Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde 2
1 - 1
FC Bellevue 2
IF Lödde 21 - 1FC Bellevue 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 maj, 11:30
Plats:Tolvans IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 131203020
Samling:10:30
Aktivitetsinfo: Inga gemensam ombyten före eller efter match.

Ta även med fyllda vattenflaskor.

Ingen publik godkänns så håll er utanför plan/ip.
Oväntat!
2020-05-03 14:01
Idag möter vi FC Bellevue och efter gårdagens match i skåneserie där vi också mötte FC Bellevue så kändes det som att dagens match skulle bli extremt tuff och svår då Bellevue garanterat skulle vara ordentligt revanschsugna efter gårdagens förlust.
Fokus inför matchen var på att vi måste jobba ihop som ett lag i defensiven, sätta press med hela laget när lägena uppstår annars avvakta, flytta med, täcka ytor och inte pressa en och en. Ett bra jobb i defensiven kommer även ge oss ett bra anfallsspel med mycket rörelse inom lagdelarna och dessutom mellan lagdelarna. Bli inte stillastående helt enkelt.

Matchen börjar och Bellevue, som har många tekniskt duktiga spelare, har ett bollövertag i början av matchen där vi får flytta över, täcka ytor och inrikta oss på det defensiva arbete, vilket vi gör bra. Bellevue kommer inte direkt till några avslut utan stoppas upp utanför straffområdet, vi har dock betydligt svårare att spela oss fram i planen då Bellevue sätter högpress med många spelare och vi blir stressade och slår bort massor med bollar, vara av en rakt till Bellevues anfallare som blir helt fri med målvakten och rundar honom och placerar in 1-0 tidigt i matchen. Vi jobbar vidare och sakta men säkert så börjar vi äta oss in i matchen, vi har längre sekvenser med bollen inom laget och får till fler anfall som tyvärr inte når hela vägen fram, men bollinnehavet har jämnats ut, vi får det lite lättare när Bellevue fortsätter med sin höga press men nu mer som en och en och inte som ett lag, vilket ger oss extra värdefull tid när de börjar sätt press först när vi fått passningen och inte redan när den slås. Det ger oss flera fina intentioner i anfallsspelet där vi blir farligare och farligare och tillslut hittar in med ett instick mellan deras mittbackar till en djupledsspringande innermittfältare som hinner före målvakten och kvitterar till 1-1. Resterande del av första halvlek är ganska jämn, vi har lite mer boll och lite farligare anfall, förutom när vi återigen sätter en passning rakt till motståndarnas anfallare som återigen blir helt ren med vår målvakt, men denna gång sätter bollen utanför målet. Så 1-1 håller sig halvleken ut.

I början av andra halvlek så tar vi över, vi har mer boll, pressar på och får till några bra anfall som dock tar slut lite väl enkelt, nu märks det ganska tydligt att vi spelar som ett lag och Bellevue spelar som 11 individer, och även om bellevue får tillbaka bollinnehavet i mitten av andra och pressar på så försvarar vi oss bra så det är inte många avslut mot mål de får, vi hinner oftast stoppa anfallen utan för straffområdet där en hjälpande medspelare kommer till undsättning när första spelaren blivit förbi spelad, tyvärr börjar tröttheten göra sig påmind hos killarna så det blir en del mindre bra beslut när man snabbt vill sätta bollen i anfall och allt som oftast vinner Bellevue tillbaka bollen och vi kommer inte riktigt ur deras press. Men de gånger vi gör det så blir det direkt farligt i omställningen som sker och vi har några riktigt fina lägen där vi kommer på kanten och sätter in bollen lite utanför straffområdet och får till 2 jättebra öppna lägen att lägga in bollen i bortre men tyvärr går båda bollarna utanför målburen. Med trötta killar på plan så blir det en del Hawaii-fotboll och det öppnas upp på båda hållen med många man-man situationer i försvarsarbete där våra försvarare gör ett riktigt bra arbete med att stoppa Bellevues anfall. 

Matchen slutar 1-1 och var som sagt ett ganska oväntat resultat då vi hade räknat med ett riktigt revanschsuget Bellevue som kom på besök idag, men där den stora skillnaden låg i att vi spelade som ett lag medans Bellevue spelade som 11 individer. Vi gjorde nästan en felfri försvarsinsats och det krävdes en riktigt felpassning av oss för att Bellevue skulle få ett mål. En match som vi faktiskt var värda att vinna, då vi sett över hela matchen hade fler farliga målchanser och hade ett bättre spel och framför allt gjorde en kanoninsats i försvarsspelet över hela planen. Riktigt bra jobbat idag killar!

/Magnus<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/5 13:00
7 - 3  
Lör 15/5 13:00
3 - 2  
Sön 9/5 13:00
2 - 3  
Lör 8/5 11:00
2 - 3  
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare