Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

Fortuna FF svart
5 - 3
IF Lödde
Fortuna FF svart5 - 3IF Lödde

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 18:30
Plats:Rydebäcks IP
Tävling:
Matchnummer: 131300004
Samling:17:10, Tolvans IP
Karta:Klicka här >>
Havregröt?
2019-04-12 20:52
Idag så drog äntligen den andra serien igång, vi spelar i Nordvästra A och det kommer bli en tuff serie för våra killar. Vi kommer möta många bra lag och vår målsättning är att placera hos någonstans i mitten av serien där vi har fått massor med bra matcher med tufft motstånd. Och det börjar direkt mot Fortuna FF, som jag har bland Top 3 kandidaterna för serien. Så på det direkt bara.
Som vanligt innan match så fokuserade vi på att killarna måste springa, rörelse så vi blir spelbara, men även att våra yttrar börjar sina löpningar innan bollen är slagen och att dessa löpningar sker i max fart. Vi ville också få med backlinjen upp när vi anfaller så att vi krymper ytorna och kan vinna tillbaka bollen högre upp i planen.

Vi börjar första perioden riktigt bra, vi har massor med rörelse, många fina passningsalternativ, och vi spelar oss från egen planhalva och fram till sista 3:e delen fler talet gånger, men sen tar det stop, vi har så otroligt svårt att komma fram till bra avslut. Vi har några avslut, men inte så många som man önskar med det fina uppspelsspel som vi har. Fortuna har duktiga spelar som är betydligt tuffare i närkamperna än vad vi är, och de offrar sig för att vinna varje situation. Även om fortuna gör det bra stundtals, så känns det som vi är betydligt spelskickligare än dem i första perioden, därför känns det lite halvsurt att det är fortuna som trycker dit 2 bollar medans vi inte lyckas få in någon i målet. Men som sagt riktigt bra spel, med fina kombinationer och rörelse.

Inför andra så ändrar Fortuna sin taktik och helt sonika börjar spela man-man, vilket helt pacificerar våra spelare, de fina rörelser som vi hade i första perioden förbyts till ett stillastående bolltittandes lag, och vår målvakt får dra iväg bollen gång på gång, vid insparkar och hemåt spel, då det helt enkelt inte finns någon gul spelare som är spelbar. Detta gör att fortuna får luft under sina vingar, och spelar betydligt bättre i denna period än i den tidigare, och det är med tur och extremt bra målvaktspel som gör att de endast gör 1 mål i denna period. Vi har turen att faktiskt trycka dit en boll i denna period, då ett skott tar på deras back och ändrar riktning så målvakten inte når den. Även om vi hade några ljusglimtar i denna period, så ger vi bort initiativet till fortuna när vi hela tiden måste slå ifrån oss, och inte gör det som vi är bra på, att spela oss ur situationerna.

Inför 3:e och sista perioden, så finns det ändå chans och möjlighet, och när vi vid första insparken får rörelse bland våra innermittfältare, de byter plats med varandra och helt plötsligt har vi en spelare helt fri på mitt plan, som får bollen, vänder upp och sätter igång ett anfall som så när slutar med mål, så känns det bra. Vi lyckas också reducera till 3-2 ganska tidigt i denna period och matchen lever igen. Vi har nu betydligt bättre rörelse på våra spelare vid uppspelen, det som vi dock saknar är maxlöpningar från vår yttrar innan bollen är slagen, vilket gör att många av bollarna ut på kanten hinner fångas upp av Fortunas backar och så vänder de spelet. Spelet böljar lite mer i denna perioden, och det är ganska jämt spelmässigt, men Fortunas anfall är tyngre och betydligt farligare än vad våra är, det är också fler till antalet, vilket resulterar i att de trycker ditt 2 bollar till, och om jag inte minns fel så får vi nog in någon boll till, så matchen slutar 5-3 kan varit 5-2 också. Kommer inte ihåg så noga.

Idag gör vi 1 riktigt bra period, första perioden är riktigt bra, det vi saknar är max löpningar från våra yttrar innan bollen är slagen, gör vi inte det så hinner vi inte först. 2:a perioden är mindre bra alldeles för stillastående och vi börjar slå långt istället för spela oss ur situationerna. 3:e perioden är jämn och vi börjar spela igen istället för att slå långt. Tyvärr för vår del är Fortuna bättre än oss idag, men framför allt så är de betydligt tuffare i närkamperna, och vinner många situationer där vi är lite försiktigare. Dessutom har de mer precisa avslut än vad vi har.
Totalt sätt gör vi en bra insats men det räcker inte till mot ett bättre lag, skall man förlora är det helt okej att förlora mot bättre lag.

Vi tackar Fortuna för matchen, och ser framemot mot en ny tuff match mot Ängelholm om 2 veckor, som jag också tror kommer tillhöra Top 3 i serien.

/Magnus

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/5 13:00
7 - 3  
Lör 15/5 13:00
3 - 2  
Sön 9/5 13:00
2 - 3  
Lör 8/5 11:00
2 - 3  
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare