Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Landora BK
6 - 4
IF Lödde
Landora BK6 - 4IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 mars, 13:00
Plats:Landskrona IP
Samling:11:30, Lödde IP
Aktivitetsinfo: 9B

Inställning, inställning och inställning.
2019-03-02 15:43
Det finns lika många spelsätt som det finns fotbollstränare, det finns lika många "förståsigpåare" som det finns fans. Jag är ganska säker på att alla dessa är överens om att utan rätt inställning, utan viljan att ge allt i varje moment, i varje närkamp, i varje löpning så gör man det lätt för motståndaren och svårt för sig själv.
I omklädningsrummet så plockade fram den heliga graal som så många lag efterfrågar, hur gör vi så vi vinner alla fotbollsmatcher: Rörelse och fart. 

Det är inte svårare än så, sätt hög fart på bollen, sätt fart på passningsspelet, utmana med fart och gör allt så fort det bara går, lägg sedan till rörelse på medspelare utan boll när vi har boll, och se till att har lika bra rörelse när motståndaren har boll, så vi kan täcka ytor, ligga nära vår motståndare, komma snabbt tillbaka på rätt sida bollen osv.

Lika enkelt som det låter i teorin, lika svårt är det att implementera på planen, tydligen! 
Vi börjar första perioden med ett bra passningsspel, vi håller i bollen, hittar en del passningar i djupet, men vänder också vårt spel från kant till kant, vi får helt enkelt våra motståndare att springa och jaga boll. Här hade vi ganska bra rörelse och faktiskt helt okej fart, så länge vi hade bollen. Så fort våra motståndare vann den, så blev vi ganska vilsna, vi hamlade långt ifrån våra motståndare, och täckte inte ytorna som krävdes. Det är dock en jämn första period och jag tror den slutade 1-1.

Inför andra perioden så behövde vi bli bättre när motståndare har bollen, vi behövde komma snabbare in i närkamperna, vinna närkampen och sedan sätta fart på bollen så vi kommer ur den trånga situationen, det lyckas vi bättre med i andra perioden, tyvärr tappar vi en hel del av det som var bra med vårt passningsspel i första, nu blev det stressat, man ville få till en avgörande passning direkt, många höga passningar som är svåra att ta emot, men framför allt så tappade vi en hel del i rörelsen utan boll, och reagerade på vad som hände, istället för att agera så att något händer. Matchen står dock fortfarande och väger och jag tror det står 3-2 till Landora när vi kommer ut inför sista perioden.

Inför sista perioden så vill vi att killarna skall behålla förbättringarna i försvarsspelet men lyfta passningsspelet till nivån vi hade i första perioden, tyvärr blir det tvärtom. Det är en ganska dålig period vi gör, där inställningen hos flera av våra spelare är långt ifrån vad vi är vana att se: man går tillbaka i hemåt jobbet, och ger nästan upp om man förlorat en närkamp, men framför allt så blir vill väldigt stillastående och boll tittandes och Landora kan gå från 3-2 till 6-2. Vi putsar till siffrorna de sista minutrarna när Landora slutar spela, och vi får göra 2 ganska enkla mål i slutet.

Precis som vi sa i omklädningsrummet efter matchen, så vet vi att vi kan bättre, rent inställningsmässigt och även om det fanns stunder i matchen, där någon spelare visar "jävla anamma" och bara skall vinna närkampen, skall ha bollen, så måste det bli så mycket oftare, och från varje spelare. 

Vi tackar Landora för matchen, och flyttar fokus mot nästa veckas drabbning mot Asmundtorp.

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare