Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde 2
5 - 4
Öja FF blå
IF Lödde 25 - 4Öja FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 maj, 12:00
Plats:Tolvans IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 131203030
Samling:10:45
Aktivitetsinfo: Matchvärd: Johan Sjödal
Trupp:#3 Edvin Segerström
#4 Liam Bergström
#7 Hugo Bäckstrand
#10 Marcus Rosenqvist
#11 Otto Löfstedt
#12 Oscar Hartman
#16 Johan Lingvall
#18 Elliot Härd
#19 Max Karninger
#20 David Leiswall
#23 Nils Månsson
#25 Johan Sjödahl
#34 Nicolas Harms
Miraklet i löddeköpinge
2020-05-17 17:09
De som såg Tyskland - Sverige matchen på Olympia stadion hösten 2012 vet att en match är inte slut förrns domaren blåser av vid fulltid. Inte vill vi gulklädda lödde spelare vara sämre än de gulklädda svenska spelarna, nope! inte sämre, inte lika bra utan bättre.
I dag möter vi Öja ett lag som vi nog aldrig tidigare har mött och om jag förstått det rätt spelade de mot 1 år äldre förra året, så vi hade en tuff match framför oss och ville få killarna att vara alerta och uppe på tårna direkt vid avspark, oj vad vi misslyckades. 

0-1 ramlar in efter 4 minuter, 0-2 efter 9 minuter. 3 minuter senare är det dags igen och Öja får göra 0-3 på oss. Och för att riktigt gnugga in det ordentligt så gör vi ett självmål 7 minuter senare och 19 minuter in i matchen står det alltså 0-4 och det är mer eller mindre kaos i vårt försvarsspel. De 3 första målen beror helt och hållet på att vi inte är med i matchen, vi har spelare som halvlunkar hem vid både 0-1 och 0-2 målen. I princip alla målen startar med att Öja kommer runt på kanten och vår ytterback får inget understöd av innerbackar så när deras ytter tar sig förbi vår ytterback så kommer han fri mot målvakt och kan antingen ta avslut själv eller spela in i straffområdet där andra Öja spelare får stå och ta avslut mer eller mindre ohotade. 
Dags för en förändring, vi gör några byten, flyttar runt lite spelare och får nu stop på Öjas uppspel, och börjar så sakta att ta över matchen mer och mer, det är inte så att vi har varit utspelade på något sätt Öja har bara utnyttjat sina anfall extremt effektivt och nästan gjort mål på vartannat anfall de hade och vi har kanske lyckats vaska fram 2-3 halvbra chanser. Vi börjar som sagt ta över mer och mer, vi hittar våra linjer i spelet, vi får till våra uppspel som vi vill, och en 5 minuter efter 0-4 målet blir vår spelare kapad i straffområdet och en solklar straff står på menyn. Ett lite hopp tänds, fram stegar vår straffskytt, sätter den i målvaktens högra hörn dit vi kan se att målvakten kastar sig, men då straffen är så bra placerade så den touchar stolpen in i mål så når inte målvakten dit även om man kastade sig på rätt håll. 1-4, phuuu bara 4 mål kvar för att vinna denna match. Resterande 15 minuter av halvleken så tar vi över mer och mer, får fler och fler anfall, och täpper till bakåt på ett helt annat sätt, vi hjälper varandra med på ett helt annat sätt i press-understöd momenten, våra innerbackar kommer ut och täcker upp bakom ytterback, innermittfält kommer ner och stänger ytor precis vid straffområdes linjen och vi börjar känna igen laget. 

I halvtid blir det lite feedback och pep-talk om att matchen inte är slut, gå ut och fortsätt spela, kriga och tryck dit 4 bollar i nätet.

I andra så trycker vi på och får ett bra övertag på Öja vi flyttar upp folk och sätter högre press, spelar runt bollen som vi skall, täpper igen ytor när Öja har bollen, så vi allt som oftast vinner tillbaka bollen på Öjas planhalva och så maler vi på, vi har det ena anfallet efter det andra, och efter ca 20 minuter in i matchen blir en av våra spelare fälld i straffområdet och vi har fått straff nummer 2 i matchen och ett ypperligt läge att reducera, ny straffskytt, nu boll i målvaktens vänstra hörn, målvakten går rätt även denna gång, men igen en bra straff långt ut och vi skriver 2-4 i målprotokollet. 
Bara minuten efter så kommer vår anfallare fri mot en utrusande målvakt och helt kyligt lobbar bollen in i mål och nu med 20 minuter kvar av matchen har vi reducerat till 3-4. Självförtroende växer hos våra killar och paniken syns i Öja spelarnas spelsätt, vi trycker på och har flera riktigt bra lägen att kvittera men det krävs ett självmål av Öja spelarna när det är 15 minuter kvar av matchen för att vi skall ha vänt ett 0-4 underläge till ett 4-4 resultat men killarna vill mer. De sista 15 minuterna av matchen så böljar spelet mer och mer och Öja tillåts får komma närmare vårt mål än de varit tidigare i denna halvlek, de får på några bra avslut som vi lyckas avvärja och vi har några riktigt bra chanser att ta ledningen men det krävs att vi är inne i slutminuterna innan vi lyckas få in ett ledningsmål på en tilltrasslade situation i straffområdet efter en hörna. Med bara någon minut kvar av matchen flyttar nu Öja upp allt de har och får ett bra frisparksläge och i slutsekunderna en hörna, men vi lyckas avvärja detta och kan pusta ut och känna oss riktigt nöjda över att han vänt 0-4 underläge efter 20 minuter till en 5-4 vinst.

Idag så är det 2 saker vi skall ta med oss. OM VI INTE JOBBAR TILLSAMMANS, om vi inte tar det jobb som krävs av oss i defensiven, och någon inte är på tårna så kommer vi bli straffade och det skall inte behövas 20 minuter och 0-4 i baken för att vi skall vakna till liv. Men det viktigaste är att ingen match är vunnen/förlorad innan domaren blåst av matchen, så länge man fortsätter att spela och tro på det vi gör så finns alltid chansen att vända en match. 

Riktigt starkt att inte ge upp idag och vända matchen på det sätt som ni gjorde killar.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare