Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 2/6 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
7 - 3
GIF Nike
IF Lödde7 - 3GIF Nike

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 maj, 13:00
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Serie:Träningsmatcher - Skåne
Samling:12:00
Aktivitetsinfo: Samling på stora läktaren.

Matchvärdar: Björk och Månsson.
Hitta ytorna...
2021-05-16 15:26

Sista träningsmatchen inför Seriestarten för skåne A serien. En träningsmatch tidigare mot Lunds BK som vi vann till slut men där vi gjorde allt för många felpass och bolltapp, så det hoppades vi på skulle minimeras idag.

Vi börjar matchen bra med att rulla runt bollen inom laget och försöker få upp Nike spelarna på vår planhalva för att hitta ytor på kanten och bakom deras backlinje, vi gör det bra och flera gånger kommer vi runt på kanterna som vi vill och redan i minut 7 slår vi in en boll i straffområdet som styrs in i mål av en Nike spelare. Vi fortsätter att äga boll i den offensiva spelet och vinner snabbt tillbaka bollen i det defensiva spelet och följer vår match plan bra och i 22:a minuten får vi till ett instick till en djupledslöpande innermittfältare som helt fri kan slå in 2-0. Vi fortsätter med vårt fina spel både offensivt och defensivt och är helt klart spelförande. I 36 minuten får vi en frispark utanför straffområdet som slårs hårt längs marken där målvakten räddar men släpper en return och där vi är framme på returen och trycker dit 3-0. Innan slutminuterna så får Nike en spelare utvisad (men får sätta in en annan) och de tappar lite fokus och vi kan snabbt utnyttja detta med en djupledsboll mellan deras mittbackar där vår innermittfältare kan peta in 4-0.

 

I andra halvlek så ändras matchbilden något, Nike går upp och spelar man-man och vi har riktigt svårt att lösa detta och flera gånger så vinner nike bollen högt upp framför målet och vi tvingas till misstag som först resulterar i en Hörna där Nike kan reducera till 4-1. Sedan blir det 2 frisparkar utanför straffområdet där de drar den direkt i mål och 20 minuter efter halvlek står det 4-3. Vi har fortfarande haft någon ströchans där vi borde gjort mål, men vi har otroligt svårt att komma ur Nikes höga press och man-man försvar. Men spelar man man-man så skapas ytor någonannastans och det är nu som spelarna börjar upptäcka detta och istället för att försöka rulla boll i eget straffområde med en 7-8 nike spelare som sätter hög press så sätter vi upp bollen direkt till anfallaren och kan påbörja speluppbygnaden högre upp i banan och dessutom spelat oss förbi 7-8 man, vilket öppnar upp massor med ytor på Nikes planhalva. Med ett snabbt och betydligt mer rakare anfallspel skapar vi massor med målchanser och i 85:e minuten får vi äntligen in bollen och utökar vå ledning till 5-3 vilket tar musten ur Nike och vi lyckas göra ytterligare 2 mål de sista 5 minuterna av matchen.

 

Vi gör en riktigt bra första halvlek, det mesta gjordes enligt spelplanen och det fanns bara små detaljer som vi ville förändra inför andra halvlek, sedan satten Nikes man-man försvar griller i huvudet på killarna och det tog en 20 minuter innan killarna övergav uppspel från backlinje och satte upp den på anfallaren direkt vid inspark för att kunna uttnytja de ytor som blev högre upp i planen när Nike pressar så högt som de gjorde. Det är bra att kunna ändra sin spelide och faktiskt uttnytja de möjlighet som motståndaren gav oss när de ändrade sin spelide.

 

Nu ser vi framemot Lördagens Serie match mot Veberöd som kommer bli en riktigt tuff match, där det vill till att alla är på tårna och ger allt i varje moment och situation.

 

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 14:00
2 - 7  
Sön 6/6 14:00
5 - 2  
Lör 5/6 11:00
3 - 2  
Sön 30/5 15:30
3 - 3  
Fre 28/5 19:00
2 - 1  
Sön 23/5 13:00
1 - 2  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare