Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
2 - 1
Landskrona BOIS
IF Lödde2 - 1Landskrona BOIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 maj, 13:00
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Serie:Träningsmatcher - Nationell
Samling:12:00
Aktivitetsinfo: Matchvärd: Hugo.

Ombyte sker hemma. Samling på stora läktaren, inga omklädningsrum finns.
En match i benen.
2021-05-02 14:59

Vi får ju äntligen börja spela träningsmatcher igen, och idag stod Landskrona Bois för motståndet, och då vi bara lyckades få till en träningsmatch denna helg, var vi riktigt många avbytare, där vi försökte få alla att spela 2 perioder av de 3 som vi spelade 25 minuter i varje period, alltså en liten mjukstart inför kommande 90 minuters matcher.

Matchen börjar ganska böljande, det blir inte direkt något bra uppbyggnadsspel från något av lagen, utan båda lagen ligger rätt i sina positioner och skär av uppspelen längs mitten och marken, BoIS är betydligt aggresivare än oss i sin press, där vi istället för att kliva upp och in, står lite avvaktande och väntar på att BoIS skall agerar innan vi reagerar på deras beslut. Det är inte några direkta superheta chanser även om det finns några avslut på vardera mål. I slutet av första perioden så trycker BoIS ditt 0-1 på ett vollyskott precis utanför straffområdet som lobbar sig över vår målvakt och in i bortre hörnet av målet. En halvlek där båda lagen har svårt att riktigt skapa några vassa chanser, men där BoIS är betydligt bättre än oss i sitt försvarsspel.

 

I andra perioden får vi till ett aggresivare försvarsspel och där med vinner vi boll betydligt oftare och får betydligt mer spel på BoIS planhalva, vi hittar också fler alternativ och får fler anfall och efter ett uppspel längs kanten får in bollen i straffområdet och efter lite möda lyckas trycka ditt en kvittering till 1-1. Denna period höjer vi oss ett par steg i försvarsspelet och när det börja fungera bättre så kommer även anfallspelet i gång, BoIS är fortfarande aggresiva i sitt försvarsspel och ger våra spelare inte en sekund med bollen så det är ganska många gånger som bollen byter lag runt mittplan.

 

Vi börjar denna period som vi slutade den andra, tycker vi har ganska bra koll på BoIS och lyckas efter 7-10 minuter ta ledningen med 2-1 och det känns ganska stabillit, men målet blir en väckarklocka för BoIS som sätter högre fart med bollen, och där vi börjar falla hem och bli passiva i försvarsarbetet. Även om vi har några bra chanser att sätta ditt 3-1 så känns ändå BoIS betydligt vassar dessa sista 15 minuter av matchen och Nils i målet får göra några bra räddningar på både frilägen och hårda skott.

 

Det är skönt att få gjort denna match, men vi måste steppa upp rejält i försvarsspelet och ta fler "rätta" beslut i anfallspelet i de kommande träningsmatcherna om vi skall hänga på i toppen i serienrna från första seriematcherna.

 

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 14:00
2 - 7  
Sön 6/6 14:00
5 - 2  
Lör 5/6 11:00
3 - 2  
Sön 30/5 15:30
3 - 3  
Fre 28/5 19:00
2 - 1  
Sön 23/5 13:00
1 - 2  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare