Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Uppåkra IF grön
3 - 5
IF Lödde 2
Uppåkra IF grön3 - 5IF Lödde 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 29 maj, 19:00
Plats:Uppåkravallen, konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 131203031
Samling:18:00
Karta:Klicka här >>
Trupp:#3 Edvin Segerström
#4 Liam Bergström
#11 Otto Löfstedt
#14 Liam Bildtse
#16 Johan Lingvall
#17 Ludvig Bengtsson
#18 Elliot Härd
#19 Max Karninger
#20 David Leiswall
#25 Johan Sjödahl
#34 Nicolas Harms
Thank God It´s Friday
2020-05-29 21:59
2 matcher samtidigt idag, en fredagskväll! Vårt trackrecord för fredags matcher är inte det bästa, många trötta killar efter en dag i skolan, där många avslutar sin dag med fotbollsträning. I veckan har vi pratat om det att vi börjat bra och sedan gått ner oss, så idag var det fokus på att inte tappa matchen om vi börjar bra.
I Skåneserien möte vi BK Olympic som vann över oss i en träningsmatch tidigare i våras med 3-1, så vi hade en revansch att hämta hem. Det började dock inte så bra med ett oturligt självmål efter 8 minuter, där Olympic hade varit bättre än oss i 20 minuter, innan vi kommit in i matchen och sedan fullständigt dominerat matchen (enligt utsända spioner) resultatet blev en 5-1 vinst för lödde, bra jobbat killar.

Den viktiga matchen spelades dock på Uppåkravallen där vi i Sydvästra A ställdes mot Uppåkra IF som har spelat riktigt bra i tidigare matcher (enligt rykten på nätet) så att det skulle bli en tuff match var vi inställda på, och med lite hjälp från 06, så fick vi ihop 13 spelare.
Vi vill ju inte vara sämre än våra kompisar i den andra matchen, så vi bjuder på ett mål efter 3 minuter då vi frispelar deras anfallare som har fritt fram mot mål. Det var nog den enda gången som Uppåkras höga och intensiva press lönade sig, för i resten av matchen så löser vi det på ett föredömligt sätt, med lugna och metodiska bollrullningar mellan innerback, ytterback, mittfält och målvakt. Uppåkra fick tröstlöst springa och jaga boll större delen av matchen och ibland var det både 5-6 spelare som satte hög press, och de gånger som vi spelades oss förbi dessa så blev det direkt farligt när vi kunde komma med en 3-4 spelare i anfall mot deras 4 försvarare. Vi får också en kvittering till 1-1 efter 17 minuter när vi spelar oss ur pressen och sätter ut den på kanten och sedan in till anfallare som trycker dit bollen i mål. Vi fortsätter med att hålla bollen inom laget och uppåkra fortsätter att pressa högt och när de vinner bollen så sätter de bollen i djupet direkt där de har några ruskigt snabba spelare som vållar oss problem flera gånger men det är vi som lyckas ta ledningen med 2-1 vid en frispark som går direkt i mål i 25 minuten. 
Matchbilden ser likadan ut i resten av första halvlek, vi har boll och försöker hitta en väg fram, Uppåkra försvar sig bra och sätter hög press och när de vinner bollen ställer de om till anfallsspel snabbt och skapar många farliga lägen när vi inte hinner med i försvaret. I halvtid så står det 3-3 och sett till chanser så borde nog Uppåkra haft något mål till då de hade några bollar i virket men där bollinnehavet nog är en 70-30 till oss, och det borde snart märkas att Uppåkra får lägga massor med energi på att jaga boll.

I andra stänger vi till i försvaret bättre, uppåkra får inte lika många farliga lägen och även om det är hyfsat jämt med avsluten mot mål, så börjar det märkas att det tar på krafterna att jaga boll hela tiden och det öppnas upp mer och mer ytor så vi lättare kan spela oss ur pressen. Vi har dock svårt att komma fram i banan när vi allt som oftast fastnar i mitten där det är trångt, och det är först efter lite direktiv som vi börjar få ut bollarna på kanterna igen som våra anfall leder hela vägen fram till straffområdet. I denna halvlek är det vi som är lite vassare med avsluten och de sista 2 minuterna går vi från 3-3 till 5-3 och kan kassera hem en skön vinst, den var vi välförtjänta av.

Vi har ett sätt att spela fotboll på som kommer straffa oss ibland, vi vill inte bara tjonga iväg bollen i en trång situation, utan försöka att spela oss ur den även om det är vid eget straffområde, idag så blir vi straffade för det 1 gång, och vi tappar boll vid mittplan en gång vilka båda gånger leder till baklängesmål, men det är okej killar, för utan dessa misstag blir vi inte bättre, om vi inte vågar spela oss ur en situation utan bara drar iväg bollen så långt det går när det blir lite trångt och jobbigt så blir vi inte bättre fotbollsspelare och det är det som är det viktiga i längden, inte om vi råkade göra fler mål än motståndaren i denna matchen. Sen måste vi givetvis lära oss av misstagen, så vi inte gör om dem vid senare tillfällen, det kommer vi vinna på i längden.

En riktigt bra match idag killar, många fina lösningar och försök, vi har lite att jobba på i anfallsspelet, så vi kommer till fler avslut, och fortsätter vi då vara lika effektiva som vi var idag så kommer vi göra många mål, för idag var vi effektiva.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare