Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Malmö FF
3 - 2
IF Lödde
Malmö FF3 - 2IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 maj, 13:00
Plats:Malmö Stadionområde, Plan 10
Serie:Träningsmatcher - Nationell
Samling:12:00, Malmö Stadionområde, Plan 10
Aktivitetsinfo: Tänk på att E6:an är avstängd.
Nära skjuter ingen hare
2021-05-15 15:54

Sista (hoppas vi) träningsmatchen på Nationell nivå innan serierna drar igång till helgen och det vill sig inte riktigt...

Vi har inte varit i form de sista 2 träningsmatcherna, mot Landskrona så fallerade löpviljan, den blev bättre men många felpass, bolltapp och felaktig tajming ställde till det mot Lunds BK. Och idag mot MFF så minskade felpassen och bolltappen, men tajming i anfall och pressspel fanns inte riktigt där.

 

Vi börjar avvaktande och låter MFF få rullar runt och kom i djupledslöpningar och redan i minut 13 hittar de in bollen bakom vår backlinje och trycker ditt 1-0. Vi jämnar ut matchen lite och det är ett litet ställningskrig där det inte blir några direkta superchanser, men lite avslut och hörnor till båda lagen. I 24 minuten får MFF spela ut bollen till sin ytter från innermittfältare och sedan fullföljer innermittfältaren sin löpning i mitten och får tillbaka bollen precis vid straffområdet och kan behärskat trycka ditt 2-0. Inte riktigt den start som vi hoppas på och framför allt så började vi komma in i matchen mer och mer och i 26:e minuten får vi till en reducering där vi har ett inspel in i ytan framför straffområde och en innermittfältare trycker dit bollen. Nu börjar vi få igång benen och både det offensiva och defensiva spelet höjs några snäpp. Och i 32:a minuten får vi ett friläge där MFFs målvakt kommer ut och krockar med vår spelare vilket resulterar i en frilägesutvisning och en frispark som vi sätter direkt i mål, kvitterat till 2-2 och 1 man mer resten av matchen, rena drömläge ju, eller?

 

Tyvärr inträffar det som ofta händer när man blir en spelare mer än motståndarna man invagas i någon sorts falsk trygghet att man inte behöver ta jobbet, och mot lag som MFF så bli man straffade för det och i slutminuterna av första halvlek så får MFF in en boll till en fristående spelare i vårt straffområde, där vår målvakt krockar med honom när han försöker lobba den över honom och en straff och gult kort var att vänta. Och precis innan halvtidsvilan så tar MFF åter ledningen med 3-2.

 

Vi har 45 minuter på oss att vända detta, att uttnytja att vi är en man mer men andra halvlek visar att vi inte är där i tajming som lag, även om vi hade betydligt fler avslut mot MFFs mål och bollen mest var på MFFs planhalva i denna halvlek, så fick vi inte riktigt till det, vi gick upp och pressade högt, men allt för ofta lyckades MFF spela sig ur denna press då vi inte fick till det lagmässigt, vi styrde inte pressen åt något håll och det fanns nästan alltid ett alternativ för bollhållaren att spela sig ur pressen. Vi kunde inte heller förvalta de många hörnor och frisparkar som vi fick. Så matchen slutar med en MFF vinst med 3-2 och vi konstaterar att vi blir bättre för varje match och hoppas att det räcker till seriestarten mot Olympic nästa vecka. 

 

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 14:00
2 - 7  
Sön 6/6 14:00
5 - 2  
Lör 5/6 11:00
3 - 2  
Sön 30/5 15:30
3 - 3  
Fre 28/5 19:00
2 - 1  
Sön 23/5 13:00
1 - 2  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare