Klicka här för våra aktuella direktiv med anledning av Covid-19 - uppdaterad 3/5 -21
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Lödde
Hjärta - Kamratskap - Ödmjukhet
P05

IF Lödde
4 - 3
Furulunds IK gul
IF Lödde4 - 3Furulunds IK gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 maj, 18:30
Plats:Tolvans IP B-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131300033
Samling:17:30
Äntligen!
2019-05-24 21:16
Äntligen fick vi till en match där killarna får igång vårt försvarsspel, och där vi samtidigt spelar en briljant anfallsfotboll. Förutom några små detaljer så blir det inte mycket bättre än så här killar. Idag var det riktigt bra.
Vi börjar innan match att berätta för killarna hur viktigt denna match är för David, som har flera av motståndarna i sin klass. Så gör vi en bra match så blir det en rolig måndag i skolan.

Vi börjar första perioden riktigt bra, och vi tränare är lite förvånade över Furulunds passivitet de första 7-8 minuterna i matchen, där vi iprincip får spela runt bollen hur vi vill utan någon press från motståndarna, vi kommer också ganska snabbt och enkelt till ett avslut och det tar inte lång tid innan vi slår in 1-0. Efter målet så börjar Furulund öka sin press och vi får det lite svårare att spela oss fram, de kommer dessutom i fler anfall men vi behåller initiativet i matchen och utökar till 2-0. Efter 2-0 målet så jämnas spelet ut och Furulund stoppar fler av våra uppbyggnads försök och kommer i fler anfall emot oss, och det är nu jämt och intressant ute på planen. Det sista som händer i perioden är att vi blir passiva i försvaret och Furulund kan reducera till 2-1, och efter det blåser domaren av perioden. Vi gör en riktigt bra period.

I andra så är det betydligt mer jämt mellan lagen, jag tycker vi har bättre spel och ett mer varierat anfallsspel, medans Furulund är livsfarliga i djupet med sina snabba spelare och när deras mittback trampar på så går han rakt i genom hela vårt lag och vid ett av dessa tillfällen så får de till en kvittering till 2-2. Vi tappar här lite av försvarsspelet, när Furulund höjer sitt bolltempo och tar fler löpningar, men av någon underlig anledning så slutar de med det efter kvitteringen och vi kan återigen spela oss fram till flertalet chanser och till slut trycker vi ditt 3-2, inte långt senare får Furulund en frispark som de kommer högst på och nickskarvar in kvitteringen i bortre hörnet och andra perioden slutar 3-3. Återigen gör vi en bra period, där vi allt som oftast ligger rätt i positionerna och är bra med framåt. Furulund är bra i denna perioden och vi har nog lite tur att den slutar 3-3, då det lika gärna kunde stått 2-4.

Sista perioden är också en fantastisk period, både vi och Furulunds killarna börjar bli lite trötta och det öppnar upp ytor i anfallsspelet men gör också att man gör lite enkla misstag ibland, vilket snabbt utnyttjas av motståndarna, vi har några lägen och Furulund några, men 3-3 står sig en bra bit in i sista perioden, när vi har en spelare som dribblar sig förbi 4 motståndare i deras straffområde och trycker dit bollen i bortre hörnet. Och vi leder med 4-3. Vi har några lägen till och det känns ganska stabilt just nu, tryggt bakåt och bra spel framåt, ett mål till hade inte varit fel och det hade ju dessutom gett mer trygghet, eftersom 1 måls ledning inte är mycket i fotboll. När det är 5 minuter kvar av matchen får en Furulundsspelare gult kort och vi skall nu spela 1 man mer de sista 5 minuterna. I praktiken skall vi bara spela av dessa minuter, en man mer, och ett bättre passningsspel borde borga för ett lugn hos våra spelare, men det blir precis tvärtom. Furulund satsar allt framåt och deras press och löpvilja gör att våra killar blir stressade och absolut inte vill släppa in ett mål. Det slutar med att vi allt som oftast får dra iväg bollen på måfå, vilket resulterar i att motståndarna vinner bollen och kan komma i nytt anfall. Det blir dock inte fler mål i matchen och vi kan känna oss riktigt nöjda med vår insats idag.

Vi gör en riktigt bra match idag, det mesta fungerar som det skall och det som behöver förbättras inför kommande matcher ligger mer på individnivå än på lagnivå. Vi har fortfarande spelare som springer för lite, Det tar någon extra sekund innan vi agerar och sätter press. Vid några tillfällen trampar vi på bollen lite väl länge, där vi hade haft grymma lägen om bollen hade levererats på 1-2 tillslag. Det är dock små detaljer killar, vi möter en duktig motståndare idag, och vi gör en riktigt bra match, både anfallsmässigt men även försvarsmässigt, vilket vi saknat i de sista 3 matcherna.

2 tuffa matcher kvar på vårsäsongen, höjer vi oss lite på träningar, och tar några fler maxlöpningar på dessa, så kommer det bli en rolig match mot Teckomatorp den 10 Juni.

/Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/5 13:00
2 - 1  
Ons 21/10 19:00
1 - 4  
Sön 18/10 14:00
2 - 2  
Fre 16/10 19:00
3 - 1  
Tor 15/10 19:00
5 - 0  
Lör 10/10 12:00
6 - 1  
 
 
Följ oss
Huvudpolare
Guldpolare
Silverpolare
Bronspolare