Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
4 - 1
Ängelholm
IF Lödde4 - 1Ängelholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 februari, 12:30
Plats:Tolvans IP, Konstgräs
Samling:11:30, Klubbstugan
Aktivitetsinfo: 11A
Vältränade killar...
2019-02-10 16:02
.. inför dagens match så hade många av våra spelare varit i väg på träningscup igår och spelat 4 matcher, några andra av spelarna hade hjälpt 04:orna både 1 och 2 gånger tidigare helgen, så det fanns ju en undran om våra killar skulle orkar hela matchen.
När matchen börjar så sätter Ängelholm högpress och ligger tätt och kompakt med sitt mittfält vilket stänger våra uppspelsvägar effektivt, vi försöker spela runt bollen i backlinjen för att hitta uppspelsvägar men det är trångt och killarna har inte riktigt tålamodet som krävs, så vi slår bort massor med passningar när vi chanspassar lite väl mycket på egen planhalva och Ängelholm vinner boll högt flertal gånger. Vi är dock snabba på att återvinna bollen och så börjar det om. Vi är dock inte helt ofarliga framåt de få gånger vi kommer fram i anfall och lyckas också trycka ditt 1-0. Här hoppas vi att det skall lossna för killarna men Ängelholm ligger fortfarande kompakt och högt i deras press och lyckas med att få till en kvittering inte jättelång tid efter vårt 1-0 mål.  De tar en 20-25 minuter innan vi börjar få till lite mer tålamod i backlinjen och Ängelholm ligger inte riktigt lika tätt och kompakt på sitt mittfält längre och vi får till fler uppspel och längre anfall. Vid ett av dessa anfall så lyckas vi trycka dit bollen på ett fint samarbete av mittfältet där en innermittfältare går i djupet och den andra lyfter bollen över Ängelholms baklinje och vi tar återigen ledningen med 2-1. I slutet av halvleken så börjar vi ta över mer och mer av spelet och Ängelholms killarna tappade sin höga press och sitt kompakta försvar.

I andra halvlek så fortsätter vi att hålla bollen inom laget och vi lyckas med att hitta fler luckor i Ängelholms försvar vilket leder till fler bra anfall där vi kommer dels på kanterna men även i centralt i planen. Det är här och nu som man tänker att nu måste det märkas på våra killar att många har flera matcher i benen denna helg, men icke, då vi har haft bollen inom laget största delen av matchen så har killarna sluppit springa och jaga lika mycket som Ängelholms killarna och våra spelare verkar inte alls lika trötta som Ängelholms spelarna verkar i slutet av match och vi ökar på med både 3-1 och 4-1 i 2 mycket fina anfall på slutet, och med lite mer skärpa i motståndarna straffområde så kunde det ha blivit något till. Under hela denna halvlek så har vi samtidigt spelat ett väldigt bra försvarsspel och i princip tvingat Ängelholm att ta avslut en bit utanför straffområdet varje gång, vilket inte har vållat några svårigheter för vår målvakt, och de gånger som de kom in i straffområdet så har försvarare och målvakt gjort ett bra jobb och stoppat avslutet.

Idag börjar vi matchen lite skakigt och får jobba oss in i matchen men gör det bra, vi ligger bra i vårt försvar och ger inte motståndarna många farliga chanser och ju längre tiden går, så är det vi som orkar hela vägen och motståndarna som blir trötta. Bra jobbat killar!

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare