Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Hittarps IK
5 - 1
IF Lödde
Hittarps IK5 - 1IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 14:45
Plats:Övrig Plats
Samling:13:00, Lödde IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: 11B
En bra genomkörare...
2019-03-23 23:20
Idag skall vi spela 11-manna.  Det provade killarna på några gånger när de var 12 år och vi fortfarande trodde att 13-åringar skulle spela 11-manna och inte 9-manna, på sista tiden har det mer skett lite sporadiskt så det skulle bli intressant hur killarna skulle lösa det.
Vi möter Hittarp som vi inte vet så mycket om, mer än att de spelade 11-manna med en del av sin trupp hela förra året och inför detta året fortsätter de spela 11-manna och 1 år äldre spelare med hela sin trupp. Vi har också sett att de gjort fina resultat i DM, så det skulle nog bli en intressant match.

När matchen startar sätter Hittarp hög press, och vid flera tillfällen har de minst 3-4 man som sätter press på vår backlinje som dock behåller sitt lugn och spelar runt bollen och hittar bollar upp till mittfält och anfallare och vi kan spela oss ur deras press på en bra sätt, tyvärr har vi svårare att hitta lika bra bollar och inspel på den sista 3:e delen av planen som vi löser på de övriga 2. Dessutom har Hittarp duktiga och fysiska försvare som ganska resolut går in i närkamper och vinner bollar vid 50-50 situationer och en målvakt som spelar långt ute och fungerar som en libero och fångar upp många av våra djupledsbollar. Spelmässigt är det en ganska jämn första halvlek, hittarp kommer dock till fler och farligare avslut än vad vi gör och det är ganska rättvist att det står 1-0 till hittarp i halvlek.

Inför andra halvlek flyttar vi runt några spelare då vi vill att de skall öva på nya situationer, det gör att vi tappar lite av vårt fina uppspel från backlinjen när Hittarp sätter press, och vi slår bort betydligt fler passningar på egen planhalva i denna halvlek än i första och det triggar igång Hittarps spelarna ännu mer i deras press. Vi har en period där Hittarp går från 2-0 till 5-0 i andra halvlek där vi inte hänger med i svängarna. Men mot slutet av halvleken spelar vi upp oss och får till en del fina spelvändningar och djupledsbollar, tyvärr är Hittarps målvakt mer utanför sitt straffområde än innanför det, så de flesta av våra djupledsbollar plockas upp av deras målvakt, vi skapar dock ett bättre tryck nu än i början på 2:a halvlek och kommer till fler avslut och vid ett av dessa så får vi ett reducerings mål och det står 5-1 till Hittarp, och det sporrar våra killar som avslutar halvleken på ett riktigt bra sätt men kreativt passningsspel och fina spelvändningar, men närmare än 5-1 kommer vi inte.

Idag har matchen 2 ganska skilda karaktärer, en där vårt passningsspel fungerar och vi är trygga med bollen och har tålamod att rulla runt den tills vi hittar uppspelslägena (även under press), och en där vi inte får passningsspelet att fungera, där vi blir stressade av motståndarens höga press, och försöker hitta avgörande passningar tidigt i uppspelsfasen och gärna spelar över en lagdel, så vi inte hinner få med oss tillräckligt med folk i offensiven, men där vi även slår bort massor med enkla passningar. När vårt passningsspel stämmer så har vi en jämn match mot ett individuellt starkare lag, och när det inte stämmer så straffas vi omgåendes och Hittarp får utdelning på sin press.

Allt som allt gör vi en bra match mot ett för dagen bättre lag men framför allt mot ett lag med betydligt mer 11-manna rutin än våra killar.

Vi tackar Hittarp och Domaren för matchen och ser framemot nästa veckas match mot Staffanstorp och 9-manna.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare