelet hela vägen ut, vilket gjorde att vi inte tvingade BK Olympic att öppna sig så mycket som vi velat. 1-1 håller sig halvleken ut, och även om vi hade 2 riktigt vassa chanser att ta ledningen så var det ett rättvist resultat än så länge.

I halvlek fokuserar vi på att vi måste täppa igen mitten, och att vi skall ha tålamod med bollen och spela runt om det är stängt framåt. 

Vi går ut i andra halvlek och lyfter vårt spel, vi pressar tillbaka BK Olympic rejält i början av andra halvlek och det tar inte lång tid innan vi tar ledningen med 1-2. Vi fortsätter att stänga mitten och ligger tätt och kompakt vilket ger oss ett bollinnehavs övertag och vi får till lite chanser, några som var värda ett bättre öde, och några som nog såg farligare ut än vad det vad. Tyvärr börjar tröttheten bland killarna ta ut sin rätt och vi blir åter sårbara på mitten, när Olympic med fin rörelse och bra passningsspel lyckas spela sig ur vår press flera gånger och sätter sedan en boll i djupet och tyvärr kan man inte vara 100% varje gång så denna gången lönade det sig, när deras spelare kommer fri med vår målvakt och kan enkelt placera in 2-2 kvitteringen. Nu börjar spelet växla betydligt mer, båda lagen har bråttom att komma till avslut och det blir ganska långa lag, då lagdelarna inte håller ihop i den snabba omställningar, vi lyckas dock, de flesta gånger, vinna bollen i backlinjen vid BK Olympics anfall, och får till fler avslut vid våra egna anfall, men lyckas inte förvalta chanserna och lägena vi får, vi gör dock mål på en hörna, en kort hörna som går till ytterback, som lägger in bollen på bakre ytan, där en löddespelare kommer inspringandes och nickar in bollen i mål, men tyvärr så blir det avblåst för offside, tveksamt tyckte vi, men avblåst är det om dock snyggt mål. Tyvärr lyckades vi inte riktigt förvalta vårt övertag på hörnor, där jag tror vi fick 6-7 stycken mot Olympics 1-2. Här måste vi bli bättre de fasta situationerna när man kan flytta upp mycket folk det blir viktigare och viktigare.
Matchen fortsätter lite i samma tema som innan, alltså mycket snabba omställningar och trötta spelare hos båda lagen, där man inte riktigt orkar ta jobbet som krävs eller bara blir trött i huvudet och börjar stirra bollen, BK Olympic utnyttjar detta när de får stå helt fria på mitten, sätter ut bollen till en ytter som har massor med yta, sätter in den på bortre där ytterligare en Olympic spelare står omarkerade och kan låta Olympic får ledningen i matchen med 3-2. Detta mål tänder något hos löddespelarna som nu, även om de är riktigt trötta, hittar energi någonstans och vi får ett övertag både bollmässigt, spelmässigt och anfallsmässigt. Vi trycker upp våra spelare och sätter bra press på Olympic som inte riktigt kommer ur pressen eller får slå en alldeles för lång boll i djupet som vår målvakt kan ta hand om, vi kommer närmare och närmare och har några riktigt bra lägen innan vi till sist får se en solo raid genom Olympics lag, in i straffområdet och stenhårt skott upp i nättaket och vi har kvitterat till 3-3. Vi får någon chans till innan matchen är slut, men det blir inte fler mål.

12 killar slet och krigade på bra idag, lite av skillnaden på dagens match och förra helgens match mot Bellevue var att vi inte lyckades stänga mitten på samma sätt, och att vi slog bort många enkla passningar, så istället för ett massivt bollinnehav så fick vi ganska snabbt ställa om vårt anfallsspel till försvarsspel och det sliter killar, vårda bollen, ha tålamod och låt motståndarna springa de första 60 minuterna, så kan vi komma "utvilade" de sista 20 minuter och straffa dem när de inte orkar mer. Speciellt mot så skickliga spelare som BK Olympic har, här måste vi ha tålamod och låta dem bli rastlösa och springa bort sig.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare