Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
4 - 2
Hyllie IK
IF Lödde4 - 2Hyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 april, 13:00
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Serie:TM - P15 Sydvästra A
Samling:12:00, Tolvans IP
Aktivitetsinfo: Inga gemensamma ombyten före eller efter match.

Ingen publik inne på IP!
Överraskande.
2020-04-12 17:19
Dagens match mot Hyllie bjöd på en hel del överraskningar.Till att börja med överraskande fint väder, en överraskande lång genomgång och överraskande kort uppvärmning, vi var överraskande farliga idag i vårt anfallsspel med ett överraskande framspel till vårt 4-1 mål, dessutom en överraskande utvisning på vår målvakt i slutet av matchen.
Vi möter Hyllie IK idag, som vi nog inte mött sedan vi var 9-10 år gamla. De hade med sig några riktigt stora och duktiga spelare som vi hade lite svårt att få grep om man mot man, men då vi verkligen hade med oss rätt inställning in i dagens match så fanns det nästan alltid en medspelare som hjälpte till och täckte upp bakom, så i början av matchen hade vi ändå ett spelövertag, där vi har mer boll men även kommer till en del farligheter med fina uppspel och bra rörelse framåt. Grunden för detta la vi i jobbet som vi tog i försvarsspelet, vi låg allt som oftast rätt i våra positioner, flyttade över och gjorde det trångt, fanns med som understöd till personen som pressade det tillsammans med lite flyt gjorde att vi hade en 2-0 ledning i halvtid. Vi hade haft några chanser där vi kanske kunde fått in bollen och Hyllie hade haft 2 chanser som skulle varit mål, men lite flyt gjorde att dessa bollar balanserade på mållinjen eller att en försvarare precis fick dit en tå som avstyrde skott mot öppet mål. Hyllie var inte ofarliga, men vi gjorde målen och hade mer boll.

I andra halvlek så börjar löpningarna ta ut sin rätt, det intensiva försvarsarbetet som gjordes i först halvlek gör att det är en del trött huvud och ben i andra, och vi tappar tålamodet med att hålla bollen inom laget, vi slår bort fler bollar när vi så gärna vill slå en avgörande passning fast chansen att den lyckas är ganska liten. Vi bjuder också på Hyllies reducerings mål, när vi tappar boll utanför eget straffområde i uppspelsfasen och deras spelare kommer helt fri med vår målvakt. 
När vi har tålamod, när vi har orken att ta löpningarna och är fokuserade i passningarna så får vi till riktigt fina uppspel, med en massa farliga anfall som resulterar i ett 4-1 resultat när det är 10 minuter kvar. Här ser man vikten av att springa även om man inte tror att man skall få bollen, vår yttermittfältare (med boll) är felvänd och springer mot eget mål, samtidigt är där en innermittfältare som tar diagonallöpningen från mitten in i den ytan där yttern kommer ifrån, alla Hyllie spelare är på väg att lyfta upp, när yttern i steget bara klackar bollen (gör det oväntade,  bryter mönstret) in i ytan där innermittfältaren kommer, med tanke på motlöpningen som görs så är vår inner först i löpduellen med Hyllies backar som måste vända och accelerera och här gör inner helt rätt, viker av rakt mot mål in framför Hyllies försvarare som måste stanna upp för att inte fälla vår spelare som nu är inne i straffområdet och kan säkert placera in bollen mellan första stolpen och målvakten. 

När det är 4 minuter kvar, kommer en Hyllie spelare fri med vår målvakt och skall runda honom, när han fälls av målvaktens utsträcka ben. Straff och Gult tänkte vi, Straff och Rött tyckte domaren, tur att vi för dagen har 2 målvakter på plan! Hyllie trycker ditt straffen och de sista 4 minuterna spelar vi med 1 man mindre, men det blir inte fler mål.

Vi visade mer vilja och inställning idag, det är fortfarande för många som inte vågar gå in i närkamperna, man försöker peta bort bollen med en tå istället för att gå in med kroppen, eller så stannar man upp i en löpning mot boll, och låter motståndaren ta bollen istället för att fullfölja hela vägen in i duellen med 110% fokus att vinna bollen. Det är något som sitter i era huvuden killar och något som ni måste jobba med, för det brukar oftast sluta med att den som tvekar i en duell, det är den personen som får mest ont. 
Vi hade många fina uppspel precis som vi vill, vi fick till dem och fick ut bollen på kanten till löpande yttrar som vi vill, här skall vi jobba med att slå in bollen tidigare, få in mer spelare i boxen och dra in bollen mot mål på 1-2 tillslag istället som nu när vi nästan stannar upp för att utmana och dribbla oss förbi motståndaren. Vi skall utmana vi skall dribbla men då måste det ske med fart, måste vi stanna upp för att ändra riktning eller vi känner att jag hinner inte ta mig förbi innan jag kommer ner till förlängda mållinjen, då drar vi in bollen i boxen, så kommer där spelare löpande för att trycka dit den.
Ett klart fall framåt jämför med Kvarnby matchen, om det beror på er killar eller motståndet låter vi vara osagt, men vi får se nästa helg när vi möter Kvarnby i en ny träningsmatch.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare