Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Staffanstorp United
7 - 9
IF Lödde
Staffanstorp United7 - 9IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 31 mars, 12:00
Plats:Staffansvallen
Samling:10:30, Lödde IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: 9B
Det var bättre förr...
2019-03-31 15:11
Idag skall vi möta Staffanstorp i den näst sista träningsmatchen innan serierna drar igång. Så det är dags att killarna steppar upp och plockar fram krigarinställningen och visar motståndarna var skåpet skall stå. Vi hade en ganska lång genomgång innan match där vi tryckte på att varje närkamp, varje löpduell, varje 50-50 situation skall vinnas, vi skall kämpa, kriga och aldrig vika ner oss. Och så länge killarna gör det så spelar det ingen som helst roll om resultatet blir 10-0 eller 0-10, vi skall alla kunna titta våra lagkompisar i ögonen och säg: Jag har gjort mitt bästa! 

Och för att citera en gammal 05:tränare: Roligt kan vara bra, bra är alltid Roligt.
Vi förlorar slantsingling (hoppas jag, så vi inte valde fel sida) och får givetvis 2 halvlekar med extrem motvind och ställs alltså inför en betydligt jobbigare uppgift än vad vi hade haft om vi fått medvinden..

Vi börjar iallafall lugnt och tryggt, och rullar runt bollen inom laget och försöker hitta spelvägar upp genom Staffanstorp, som med vinden i ryggen, ligger högt och pressar, och vi hittar en del fina kombinationer och alternativ, men det är Staffanstorps med sitt raka spel och stora anfallare som gör det första målet. Vi fortsätter tålmodigt att försöka spela oss ur situationer, och med en bra och fint passningsspel och fina rörelser på mittfältare och anfallare så ser det fantastiskt bra ut, även om det allt för ofta stod 17 spelare på vår planhalva. Det är en ganska jämna första period, Staffanstorp utnyttjar medvinden med sina raka bollar i djupet och deras stora anfallare, medans vi försöker lirka oss fram genom tålmodigt passningsspel innan vi sätter en boll ut på kanterna till löpande yttermittfältare. Perioden slutar 2-2 och vi har haft bättre spel, men Staffanstorp har haft fler chanser...

Inför andra perioden och en period med medvind, så skulle vi fortsätta vårt fina passningsspel, men även utnyttja medvinden med fler skott utifrån och mer löpningar i djupet. Och som vi gör det, det är fantastiskt roligt att stå sidan om och se den ena fina kombinationen avlösas av en ännu bättre kombination av passningar och rörelse, när sedan alla våra spelare har bestämt sig att jag skall göra mitt bästa, jag skall vinna denna närkamp/denna situation, är det extra roligt. Vi vann så många närkamper, vi vann så många 50-50 bollar och situationer som gav oss det ena läget efter det andra. Så tillsammans med ett passningsspel i barca-klass, små gula krigare och löpningar i djupet så dominerar vi fullständigt de första 15 minuterna av denna period, och med hjälp av medvinden så mer eller mindre parkerar vi oss på motståndarnas planhalva. När vi har gått upp till en 6-2 ledning, så känns det som att killarna börjar slappna av, man är inte riktigt lika fokuserade, man tappar koncentrationen och vips inom 3-4 minuter har Staffanstorp reducerat både en och två gånger. Killarna lyckas dock få tillbaka skärpan och avslutar de sista 7-8 minuterna lika bra som de började perioden och i periods vilan står det 8-4 till lödde.

Inför 3:e och sista perioden så får vi återigen motvind och med 8-4 i huvudet så går vi ner oss i den period, vi blixtrar till emellan åt, men de här sista 10-15 procenten finns inte där, i rörelserna, i närkamperna och trötta huvuden gör sitt till, och vi avslutar sista perioden med ett sämre passningsspel än de andra 2 och börjar lägga långa bollar ifrån backlinje över vårt mittfält i djupet, vilket resulterar i lite Hawaii fotboll, då Staffanstorp gärna spelar med det raka, långa bollar i djupet till deras stora anfallare. Vi ger alltså bort initiativet i matchen till motståndarna när vi medvetet väljer att inte utnyttja det som vi är bra på, att spela runt bollen inom laget och tålmodigt vänta på rätt läge för uppspelen. Det gör att Staffanstorp kan gå från 8-4 till 8-7 och faktiskt skaka liv i en match som vi mer eller mindre redan hade vunnit. De sista minutrarna lyckas vi dock få in en boll och fler mål än 9-7 blev det inte i matchen, och även om vi hade några fina kombinationer och ett stundtals bra passningsspel i denna period, så var det miltals ifrån vad vi presterade i andra perioden och en bra bit under det vi gjorde i första perioden. 

Sammantaget gör vi en fantastisk match, alla spelare krigar och visar inställning, ingen ger upp, ingen sträcker ut armarna och tycker synd om sig när man tappar bollen, utan skall bara vinna tillbaka den. Vi varierar vårt passningsspel med korta passningar, läckra skarvningar, lite längre crossbollar från en kant till en annan, med väl avvägda instick i djupet och rena djupledsbollar. Vi jobbar hem och kommer på rätt sida i försvarsspelet och med hjälp av kroppen vinner vi många närkamper och situationer och kan sedan snabbt spela oss ur situationer. Så ja, det var en fantastisk match, och hade det inte varit för den extrema vind, hade Staffanstorp aldrig gjort 7 mål på oss, och vi hade tryckt ditt några bollar till.

Och ja, det var bättre förr med 2 halvlekar, där varje lag får lika mycket fördel av denna extrema vind som det var idag, nu var vår match en träningsmatch och det spelar ingen som helst roll hur resultatet blir, men av matchens 16 mål så görs det 11 stycken i medvinden, och 5 stycken i motvinden. Vårt lag gör dubbelt så många mål (6 i medvinden och  3 i motvinden) på hälften så kort tid pga av vinden.  Om man spelar matcher där resultatet spelar roll, så är det helt avgörande att vinna slantsingling, för att spela 2 perioder i medvinden ger en enorm fördel mot det andra laget, så där kan man undra hur de tänkte på SvFF när de inför 3 perioder....

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare