Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF limmahamn Bunkeflo
1 - 7
IF Lödde
IF limmahamn Bunkeflo1 - 7IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 april, 15:30
Plats:Brovallen, Bunkeflostrand konstgräs
Serie:TM - P15 Sydvästra A
Samling:14:30, Brovallen, Bunkeflostrand konstgräs
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Inga gemensam ombyten före eller efter match.

Ta även med fyllda vattenflaskor.

Ingen publik godkänns så samåk samt håll er utanför plan/ip.
En vilja, ett lag och ett hjärta!
2020-04-25 19:19
Det är dagar som idag som gör vinterhalvåret värt att uthärda. Kalla, regniga, blåsiga träningar i januari och februari glöms snabbt bort när man en solig vårvarm eftermiddag får se att vi är ett lag, vi har vilja och samtidigt visar hjärta.
Vi möter idag LB07 efter en tuff match mot Kvarnby förra helgen. Och visst är Kvarnby ett bättre lag än LB rent fotbollsmässigt, men de gånger idag som vi inte tar jobbet, som vi inte hjälper varandra då blev plötsligt LB en minst lika svår motståndare som kvarnby var. Glädjande nog hände detta endast 2 kortare perioder under matchen.

Vi börjar första halvlek lite avvaktande, LB sätter hög, intensiv press på oss i uppspelen och vi har kanske inte riktigt så mycket rörelse som vore önskvärt vilket gör att det blir en del svåra passningar i början av matchen, oftast löser vi det, men ibland så tappar vi boll lite för snabbt. Däremot var det absolut inget fel på vårt defensiva spel i början, och då LB satte hög intensiv press så valde vi istället att hålla igen lite, krympa ytor, komma lite närmare i varje passning och tillslut tvingade LB att tappa boll genom en felpassning eller tappa den i en närkamp. Vi jobbade helt enkelt ihop som ett lag bättre än LB i presspelet, flyttar över, gör det trångt och sätter sedan in pressen vid rätt tillfällen istället för att jaga intensivt på allt. Det brukar ge utdelning i längden.
Vi gör tidigt, efter 4 minuter, 1-0 och det känns som att vi kopplar ett litet grepp om matchen redan här. LB hänger fortfarande bra med, och försöker spela sig upp i planen via deras backlinje, men fastnar ofta hos vårt mittfält eller på backlinjen. De kommer inte riktigt fram den sista 3:e delen där vi istället lyckas gång på gång hitta olika anfallsvägar, olika uppspelsalternativ som gör att vi har många bra lägen, men en riktigt duktig målvakt hos LB tar hand om många av våra avslut. Vi får en straff i 25 minuten som säkert förvaltas och en 2-0 ledning står sig halvleken ut, en halvlek som var vår även om LB fortfarande höll ihop sitt lag.

I början på andra får vi till ett snabbt uppspel, ut på vänsterkanten där yttern tar bollen med sig in i straffområdet och drar bollen rakt igenom straffområdet till bakre ytan där vår högerytter (tror jag det var) kommer och kan placera bollen i nästan öppet mål. Riktigt snyggt och extremt effektivt, inga krusiduller här inte. Här känns det nu som vi skall ta över matchen helt, men istället så bjuder vi in LB i matchen genom att sluta göra det som vi gjort så bra tidigare, vi börjar fuska i hemjobbet, vi blir passiva i våra uppspel och LB (med sin fortfarande höga press) kan nu trycka ner oss djupt på egen planhalva där vi saknar uppspelsalternativ och dessutom inte är tillräckligt kompakta och aggressiva när vi tappar boll på egen planhalva, vilket resulterar i en reducering till 1-3 och LB vädrar morgonluft. LB tar över mer och mer och vi ser mer och mer vilsna ut och det enda som saknas är rörelse, löpningar och aggressivitet, enkla saker som man inte behöver vara ett bollgeni för att utföra. Vi lyckas efter ca 10 minuter, lite orättvist faktiskt, göra mål och med ett 1-4 resultat så lyfter vi oss samtidigt som en del luft går ur LB och vi tar över matchen nästan totalt, radar upp anfall och målchanser och täpper till bakåt ordentligt. Vi får tillbaka löpviljan, flyttar över och krymper ytor går in och vinner närkamper och detta ger oss massor med bra omställningslägen där vi snabbt hittar instick till kompisar, uppspel på kanterna och en massa kreativitet, fotbollsgodis och spelmoment som visar på hög spelförståelse. Vi har en 15-20 minuters period här som är underbar att se där vi spelar riktigt bra fotboll både anfallsmässigt och försvarsmässigt, och där vi går till ett 1-7 resultat. Sedan kommer nästa dipp, de sista 5 minuterna så slutar vi helt att spela, vi blir extremt stillastående, man orkar springa i anfallen, men går/lunkar hem i försvarsarbetet och direkt är LB med på noterna och blir farliga igen. Nu är detta förståeligt att det blir så de sista 5 minuterna då många hade sprungit mycket och var helt enkelt väldigt trötta, men då vilar vi på egen planhalva killar, för orkar man springa i anfallen så orkar man springa hem också.

Som sagt en riktigt bra match, men det krävs också att vi gör jobbet både i defensiven och offensiven för att vi skall spela så bra fotboll som vi gör idag, så fort vi slutar springa, så fort vi inte gör det jobb som krävs av oss, så blir LB farliga och matchbilden blir helt annorlunda.

/Magnus 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare