Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Asmundtorp IF
2 - 7
IF Lödde
Asmundtorp IF2 - 7IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 11:00
Plats:Asmundtorps IP
Samling:09:40, Tolvans IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: 9B
Inställning, inställning och inställning.
2019-03-09 16:07
I förra matchen så visade det sig hur viktigt det är med rätt inställning och hur svårt det är att spela fotboll när man inte har inställningen att varenda löpduell, varenda närkamp, varenda 50/50 situation och var enda en-mot-en situation skall vinnas. Idag så visade vi hur mycket enklare det är att spela fotboll med rätt inställning...
Innan matchen så trycker vi på att vi måste ha rätt inställning, vi måste kämpa och vi måste röra på oss, hela tiden, både när vårt lag har bollen och när motståndarna har bollen, vi pratade om "dragspelet", att vi drar isär deras lag när vi har boll, för att skapa ytor att spela i, och så fort vi tappar boll så trycker vi ihop det och gör det trångt och svårt för motståndaren att hitta ytor i våra lagdelar. 
Vi pratade om att det kommer kräva mycket löpningar, framför allt av våra mittfältare och anfallare, då dessa är nycklarna för att kunna få till ytorna, men även att vår backlinje är följsamma och följer med upp i anfallen och ger understöd och passnings alternativ.

Då vi möter 04:or (blandat med 04/05:or, en 03:a och en 06:a) idag så spelar vi 2*40 minuter eftersom det är det som P15 spelar. I första halvlek så får vi motvinden emot oss, och vi möter stora, fysiska spelare där vi har problem med deras aggressivitet i början, men tålamod hos spelarna i uppspelsfasen gör att vi flyttar boll från kant till kant, via backlinje och mittfält och sakta men säkert under första halvleken så öppnas det upp mer och mer, och vi får till några farliga anfall men framför allt så får vi till bra uppspel, med spel från backlinje via mittfält upp till avslut. Asmundtorp är dock inte ofarliga med sin höga press och fysiska spelare. I halvlek står det 2-1 till Asmundtorp, där det är hyfsat jämt, målchansmässigt, men där vi har ett betydligt bättre spel.

I halvlek så flyttar vi runt lite bland spelarna för att få lite bättre kontroll på Asmundtrops fysiska spelare, och det ger resultat. I andra halvlek spelar vi stundtals propaganda fotboll, och det ena anfallet efter det andra avlöser varandra och när vi har gått upp till en 4-2 ledning så tyckte vi tränare att killarna förtjänat att få ha tryckt dit några bollar till. Vet inte om killarna kunde läsa våra tankar, men de sista 7-8 minutrarna spelar vi oss fram till 3 mål, och då är det riktigt snygga uppspel och där ett av målet är rena klapp-klapp spelet, matchen slutar med en 7-2 vinst (någon hävda att det var 8:a) och även om det är roligt att göra mål och vinna matcher så är det inte det som var vinsten idag, utan hur vi gör det!!!

Idag så har vi rätt inställning, vi ger inte upp, vi har spelare som vägrar släppa sin press på sin gubbe och tar säkert 40-50 meters hemjobb och stressar denna spelare med att hela tiden flås honom i nacken. Vi rör oss betydligt bättre idag än sist, både med boll, men även utan så som jobbet att komma på rätt sida av motståndaren, att täppa till ytor, och komma närmare våra motståndare, det är betydligt bättre idag än sist (vi är dock inte perfekta, så tro inte att det inte kan bli bättre ;) ). 

Vi tackar Asmundtorp för matchen och ser framemot nästa veckas match mot Nike, där vi skall skruva upp tempot lite till, vara lite hungrigare och kämpa ännu lite mer.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare